Thursday, September 30, 2010

Bad Choice (s)

Drama tak berbabak Wild-Wild Jungle saya stopkan penerbitan dia for a while. Sebab haku naik muak nak cerita pasal camping saja. Hari ini kita cakap pasal makan (yang bercakap ni sedang puasa, tahanlah hati)

Last Friday, me and my sista pergi memenuhi nafsu makan di Secret Recipe. Mula-mula mahu santai-santai di Starbuck saja sambil mushi-mushi (gosip-gosip). Tapi, lebih baik kita tambahkan saja lemak yang sudah sedia banyak dalam badan kita. What's the different? HAHA

So, we decide to try something new. Balik-balik Tom Yum Kung, tak pun Lasagna. Heh, lebih baik makan Lasagna di rumah saja, dapat seloyang. Puas hati. Jadinya, dengan kuasa tamak dan lahap saya pun mempilih

Chicken Grilled with Mushroom

and

Tropicana Smoothies

Yuckksss

My Sister pula makan

Beef -aku-tak-ingat-nama with steam veggie

As the result, kami sangat kecewa dengan pilihan yang tak masuk akal. Sebabnya Tropicana Smoothies itu banyak rasa pisang and am not a big fan of pisang. Yang my sister punya beef-whatever tu pula turn up rasa dia macam rendang daging. Maybe masih dalam mood raya, so, semua makanan ada rasa-rasa rendang kot. And for the carrot pula adalah seperti batu-bata. Baling anjing pun mati kot.

Tapi, apakan daya nasi dah jadi bubur. Hoh, kalau makan bubur ayam Mc D pun sedap. Malam tu kami pulang dengan hati yang hancur. Yang seorang hungry, yang seorang thirsty. Sampai rumah kami pelahap Burger Mc D emak pula. End up Mc D juga yang sedap. *regret*

Pengajaran dia kan, makan saja makanan yang dah tentu-tentu kita tahu kesedapan dia dan mengkenyangkan perut kita juga. (40x Tom yum Kung pun tak apa.) Sesal kemudian, perut merana (pepatah baru)

Pecan Butterscotch

Beliaulah yang menjadi penyelamat kepada kekecewaan kami. Taste better. But too sweet I think.

Sekian, Insan kecewa salah pilih minuman

Me :'(

Wednesday, September 29, 2010

Assignment From Gugurl

- Name one person who made u laugh last night?
My Family

- What were u doing 1 hour ago?
Are you sleeping? Are you sleeping?

- What was da last thing you said out loud?
Haaaa? Kenapa? Sebab Kakak kata my tayar pancit

- Where's da next place you're going to?
Klinik, hantar kakak

- What was da last thing u paid for?
Hoh? tak ingat sudah berapa lama tak keluarkan duit to buy something
 
- Where were u last nite?
Room sweet room

- What's da best ice-cream flavour?
Double Dutch Walls. Lecka-Lecka punya eskem pun perghhh

- Do u wanna cut your hair?
Oh, baru saja 2 hari sebelum raya. Cut and straighten sekali

- Do u love to 'melatah'?
Tidak sama sekali. Exc for terkejut yang amat dahsyat

- If that so(melatah), what will u said out loud?
Mak kau ayam. HAHA

- What does da last text-msg received say?
A'ah.. Yang tido k. Esok kul 7 kejut I sampai bangun- Darling Boify

- Will u get married in da future?
I wish it happen right now. Not in da future lagi. HAHA

- Do u chew on your straw?
Nak buat apa? macam tak cukup makan

- Do u make-up your own words?
Sometimes

- Is there anyone u like/love right now?
Beloved Family
Darling Boify

- Tag to other 5 bloggers/more






 Done!!!

Tuesday, September 28, 2010

Ahli Gimnas Seksi

Tapi haruslah bukan Si MokMok ini. Dia tak seksi. Tak gimnas pun. Tak elastik langsung. Kalau ajak main Limbo Rock, dia terbaring dulu. HAHA (Terima kasih sebab tolong gelakkan)

Ini sangat pantas (mengupdate) Baru saja pulang dari menghantar budak gimnastik.

Yes, yes. Mata anda memang tak salah baca. G.I.M.N.A.S.T.I.K.

