Monday, August 30, 2010

Award Terkumpul

Nah ambik. Buat entry pun saya malas teramat. Maaf, maaf dan maaf kepada yang bagi award. Ada banyak yang saya tak dapat terrrrbuat (ter itu menunjukkan tak sengaja bukan?, jadi bila terrrr tu maknanya tak sengaja sangatlah tu) HAHA

Sudah kau sudah. Cakap banyak tak berguna lagi.

Ada 3 AWARD yang saya peroleh dari insan-insan yang sayang dan hargai saya. Saya sayang kamu, kamu dan kamu juga. *kiss* (Hep, untuk En. Warlord takdelah. Dosa :p)

1st dari Kak Lynn


2nd dari Warlord & Cik Tom
(walaupun ada salah faham dari pihak saya yang bermuka talam pat segi neh. Ampun Cik Tom :p)


1.apa yang bermain di fikiran skarang ni?
Fikiran takda main pape. Fikiran kau main ape? tengteng?
Taklah, nak tidur terus. Esok nak buat kuih raya

2.apakah nama samaran aku?
Poyaty >> peculiar eh Warlord? teehee

3.berikan 3 orang yang anda sayang
Emak, Abah, Dak Yang

4.panggilan aku untuk si dia
Yang, Ling, Yus (Tak, tak. Nama dia bukan Ebby Yus pun)

5.hadiah yang u all impikan dari seseorang yang istimewa.
Sony Erricsson Xperia, Mitsubishi Lancer, Handbag GUESS, Lawatan ke London, Paris, New York tanpa had hari & waktu. His undivided & unconditionally attention, love and happiness

6.blog mane yang anda suke visit.
Blog yang ada nama saya di situ

7.tagkan 15 blogger
~none~

Maaf

Terima Kasih Semua.

Saya Pun Mahu Baby

Ini menulis secara saja-saja nak tulis. Takda niat nak menulis asalnya. Tapi takpa. Tulis saja. Bukan rugi dakwat pun. Nak HAHA tapi rasa takyah.

Sebenarnya nak menulis tentang berita gembira. Tapi tak tahu macam mana nak susun ayat. Loser!!
.

.

.

Ok, mahu mengucapkan tahniah untuk kawan baik Dak Yang, Iskandar and his wife, Husna on their new baby born. Oh, Iskandar and Dak Yang best friend since di KUSSES sampai lah ke Matriks Kuala Pilah. Tiap-tiap tahun bila hari raya, Dak Yang mesti bawak saya datang rumah Iskandar. Macam tempat wajib ziarah setiap kali raya. Yang bestnya, Mak & Ayah Iskandar pun akan excited sangat bila kami datang. Nampak excited sangat, jadi kami pun excitedlah untuk datang lagi dan lagi dan lagi. Ok enough

Too bad waktu Iskandar kahwin, kami tak dapat pergi. Takyah tanya kenapa. Kawan baik dia tu lah yang tak mahu pergi. I mahu, mahu, mahu saja kalau di ajak makan nasi minyak HAHA. Dak Yang ada Ujian Fizikal untuk PTD di Terengganu waktu tu (end up, yang tu pun beliau tak pergi)


'Alya Irdina Bt. Shahadatuliskandar

Foto; from FB Husna

Comel dan sangat, sangat, sangat eh sangatlah adorable.

NEXT

 Foto, From FB Syuk

Yang ni pula baby kepada best friend Dak Yang waktu di UTM. Hurmm, Syuk and his wife, Nana. Haa, yang ni kami pergi waktu mereka kahwin. Dekat Pontian (if am not mistaken). Both of them tinggal di Qatar but they get back to Malaysia to given birth.

Congratulations to both of Dak Yang's Best Friend

Yang, you tak nak I tahniah you ke? HAHA. Apakah maknanya bila both of your best friend dapat baby dalam waktu yang dekat-dekat?


Maknanya, You dah kena kahwin lah tu (nampak macam warning tak? tapi I letak HEHE biar tak nampak sangat yang warning ni serius. Eh, tapi serius lah. Eh, Apa aku cakap pun tak tahu. HAHA)


Oh, I pun mahu baby juga lah macam ni.

Wednesday, August 25, 2010

I Cried. Seriously, You Should Too.

