Monday, January 24, 2011

Memang Lelaki Idaman

kahkahkahkahkahkah

Title entry yang tak boleh blah memang menggeletek setiap sendi kalau di baca seploh kali. Jadi, abaikan saja sebab kering idea nak bubuh title yang kurang ngeri sikit.

Tah kenapa, ini tetap jadi pujaan
*sigh*

Tapi takpa. Kita takyah terpesong niat. Bukan niat utama nak cerita tentang Abang Nuar. Beliau dikira sebagai penyeri entry orang kata.

Sebenar cerita ialah tentang seorang lelaki yang gigih membantu wanita lemah tak berdaya mengkemas kelas tempoh hari. Masa semua orang sibuk cuti sempena kemenangan Mesia untuk piala AFF itu lah dia. Ada dua orang makhluk yang terkedek-kedek bawa baldi, penyapu et cetera et cetera.

Waktu akhir tahun 2010 nak ke awal tahun 2011 kan saya dilanda demam teruk. Tapi, nak taknak kelas kena lah kemas juga. Habis kalau tak cemana. Jadi Dak Yang pun tampil sebagai hero tolong saya kemas kelas.

Hero kena lah buat kerja berat-berat, barulah nampak macho. tak kait

Saksikan foto dengan iringan sound effect lagu Mariah Carey -HERO-






Tehehehe

Hep, sapa terdetik dalam hati kata saya pembuli, siap dia. Dak Yang kesian sangat dengan Yours Truly neh. Maka, terjadilah aksi-aksi di atas. Saya cuma buat kerja ringan-ringan saja like memusnahkan almari yang macam hidup segan mati tak mahu tu. Kemudian, mensapu habuk dan pasir. Macam-macam lah.

Hasilnya


Riben sekerat jalan sebab tak cukup. KAHKAH

1st time Dak Yang lunch di rumah My brother. Lepas solat Jumaat sambung lagi kerja-kerja pembersihan. Gigih tak gigih. Sebab dapat kelas pertama tu yang semangat pun melimpah ruah.

Sekian.

12 feedback:

lunaticg said...

Salam Kenal.
Ni dah tahap buli color ungu dah ni.
Sampai baju pun kena color tu gak ke?

LyNn HaMzAh said...

amboooi...rajinnya korang...kak lynn dulu waktu sekolah x pernah plak cikgu tolong kemaskan bilik darjah...kitorang budak2 sekolah la kena kemas sendiri...untung la anak murid yaty...

gadisBunga said...

kesanggupan untuk menolong tu tandanya dia sayangkan kamu. ecehhh!!

cik fiza said...

waaahhhh rajinnye dia...
bertuah la ko yati..

Amni said...

dak yang tu, cinta hati yati la ek? hehehe.... rajin! cantik lak tu kelas tu jadinya.. hehe...

Amri Abd Rani said...

Dak Yang ni dah kne rasuah makan kat rumah brother...patut pun....errrmmm

zaradgreat said...

yaty!!! ini bukan buli. ini sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeettt!!1 :)

maCy said...

wahh. gila! ;D

Ati Masrif said...

salam yaty,

terima kasih yer

moga sifat tu berterusan selama2nya ye..

miss nina said...

rajinnya dia..
untung kamu yaty

HaNTwO said...

Wahhhh rajin giler heheheh..

iszieylyanziy said...

nape xsuh dak2 je y wat?hehe