Saturday, January 29, 2011

Emosi Tak Sudah

Dah lama tak emosi secara besar-besaran.
Dah lama tak emosi secara back-to-back
Dah lama tak emosi dahsyat-dahsyat.

Penangan PMS kali ini sangat hebat, sampai terjejas kehidupan selama 2 hari.

Inilah kelebihan perempuan. Sebulan sekali mesti melalui fasa emosi tunggang terbalik. Kau ada? Ok, takyah jawab.

Bermula dengan siri emosi tak bagi salam pagi semalam, tu cuma kecil-kecilan saja. Dia bagi hint-hint yang emosi akan semakin memburuk bila hari makin siang. Dah lama tak buat perangai degil, semalam degil decide nak menunjukkan diri. Bila diri dah degil, adakah orang nak sayang. No! No! No!

Di tambah pula bahawa PMS saya ada pakej. 1 PMS for two Jadinya, ingat aku dah emosi sensorang, adalah belahan jiwa nak comfort kan ke apa. Too bad. Sebab hal yang tak kait dengan aku (ok, takyah tipu. Aku menyumbang kedegilan sikit) emosi beliau lagi lah di luar jangkaan.

What should I do? What should I do? What should I do?

Hati dah musnah kecewa, kepala macam nak mintak cerai dari badan. Semuanya serba tak kena.

Last-last ada orang tidur dengan air mata meleleh ke tepi. Kesian gila. Aku menangis sendiri, aku kesian sendiri. Apa jenis perangai aneh ni? Ye lah, mata dah pejam nak tidur, tapi hati sedih. Jadi, berlinang-linang air mata keluar.

Ya Allah, pagi Sabtu pun aku masih diheret emosi? Berilah aku kekuatan untuk menghadapi emosi dahsyat ni secara solo.

Ya Allah, jangan lah ada orang ingatkan aku (eh, lagu baru ke?) Hoi, hoi takyah nak pesongkan cerita. Jangan lah ada yang teringat, terdetik atau terlintas dalam fikiran mereka-mereka nama aku atau keberadaan aku dalam meeting nanti. Eh, kalau ada yang sebut nama aku, aku buat-buat pengsan saja. Habis cerita. KAHKAHKAH

Terukkan emosi aku terganggu kali ni. Hormon memang betul-betul tengah celaru dalam badan.

7 feedback:

Nurul Aima Hj Kaim said...

hoh?! semoga emosi kembali stabil...

Amni said...

sama la kita dear... dua tiga hari mood tak stabill..
PMS la ni... grrrr.......... ada je ras anak marah... kesian mirul kena marah hari2.. hahaha.. sib bek dia dah paham dah... sib bek dia pun tak mengamuk sekali.. hahah...

maCy said...

ta lama lagi dah ta solo lagi. ekeke.

quick comment.


rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu! rindu!

gadisBunga said...

penangan pms mmg power.

makan la pisang, hihihi~

Hairil Rizal said...

Hmm...nampaknya ku sudah boleh kira skrg kitaran itu utk Yaty.

Ye ke?

Ampon....

CIK TOM said...

ala jgn la sedih2...be happy ye dear..smile :)

miss nina said...

uiks.. emosinya entri yaty ni.
jangan gitu ye.. cuba senyum2 skit..ilanglah sedih2