Jadi entry sedih betul-betul ni. TSKTSKTSK

Entry ni dah siap pukul 6.02 pagi tadi. Tinggal nak edit dan publish. Tinggal tido jap sebelum publish. Lepastu tangan gatal-gatal tekan something, semuanya hilang dalam sekelip mata. WTH!!!! Tertekannya!!!. Mujur boleh marah. teeeheee.

Okey, cerita sedih yang sebenarnya tu saya jumpai semalam. Dekat blog siapa pun saya dah lupa (ampun!!!) Statement dia macam ni.

Aku baca entry ni buat aku menangis. Kalau korang tak nangis pun, sebak tu mesti punya. Nah korang baca lah. Aku tak boleh cakap banyak lagi, nanti aku menangis
Sumber; Aku-tak-ingat-ampun
Rasa nak tahu mestilah tinggi (sebenarnya rasa nak sebok tu yang lebih kan? Malu skek) HAHA. Jadi, mahu lah tahu apa yang sedih sangat tu. Sekali bila dah baca terus

Yang, I sedih. You jaga diri ye. TSKSKTSK

Apasal lepas baca kena call Dak Yang?

Cuba kamu semua baca dulu dan kita tengok tindakan refleks anda sama tak dengan saya (iaitu gedik-gedik call Dak Yang) Kalau tak sama, maybe I sorang je yang suka over lebih. HEHE

Sediakan tisu dah semua?

Ready?

Nah

Eh, cop cop

Lepas baca jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah ye

Monday, August 23, 2010

Hati Seorang Emak

Dan dan terus buat entry pasal emak sebab semalam emak sudah suruh orang spy blog saya. HAHA

Taklah. Memang nak cerita pasal emak saya yang seorang. Oh, memang masih seorang. tahun depan nanti baru tambah emak lagi satu. Hep, bukan babah pergi kawen lagi ke apa. Biasa tu. HEHE Takpa, itu kita cerita tahun depan saja. bleerghhh!!

Wah, emak pun pandai pose tahu
Like Mother Like Daughter lah ni

Last week one of my neighbour ceritkan ini pada saya.

Tahu tak, masa semua anak-anak takda kat rumah, emak menangis.

Eh, ye ke? Masa tu kita pergi mana ye? (Takkan aku pergi kedai sekejap pun emak dah menangis. Ajaib)

Masa Yaty kursus kat maktab tahun lepas tu. Kan semua takda dekat rumah (kakak di IPTB, adik di UMP, abang di rumah dia lah)

Ohhh (still amazed)

Kak Ana cakaplah " Ala Kak Dah bukan pergi mana pun anak-anak Kak Dah tu"

Rasa sunyi. Selalu ada Si Jendul tuh

Siapa Jendul? Kak Ana bertanya

Aku lah tu (sedih-sedih pun mahu mengata anaknya si jendul juga?)

Ini perangai saya (buat pedoman untuk anak-anak semua)

Kalau dulu
Jarang sangat call emak (masa zaman di Poli membawa ke Maktab). Memang jarang

Sekarang
Emak balik kampung satu malam pun, sepuluh kali lah kiranya akan call emak

Kalau dulu
Suka sangat kalau emak nak tinggal saya sorang-sorang di rumah

Sekarang
Saya mesti sedih (kadang-kadang menangis) sebab saya tak cukup makan. Heh! manja Booo!! Kawan saya sampai cakap, Kalau emak dia pergi haji ni, mahu kurus si Yaty tak makan and menangis saja

Kalau dulu
Keluar dari rumah (dengan kawan or Dak Yang) mana ingat kan emak di rumah
Sekarang
Sebelum pulang mesti nak kena belikan emak sekali apa yang saya makan. Kadang-kadang sebelum pergi tu kena belikan dahulu. Dak Yang have to paid double now

Kalau dulu
Emak sedih-sedih I buat stone je di bilik

Sekarang
I pun menangis sama. TSKTSK

Kalau dulu
Berkira nak mampus. Seploh ringgit pun mintak balik. WTH punya perangai

Sekarang
Infinity. HAHA. Spend for your mother sangat worth it. Tapi, macam more to My mother yang spend untuk I saja. HEHE Ampun emak


Kesimpulan dia, agak teruk juga perangai saya sebagai anak dahulu kala compared dengan sekarang Tapi, semua ni takkan berubah kalau takda kesedaran dalam hati sendiri. Saya selalu observe sekeliling. Saya tengok orang yang paling dekat dengan saya of course. Dak Yang banyak macam kejutkan saya dari perangai buruk. He always told me what's right and wrong.

