Tuesday, January 18, 2011

Glorious Food; Delicious Meatball

Cuti sekolah tempoh hari menyaksikan saya dan my companion mengadakan siri jelajah jalan-jalan dan makan-makan. I love food. Yerp, we knew it from your figure. It's tell. Shadapppp!!

Siapa tak suka delicious food. Memang lah dia.

Anyway this is my 1st time. Yup, 1st time saya ke IKEA. Ok, takyah main boo booo lah. Penat. Ye lah, no point untuk saja-saja ke IKEA kalau dalam hati takda niat nak shopping perabot. Damn Yaty!!! perabot lagi? Tak lah tak. Kita cerita pasal makanan ni kan. Ishhhh.

Tapi, I do find my dream dressing table dengan harga RM999. Baiklah. Lupakan saja.

....drooling and keep dreaming.
Cantikkan? Kenapa mahai sangat neh?

Ok, back to reality.

Kami ke IKEA dengan niat saja-saja. Tak mahu dibilang kampungan sebab tak pernah pun sampai IKEA.

with my companion

To tell you the truth, saya seorang saja yang tak pernah sampai IKEA. Lagi dua tu takda heran dah. Hep, kan dah kata penat main Booo boo.

1st time, 1st time

Lepastu sibuk nak main tanda-tanda macam orang lain

Pity her kan

Sungguh-sungguh suri rumah ni cari barang dapur

Lepas dah tawaf satu IKEA tanpa tujuan sangat, tiba-tiba nak lapar. Teruslah kita menuju ke kafe yang punya lah ramai umat. Rasa macam kat kafe hostel dulu-dulu. Kena queue for the food. haha, batak.

This is what am talking about
*kesat air liur menitik-nitik*

Apsal sedap sangat. Apsal?

Ini watak sampingan yang boleh tahan sedap

Insan gembira dapat makan

Lepas sesi makan dan kenyang, terus dapat idea nak beli apa. Terus penuh troli, duit pun terus habis. Even Dak Yang dah pesan, jangan beli pape. Survey je dulu. Perempuan is always be perempuan lah Yang. Survey makna dia beli barang kecil-kecilan saja.


Shopping sampai jinjit kasut

Elyana's style. HAHA

10 feedback:

asna cute said...

hahahahh =D okey.. baby asna nk boo kat autie yaty nie tau.. bukn asna okey. BABY asna nie ha

Booooooo Boooooooo kekeke

Style elyana tue yg xtahan! haha

Poyaty said...

pandai tuduh baby. dosa tahu. hahaha

kaki da melecet. haha

cik fiza said...

mmg seronok jln2 cuci mata kt IKEA.. dekat ngan tempat aku kalo lalu Pnchala Link.. tp xmau pi slalu sbb bahayakan poket huhuhu

BonekadalamChermin said...

tadaaaaaa!!!

hahahaha
sorila darling!

umah ai xdak intenet
ai curi2 berblog kt opis je
huks!

anyway
style la cara soping bukak kasut!

umah ai pun byk perabot ikea!

ngeh!

miss nina said...

semangat jugak yaty.
sweet je tengok deco dalam ikea kan?

rambang mata dak?

hiro said...

borong sakan nmpak..keh2

MasZuber said...

heheeee

akak pun penggemar meatball ikea.

karipap di apun sodap

Hairil Rizal said...

Eks, survey je tapi barang dah setengah troli tu?

Dak Yang tak fenin ke?
Hehe!

Poyaty said...

fizzie : mmg taw, baik jangan. haha

azreen : tu sbb kaki dah lecet. haha. nnt i penuhkan dgn brg ikea gak ye

nina : maunya tidak. naik juling dah :D

hiro : belum sakan lagi tu

kak mas : ye ke? nk kne torai neh

warlord : dak yang speechless. haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ramai blogger yg fifiey baca story mereka suka dgn meetbal ikea. nnt nk kena pegi pekena jugak ni mkn d sna. haha:D asyik mkn bakso jep;(