Sunday, January 23, 2011

Glorious Food; Nasi Lemak

On Sunday morning, the good side of Yaty dah janji nak pergi jogging. Dah siap pasang niat dari semalam, bila terasa dah makan berlebihan. The other side pula berasa mahukan nasi lemak. Jalan manakah harus aku pilih? Saya suka poem masa form 5. The road that you taken. Eh, tah la. Apa tajuk dia tak ingat.


Bangun pagi tetiba tekak meronta-ronta nak rasa nasi lemak. Pergi mandi dan bersiap-siap nak cari nasi lemak adalah a big NO. Ada orang jual nasi lemak online tak? Cehh, perangai adalah berciri pemalas tahap pelampau. Harap ada yang sudi menerima. *wink wink*


Jadinya, tengok gambar nasi lemak pun dah kira mengenyangkan juga kan. Orang Malas Selalu Rugi, Macam Yaty dan Nasi Lemak. Biarkannn.

Nasi Lemak Sambal Sotong
*Lap air liur setitik*

Nasi Lemak Paru Goreng
..kalau sambal paru dah lap air liur setasik

Add on ayam goreng berempah
perghhhh

Regu dengan kopi panas
*lap air liur sebaldi*

Sejak bila layan kopi neh?

Ini semua angkara Asna yang buat saya teringin sangat nak rasa Nasi Lemak Antarabangsa neh. Jadinya, lepas meeting bertempoh-tempoh hari (menunjukkan dah lama sangat), Dak Yang pun bawa untuk memenuhi hajat dan tembolok gf dia yang lazy a** itu.

Malam-malam minggu jalan kaki dari Sunway Giza ke Nasi Lemak Antarabangsa di Kota Damansara. Nampak jauh kan? Punya lah gigih jalan kaki. Sampai depan kedai tengok aik? takda orang pun. Nak kecewa dah, tapi bila dia kata welcomeee. Hehe.

Malam-malam mana ada orang nak makan nasi lemak lagi. Si pengumpul lemak saja yang suka. Syhhhhh!!

Hurmmm, rasanya? Kategori biasa-biasa saja. Takda rasa nak jilat sudu garfu pulak.

Sebab makan pakai tangan

New companion untuk sesi Jalan-Jalan Makan-Makan

7 feedback:

Hairil Rizal said...

Saya shuke nasi lemak paru goreng!!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yeayyy, besok nak msk nasi lemak lah klo begitu. teliur sgt tengok gmbr2 di atas;) dr kempunan, baik merasa.

iszieylyanziy said...

wah,,terliuq nie,,huaaa

Poyaty said...

warlord : fav sepanjang hayat. haha

fifiey : betul2, silakan :)

is : hihi

biskut said...

nasi lemak pon dah dikomersialkan ek...

pilihan ramai setiap pagi.memalam pon ada kan menu nih.

asfira aminuddin said...

alah, dah lama i tak mkn nasi lemak. u bwat i lapar babe tgh malam camni. esok nk mkn nasi lemak gak. hihi.

Poyaty said...

biskut : yup yup. delicious. hehe

asfira : hahaha, u neh i buat entry pepagi, u yg bc memalam