Saya selalu mengambil contoh dari his family. Aunty akan call him everyday. Satu hari macam banyak kali juga Aunty call. So, I pun cakap kenapa emak tak pernah call I pun banyak kali. He asked me back. You ada call emak? I terus diam. So, kita jangan lah harap orang yang lebih tua nak terhegeh-hegeh cari kita. Kita as a daughter yang harus cari ibu bapa.


Emak selalu cakap, emak bukan mintak duit kamu. Ingatan anak-anak dah cukup dan memadai. 


Oh, saya sayang emak tahu.

Kepada anak-anak perempuan yang sudah berkahwin di luar sana. Jangan ingat emak tak ingat atau tak sebut-sebut nama kamu di rumah. Ya, suami no 1. Tapi, emak juga masih emak kamu.

Saturday, August 21, 2010

Hotel Ni Bagi Makanan Halal (Not Free of Course) :D

JW Mariot takda? TSKTSK. Baru nak pitamkan Dak Yang 

Saya sedang browsing tempat-tempat untuk berbuka dan saya jumpa ini.

Thanks to http://adamfaiz.wordpress.com sebab list ini.

Sangat berguna perhaps untuk anda-anda termasuk saya yang nak berbuka dengan makanan yang di jamin halal. Saya tak kata tempat lain tak halal. Tapi ini yang di senaraikan oleh Pihak yang bertanggungjawab.
Mungkin saya dapat membantu anda termasuk diri sendiri mencari sesuatu yang di redhai Allah. (Eceh, tazkirah di tengahari Sabtu) Sudah kau pergi sekolah sekarang!!

Kalau ada yang rasa "Ya Allah, aku terhutang budi sebab dia ni dah tolong aku cari tempat yang halal. Aku rasa nak belanja dia buka puasa sama" Don't hesitate to call

Bye!!

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL
[SIJIL MASIH SAH]