Saya yang pada asal keturunan adalah cikgu bola jaring. Tapi haku bosan sebab bola jaring punya chances nak menang payah. Every single year cuma boleh sampai suku akhir je. Lepastu kandas. Saya benci kan kekalahan.

Lagipun, budak gimnastik kena nampak cantik. Kena buat toncet, kena make-up make-up. That's my thing kan. So, I am willingly and happily solekkan budak-budak tu.




Tengok sekolah lain, semua muka bangun tidur saja. Oh, nampaknya sekolah I lah yang over. Tapi, takpa. Semua pun usha-usha budak sekolah I yang cute-mute (baca; kiut-miut. eksyen)
Ok, yang I nak ajak kamu semua kagum ialah dengan budak SJKC Taman Rashna. Oh-Emm-Gee kamu tahu. Dah lah comel-comel. Lepastu boleh lentur badan sama dengan lantai. Ok, explain banyak pun belum tentu faham. Nah, tengok sendiri





*Kualiti gambar hebat sebab digi-cam habis batt*

Lentik habis

Itu adalah untuk acara floor atau bahasa lain dia mop lantai


Ini acara seberang titi tunggal.

Acara Kuda berpelana watever
Perlu kekuatan tangan, kaki, perut



*Maafkan jugak gambar tunggang terbalik*

Kesimpulan dia, SJKC Taman Rashna yang hebat itu lah juara keseluruhan. Dia boleh la menang, dia ada coach yang macam rupa Awal Ashaari (tapi dengan less ketinggian) Sekolah kitorang ada jurulatih macam Scha Al-Yahya je. HAHAHA


Si comel-comel bersama yang paling comel

My team
Perempuan tempat kedua
Lelaki tempat keempat


Sekian

Tidur pun sodap :D


Monday, September 27, 2010

Wild-Wild Jungle; Day 1 1/3

Ok, cerita secara bergambar

Jalan tanah merah adalah berbukit dan berlecak seperti dalam gambarajah:




Memang adventure sungguh perjalanan kali ni. Kalau saya adalah budak-budak saya sudah terjun lori tatkala lori dah senget sebelah termasuk dalam lecak di lereng bukit *scared to death*. Nasib baik budak-budak bukanlah saya yang boleh di hantar pulang jam-jam tu jugak sebab bawa perangai gedik masuk hutan. Itu dia kelebihan seorang guru. Boleh gedik tak kira masa, di mana jua. Blergghh.

Tapi, once u were arrived, speechless. Subhanallah, cantiknya




It's like you inhaling some new fresh air and it's feel good to your lungs too. Selamat tinggal habuk lori kontena yang laju macam kereta racing F1.

Angkut-angkut barang, taklimat-taklimat, marah-marah, makan-makan, masuk chalet masing-masing cikgu pun collapse. FYI, cikgu yang bernama Si MokMok adalah yang pertama perlukan bantuan kecemasan. Lepas makan, naik bilik terus kepala pusing keliling macam nak bercerai dari badan. Semua kawan-kawan hulurkan minyak tanda mentolong sambil dalam hati apatah, budak yang camping, yang naik lori, yang kena torture, dia yang sakit dulu. T___T

Di petang hari adalah aktiviti yang menggelikan dan mengkotorkan semua pakaian luar dan dalam. Guna Tops pun belum tentu walaupun sabun tu mak kau yang bawa masuk dalam kem dengan kuasa Co-enzym-nya menghapus kotoran.. Eh, itu iklan PLKN. HAHA.

*Gambar adalah geli. Jangan muntah.




Eh, jangan lah muntah tengok gambar Si Pening. Tadi, iye-iye dia ketiduran, bila petang dia lah paling sihat. Muka adalah natural dan bebas dari sebarang make-up. Sapalah yang nak menonton wajah mulus bertukar clown dalam hutan. Paling-paling jadi attraction kepada nyamuk saja. Ah, bosan lah cakap banyak.





