Wednesday, January 5, 2011

1st Thing We Do

Pasangan lain akan excited untuk mencari cincin bila dah sepakat membawa berkat. Pasangan aneh ini iaitu kami, berpeluh-peluh ketiak cari furniture. Cari katil to be specific *blush*.

Oleh kerana hati dah bulat nak menjadikan bilik seputih salju (ini bukan tajuk novel) jadi, warna pilihan sudah tentulah putih. Tak, bukan nak buat English Style ke apa. Cuma nak timbulkan rasa bilikku, syurgaku (rumahku, syurgaku belum lah)

SO, we went to

Home Deco Expo, Stadium Malawati Shah Alam

Mata terus rambang-rambang. Tak cukup kaki nak tuju yang mana satu neh. Tapi dengan adanya insan tinggi di sebelah yang mengingatkan 'Kita kena objektif' (dengan nada semangat) maka saya pun tewas. Haruslah kena ikut arahan Ketua KRS pencen tersebut. Terseretlah kaki ke tempat yang menawarkan katil yang menawan. Tapi tu pun kena jeling lagi. Aik, apsal Yang. Tengah tengok katil lah ni.Budget kita bukan below 10k, kenapa nak tengok katil harga 8K? Fine T___T

Beriya menanya Amoi cantik.
Mata tak pandang I langsung.

Senyum sampai telinga, beli tak juga

Dah habis tawaf satu stadium, Dak Yang mahu tengok Furniture Mall yang di Kg Melayu Subang pula. Perggh, demi sebuah katil. Sanggup. HAHA *blush*
Global Furniture Mall

Tak pernah terbayang kenapa suri rumah suka minta perabot kat suami. Asal raya nak perabot, asal raya nak langsir. Bukan ada kata setiap kali raya wajib tukar perabot dan langsir. Rupanya cari furniture memang fun. Both of us sangat enjoy sampai tak peduli tentang lunch pun. 

Mr. Deepa ini kacak dan kelakar
Super like him

Abang penat balik kerja ya? Abang nak minum apa? Saya buatkan.
Terima kasih sebab belikan saya set perabot dan chendelier liplapliplap belakang tuh
Meja kopi ni pun saya sayang nak buang harga dia.
Karpet tu memang match dengan set ruang tamu ni
Pandai abang pilih

*Feeling-feeling kat rumah sendiri*

Kalau tak, kami dah decide yang this is our new katil. Dah dua kali pergi tengok katil ni, to make sure yang ianya tidak di-kebak oleh orang lain. I pun dah redha saja dengan pilihan beliau.

Bekas katil a.k.a pilihan pertama

On Sunday, while Dak Yang meeting, I, emak dan adik pergi lagi sekali for furniture hunting. Dari Klang-Kg Melayu Subang-Setia Alam. Empat pasang mata dah setuju with this bed from Enzol. Jadinya, kena tunggu keputusan Ketua KRS pencen dulu.

Last minute decision, Dak Yang setuju dengan pilihan saya dan kami ter-pergi over budget sikit. TER, ok TER.

Hahahaha, sukanya. Takyah nak buat muka pasrah dan terima. Sebab memang dapat yang dihajati. Thanx Darling Boify.

Sekian, laporan dari kedai perabot Ah Mok.

11 feedback:

MasZuber said...

hadoi..
costly gak katil pun...

Hairil Rizal said...

Usaha tangga kejayaan!
Hehehe!

Susah gak kan nak hunt for furniture??

Gentleman Frog said...

salam

jgn cari katil spring nnt berbunyi (-_-")

WHAT'S ROCK

cik fiza said...

wah wah... katil hunting yg menyeronokkan... aku pn dulu masa nk beli set utk umah kuarters ni rasa seronok dok cuci2 mata hehehe all white mmg cun... i like i like..

maCy said...

wahhh seronoknya! bila nak sampai zaman ni. hik3

sis, dlu kt iptho ea?

asna cute said...

fuhyoooo! =O

Poyaty said...

kak mas - ye la, klau mata suka yg cantik, poket mmg rabak. suka yg biasa2 je dah. haha

warlord - yup, mata rambang

mr. frog - LOL

fizzie - hehe, like2, nnt dtg tgk

maCy - kne tggu dear. hik. aah, dulu iptho. y eh?

asna - huiiyooo :P

eLL said...

Yaty, plan bilakah majlis mu yang terindah ini?

iszieylyanziy said...

cntiknye katil,,ahahah,,,

Poyaty said...

ella - belum plan lagi. hikhik

is - ahahaha, yg cantik x mmpu dimiliki

Anonymous said...

oik cik yay..katil yg kompom dlu yer..tarikh xta lagi plak tu..haissshhh!!!!!!!