Nama Hotel @ Resort
[ Nama Premis/Dapur ]
Tarikh Sah Sijil
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
UDA ANCASA SDN BHD
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
01/05/2009
-
30/04/2012
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
UDA ANCASA SDN BHD
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
01/05/2009
-
30/04/2012
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
UDA ANCASA SDN BHD
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
SAFFRON BRASSERIE (KITCHEN)
GROUND FLOOR
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
01/05/2009
-
30/04/2012
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
UDA ANCASA SDN BHD
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
BUTCHER ROOM
LOWER GROUND,
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR,
JALAN TUN TAN CHENG LOCK,
50050 KUALA LUMPUR
01/05/2009
-
30/04/2012
BRISDALE INTERNATIONAL HOTEL SDN BHD
NO. 65, JALAN HJ. HUSSEIN
OFF JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50300 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
RESTORAN SITI KHADIJAH
HOTEL BRISDALE
TINGKAT 17,
NO. 65, JALAN HJ HUSSEIN
OFF JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50300 KUALA LUMPUR
16/06/2010
-
15/06/2012
CAHAYA UTARA SDN BHD (CITITEL HOTEL PENANG)
CAHAYA UTARA SDN BHD
T/A CITITEL PENANG
66 PENANG ROAD
10000 PULAU PINANG
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN
CITITEL PENANG
LEVEL 3 BANQUET KITCHEN
66 PENANG ROAD
10000 PENANG
01/04/2009
-
31/03/2012
CRYSTAL CROWN HOTEL (NIKMAT MAJU DEVELOPMENT SDN BHD)
NO 12 LORONG UTARA A,
OFF JALAN UTARA
46200 PETALING JAYA,
SELANGOR DARUL EHSAN
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
COFFEE HOUSE – BRASS CAFE
CRYSTAL CROWN HOTEL, NO 12 LORONG UTARA, OFF JLN UTARA, 46200 PETALING JAYA, SELANGOR
01/03/2009
-
28/02/2011
CRYSTAL CROWN HOTEL SDN BHD
NO 3 JALAN JAMBU MAWAR
OFF JALAN KEPONG
JINJANG SELATAN
52000 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
CROWN CAFE @ CRYSTAL CROWN HOTEL
01/08/2010
-
31/07/2012
CYBERVIEW LODGE SDN BHD (RESORT & SPA)
CYBERVIEW LODGE RESORT & SPA
PERSIARAN MULTIMEDIA
CYBERJAYANama Premis / Dapur :
VERANDAH KITCHEN
CYBERVIEW LODGE RESORT & SPA
PERSIARAN MULTIMEDIA
CYBERJAYA
01/05/2010
-
30/04/2012
CYBERVIEW LODGE SDN BHD (RESORT & SPA)
CYBERVIEW LODGE RESORT & SPA
PERSIARAN MULTIMEDIA
CYBERJAYANama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
CYBERVIEW LODGE RESORT & SPA
PERSIARAN MULTIMEDIA
CYBERJAYA
01/05/2010
-
30/04/2012
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
(DYNAWELL CORPORATION (M) SDN BHD)
NO, 218, JALAN IPOH,
51200 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
ASEANA COFFEE HOUSE (LEVEL 1)
01/04/2010
-
31/03/2012
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
(DYNAWELL CORPORATION (M) SDN BHD)
NO, 218, JALAN IPOH,
51200 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN (LEVEL 4)
01/04/2010
-
31/03/2012
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
DYNASTY HOTEL KUALA LUMPUR
(DYNAWELL CORPORATION (M) SDN BHD)
NO, 218, JALAN IPOH,
51200 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
01/04/2010
-
31/03/2012
EVERGREEN LAUREL HOTEL (PENANG)
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
WESTERN & CHINESE BANQUET
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
01/11/2009
-
30/10/2011
EVERGREEN LAUREL HOTEL (PENANG)
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
EVERGARDEN RESTAURANT
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
01/11/2009
-
30/10/2011
EVERGREEN LAUREL HOTEL (PENANG)
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
CAFE LAUREL
53, PERSIARAN GURNEY,
10250 PENANG,
MALAYSIA
01/11/2009
-
30/10/2011