The result from this combat training are


Mati lah kena perambat dengan emak korang balik neh. Mesti semua emak pengsan nak basuh baju anak-anak


Sunday, September 26, 2010

Wild-Wild Jungle ; Day 1

  • Bangun pagi, takda semangat berkobar-kobar pun? Tidur balik. Pukul 8 bangun, eh, bosannya. Tidur semula. Kata nak ke camping pukul 10, tapi baju semua masih bertaburan dekat luar beg. Kalau suruh pergi outdor activity memang lah, semangat tak menyala-nyala macam di ajak ke Empire Gallery. Puasa-puasa pun gagahkan diri pusing keliling setiap floor yang ada. Typical gadis-gadis.
  • 9.00 pagi sharp. Saya bangun, terus mandi dan pusing keliling rumah pula cari baju, track-suit, tudung, selimut dan segala macam. Baju ada dimana-mana, depan tangga, tepi tangga, almari luar, dalam semua ada baju saya. Lazy-ass
  • Babah hantar sampai di sekolah. Sekolah senyap sunyi. Budak tengah exam UPSR. Tenang sungguh. Semua cikgu selalu wish "kalau lah sekolah hari-hari macam ni..." Oh, memang indah
  • Menuju tempat perkhemahan saya naik kereta bersama-sama abang dan kakak ipar ku. Tak mahu naik bas. Budak riuh satu macam. Macam baru keluar dari hutan ke apa tah, jakun tengok kiri-kanan dengan ooooohhhh-aahhhhh-eeehhhh (Cikgu dalam bas lah yang mengadu).
  • Tempat berkhemah adalah berciri dalam ladang getah dan kebun kelapa sawit. No coverage for DG. Maxis satu, dua bar saja. Itu pun perlu panjat pokok  tinggi (tipu). Cess!! Menggelupur 5 minit guna Handfon abang SMS-ing Dak Yang suruh topap kan Maxis. Celcom adalah terbaik dari ladang (tapi I takda, should tambah one more Hp untuk guna Celcom pulak perhaps)
  • From jalan tar with love.. (Bukan Jalan TAR, KL. Yang itu memang Love Love) Tapi jalan tanah tar ke dalam tempat khemah adalah perlu menaiki lori. Ya, saya tak main-main. Memang lori betul. Tapi, bukan lori Alam Flora tu. Bas, No Entry. Jadinya, perlulah menjadi kambing-kambing comel for the next 10 minutes (saya, bukan sebahagian. HAHA)
 Kanak-Kanak

 Di naikkan atas lori
jadi

The sheeps will sail away
HAHA

Ibu Kambing keluar penjara
(Perghh, sembelih ibu kambing neh kenyang setahun. Gemuk gila!!)

Cikgu-cikgu wanita yang ikut including ibu kambing gemok

Ini baru ulasan suku hari dan saya sudah mula bosan nak upload dan type entry. Publish yang ini dulu lah. Lagi satu suku hari bersambung kelak. Penerbit macam ni harus saja tak dapat job buat drama. Lazy-ass gilak. HAHAHA. Sabar ya

Friday, September 24, 2010

Wild-Wild Jungle


1001 kenangan
1001 cabaran
1001 kepayahan
1001 nyamuk & agas
1 kemanisan

Nantikan Wild-Wild Jungle
berepisod-episod
Setiap hari bermula anytime soon
Kalau penerbit rajin
KAHKAH
 

Monday, September 20, 2010

Aku Lari Ke Hutan, Belok Ke Pantai

Feeling Cinta & Rangga sekejap takpa kan?

Maaf kerana di buai emosi melampaui batasan pemikiran waras. Ok, ini bukan sajak Rangga. Ini sajak Rongga. HAHA Kidding!! Eh eh, sudah pandai kidding-kidding sekarang. Maknanya dia sudah menjadi Yaty kembali. Welcome back Yaty :D

Baiklah baik. Saya sudah jumpa dengan Pelangi Petang yang di cari-cari. Jadi, no more tears (iklan Johnson's Johnson sejenak) Tapi, yang itu saya cerita kemudian hari.

Esok, saya akan meninggalkan semua kesusahan hati dan kesedihan jiwa di Klang saja. Saya mahu masuk hutan for 3 days. Camping. Tahukah anda camping juga salah satu terapi jiwa? Tak tahu takpa. Tipu saja pun.

Jadi, jumpa anda semula Jumaat nanti. Thanx pada yang concern. Am touched by all of you. Really.

Saya tinggalkan anda dengan gambar apam panas tapi manis sekali dari saya

Kalau rindu, err lebih baik jangan. HAHA