FALCON POINT SDN BHD (CITRUS HOTEL KL)
51, JALAN TIONG NAM,
MELALUI JALAN RAJA LAUT,
50350, KUALA LUMPUR.Nama Premis / Dapur :
CITRUS HOTEL MAIN KITCHEN
01/08/2010
-
31/07/2012
GRAND DORSETT LABUAN HOTEL
VICTORIA’S BRASSERIE
LOT 462, JALAN MERDEKA
87029 LABUAN ST
Nama Premis / Dapur :
VICTORIA BRASSERIES
01/06/2010
-
31/05/2012
HOTEL ARMADA PETALING JAYA
LORONG UTARA C, SECTION 52
P.O BOX 691
PEJABAT POS JALAN SULTAN
46200 PETALING JAYA
SELANGOR
Nama Premis / Dapur :
UTARA COFFEE HOUSE KITCHEN /DAPUR UTAMA
01/04/2010
-
31/03/2012
HOTEL ARMADA PETALING JAYA
LORONG UTARA C, SECTION 52
P.O BOX 691
PEJABAT POS JALAN SULTAN
46200 PETALING JAYA
SELANGOR
Nama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN / DAPUR MELAYU
01/04/2010
-
31/03/2012
HOTEL HILTON PETALING JAYA
2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
Nama Premis / Dapur :
PASTRY
GROUND FLOOR EAST WING
HILTON PETALING JAYA
NO.2 JALAN BARAT
46000 PETALING JAYA
16/07/2010
-
15/07/2012
HOTEL HILTON PETALING JAYA
2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
Nama Premis / Dapur :
COLD KICHEN
GROUND FLOOR EAST WING
HILTON PETALING JAYA
NO.2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
16/07/2010
-
15/07/2012
HOTEL HILTON PETALING JAYA
2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
PAYA SERAI RESTAURANT
HILTON PETALING JAYA HILTON
NO 2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
16/07/2010
-
15/07/2012
HOTEL HILTON PETALING JAYA
2 JALAN BARAT
46200 PETALING JAYA
Nama Premis / Dapur :
BUTCHERY
BASEMENT FLOOR EAST WING
NO. 2 JALAN BARAT
46200 HILTON PETALING JAYA
16/07/2010
-
15/07/2012
HOTEL SERI MALAYSIA (ALOR SETAR)
MARIOTT MANAGEMENT HOLDINGS SDN. BHD.
HOTEL SERI MALAYSIA ALOR SETAR
JALAN STADIUM, 05100, ALOR STAR.
Nama Premis / Dapur :
HOTEL SERI MALAYSIA ALOR SETAR
MARIOTT MANAGEMENT HOLDINGS SDN. BHD.
JALAN STADIUM, 05100, ALOR STAR,
KEDAH DARUL AMAN.
01/02/2010
-
31/01/2012
HOTEL SERI MALAYSIA (GENTING HIGHLANDS)
EMMY SURAYA ENTERPRISE
NO 11,JALAN JATI 1
GOHTONG JAYA
69000 GENTING HIGHLANDS
PAHANG DARUL MAKMUR
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
-
EMMY SURAYA ENTERPRISE
NO 11,JALAN JATI 1,
GOHTONG JAYA,
69000 GENTING HIGHLANDS
15/05/2009
-
14/05/2011
HOTEL SERI MALAYSIA (KUANTAN)
HOTEL SERI MALAYSIA KUANTAN
BAZLI JAYA SDN BHD
JALAN TELOK SISEK
25000 KUANTAN
PAHANG, MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
CAFE SERI BANIR
HOTEL SERI MALAYSIA KUANTAN
JALAN TELUK SISEK
25000 KUANTAN
PAHANG DARUL MAKMUR
16/04/2010
-
15/04/2013
HOTEL SERI MALAYSIA (MARANG)
PRIM AR (M) SDN. BHD
LOT 3964,KAMPUNG PAYA
21600 MARANG
TERENGGANU DARUL IMAN
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
HOTEL SERI MALAYSIA MARANG
LOT 3964, KAMPUNG PAYA
21600 MARANG,
TERENGGANU
01/06/2009
-
31/05/2011
HOTEL SERI MALAYSIA (PENANG)
PRISMA LAMUNI SDN BHD
NO 7, JALAN MAYANG PASIR 2
BANDAR BAYAN BARU,
11950. PULAU PINANGNama Premis / Dapur :
DAPUR HOTEL SERI MALAYSIA PULAU PINANG
01/08/2010
-
31/07/2012
HOTEL SERI MALAYSIA (SUNGAI PETANI)
SEKSYEN 21, JALAN PASAR,08000 SUNGAI PETANI, KEDAH DARUL AMAN
Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
16/04/2010
-
15/04/2012
HOTEL SERI MALAYSIA (TAIPING)
TUNAS LARUT ENTERPRISE
NO. 4, JALAN SULTAN MANSUR
34000 TAIPING,
Nama Premis / Dapur :
HOTEL SERI MALAYSIA (TAIPING)
01/08/2010
-
31/07/2012
HOTEL SERI MALAYSIA BAGAN LALANG
MOHAMED SHUKOR BIN MOHD ZAKARIA ENTERPRISE
(HOTEL SERI MALAYSIA BAGAN LALANG)
LOT 979 & 980 PANTAI BAGAN LALANG
SG PELEK SEPANG
SELANGOR
Nama Premis / Dapur :
CAFE D’BAGAN
01/02/2010
-
31/01/2012
KL AIRPORT HOTEL SDN BHD (PAN PACIFIC KLIA)
JALAN CTA 4B, KUALA LUMPUR
INTERNATIONAL AIRPORT,Nama Premis / Dapur :
DEGREES KITCHEN
JALAN CTA 4B, KUALA LUMPUR
INTERNATIONAL AIRPORT, 64000,
SEPANG, SELANGOR
16/11/2009
-
15/11/2011
KL AIRPORT HOTEL SDN BHD (PAN PACIFIC KLIA)
JALAN CTA 4B, KUALA LUMPUR
INTERNATIONAL AIRPORT,Nama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
JALAN CTA 4B, KUALA LUMPUR
INTERNATIONAL AIRPORT, 64000,
SEPANG, SELANGOR
16/11/2009
-
15/11/2011
KL AIRPORT HOTEL SDN BHD (PAN PACIFIC KLIA)
JALAN CTA 4B, KUALA LUMPUR
INTERNATIONAL AIRPORT,Nama Premis / Dapur :
BANQUET MAIN KITCHEN
PAN PACIFIC KLIA
JLN CTA 4B,
64000,KLIA
16/11/2009
-
15/11/2011
KLI HOTEL MANAGEMENT SDN BHD
JALAN RAJA MUDA ABDUL AZIZ
PO BOX 11171
50738 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
TOPPOT CAFE
16/04/2010
-
15/04/2012
LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)
SELESA INN KUALA LUMPUR
285 – 287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
D SERAI ( DAPUR PASTRI )
HOTEL PUTRA KL
ARAS 3
LOT 149 SEKSYEN 87 JALAN TUN RAZAK
50050 KUALA LUMPUR
01/08/2010
-
31/07/2012
LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)
SELESA INN KUALA LUMPUR
285 – 287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
SELESA CAFE
ARAS 2 HOTEL PUTRA KL
LOT 149 SEKSYEN 87
JALAN TUN RAZAK
50050 KUALA LUMPUR
01/08/2010
-
31/07/2012
LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)
SELESA INN KUALA LUMPUR
285 – 287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
RESTORAN TEMASYA
IMPIAN MORIB HOTEL
LOT 103 & 104 JALAN MORIB
PANTAI MORIB
42700 KUALA LANGAT ,SELANGOR
01/08/2010
-
31/07/2012
LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)
SELESA INN KUALA LUMPUR
285 – 287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
SELESA CAFE
SELESA INN KUALA LUMPUR
ARAS BAWAH
285 – 287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100 KUALA LUMPUR
01/08/2010
-
31/07/2012
METROPLEX HOLDINGS SDN BHD (LEGEND HOTEL KL)
TKT 33, PUTRA PLACE OFFICE TOWER
100 JALAN PUTRA
50350 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
DI ATAS BRASSERIE / MAIN KITCHEN
9TH FLOOR, THE LEGEND HOTEL KL
PUTRA PLACE, 100 JALAN PUTRA
50350 KUALA LUMPUR
16/10/2009
-
15/10/2012
METROPLEX HOLDINGS SDN BHD (LEGEND HOTEL KL)
TKT 33, PUTRA PLACE OFFICE TOWER
100 JALAN PUTRA
50350 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
MUSEUM CHINESE RESTAURANT
9TH FLOOR, THE LEGEND HOTEL KL
PUTRA PLACE, 100 JALAN PUTRA
50350 KUALA LUMPUR
16/10/2009
-
15/10/2012
MIDAH HOTEL KUALA LUMPUR
NO 8, JALAN KAMPUNG ATTAP,
50460 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
MIDAH HOTEL KUALA LUMPUR
NO 8 JALAN KAMPUNG ATTAP
01/11/2009
-
30/10/2011
MING COURT HOTEL (KL) SDN BHD (CORUS HOTEL, KUALA LUMPUR)
JALAN AMPANG, 50450 KUALA LUMPURNama Premis / Dapur :
DONDANG SAYANG COFFEE HOUSE
01/04/2010
-
31/03/2012
NILAI HOTEL SDN BHD
PT 9999, JALAN BBN 1/3D,
PUTRA POINT PHASE 2A,
PUTRA NILAI, 71800
NILAI NEGERI SEMBILAN
Nama Premis / Dapur :
NILAI HOTEL SDN BHD
PT 9999, JLN BBN 1/3D
PUTRA POINT PHASE 2A
PUTRA NILAI,71800 NILAI
N.SEMBILAN
01/11/2009
-
30/10/2011
PG HOTEL SDN BHDNama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN
16/03/2010
-
15/03/2012
PG HOTEL SDN BHDNama Premis / Dapur :
AROMAS COFFEE HOUSE
16/03/2010
-
15/03/2012
PLATINUM PINANG SDN BHD (PUTERI PARK HOTEL)
PUTERI PARK HOTEL JALAN RAJA LAUT,
Nama Premis / Dapur :
CENTRAL KITCHEN
01/11/2009
-
30/10/2011
PLATINUM PINANG SDN BHD (PUTERI PARK HOTEL)
PUTERI PARK HOTEL JALAN RAJA LAUT,
Nama Premis / Dapur :
LOUNGE KITCHEN
01/11/2009
-
30/10/2011
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES (HOTEL), KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
PNB DARBY CAFE
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES, KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR
01/02/2010
-
31/01/2012
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES (HOTEL), KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
THE 39 RESTAURANT
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES, KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR
01/02/2010
-
31/01/2012
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT
P.O BOX 11586
50350 KUALA LUMPURNama Premis / Dapur :
BENTENG COFFEE HOUSE KITCHEN
GROUND FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR
01/11/2009
-
30/10/2011
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT
P.O BOX 11586
50350 KUALA LUMPURNama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR
01/11/2009
-
30/10/2011
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT
P.O BOX 11586
50350 KUALA LUMPURNama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR
01/11/2009
-
30/10/2011
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT
P.O BOX 11586
50350 KUALA LUMPURNama Premis / Dapur :
MEISAN KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR
01/11/2009
-
30/10/2011
RESIDENCE HOTEL AT UNIVERSITI TENAGA NASIONAL
RESIDENCE HOTELS & RESORTS S/B
SUITE 1.03 LEVEL 1, WISMA E&C, LORONG DUNGUN KIRI,
DAMANSARA HEIGHT,
KUALA LUMPUR
Nama Premis / Dapur :
RESIDENCE HOTEL AT UNIVERSITI TENAGA NASIONAL (UNITEN)
KM 7 JALAN KAJANG-PUCHONG,
43009 KAJANG, SELANGOR
01/06/2009
-
31/05/2012
SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)
PERSIARAN PERBANDARAN SEKSYEN 14
40000 SHAH ALAM
Nama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN
GRAND BLUEWAVEHOTEL SHAH ALAM,
PERSIARAN PERBANDARAN,
SEKSYEN 14,
40000 SHAH ALAM
01/11/2009
-
31/10/2011
SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)
PERSIARAN PERBANDARAN SEKSYEN 14
40000 SHAH ALAM
Nama Premis / Dapur :
CHINESE KITCHEN
GRAND BLUEWAVEHOTEL SHAH ALAM,
PERSIARAN PERBANDARAN,
SEKSYEN 14,
40000 SHAH ALAM
01/11/2009
-
31/10/2011
SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)
PERSIARAN PERBANDARAN SEKSYEN 14
40000 SHAH ALAM
Nama Premis / Dapur :
SEMARAK KITCHEN
16/04/2010
-
15/04/2012
SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)
PERSIARAN PERBANDARAN SEKSYEN 14
40000 SHAH ALAM
Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
16/04/2010
-
15/04/2012
SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)
PERSIARAN PERBANDARAN SEKSYEN 14
40000 SHAH ALAM
Nama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN
16/04/2010
-
15/04/2012
THE PARAMOUNT HOTEL
3,LORONG 9A
JALAN KAMPUNG DATO
96000 SIBU
SARAWAKNama Premis / Dapur :
VALENTINE’S CAFE
3, LORONG 9A
JALAN KAMPUNG DATO
96000 SIBU
SARAWAK
01/04/2010
-
31/03/2012
THE PLAZA HOTEL KUALA LUMPUR
THE PLAZA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN RAJA LAUTNama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
THE PLAZA HOTEL
JALAN RAJA LAUT
01/11/2009
-
30/10/2012
THE SUMMIT HOTEL, SUBANG USJ
PERSIARAN KEWAJIPAN USJ1
47600, UEP SUBANG JAYANama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN
LEVEL 5,THE SUMMIT HOTEL
01/05/2009
-
30/04/2011
THE SUMMIT HOTEL, SUBANG USJ
PERSIARAN KEWAJIPAN USJ1
47600, UEP SUBANG JAYANama Premis / Dapur :
OCEANIA BUFFET RESTAURANT
LEVEL M,THE SUMMIT HOTEL
01/05/2009
-
30/04/2011
THE SUMMIT HOTEL, SUBANG USJ
PERSIARAN KEWAJIPAN USJ1
47600, UEP SUBANG JAYANama Premis / Dapur :
WARONG JUNCTION KITCHEN
LEVEL G, THE SUMMIT HOTEL
01/05/2009
-
30/04/2011
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD
THR (JOHOR) SDN BHD
MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN
TAMAN CENTURY KB 779
80990 JOHOR BAHRU
JOHOR DARUL TAKZIM
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
MUSLIM KITCHEN
THR (JOHOR) SDN BHD
C/O MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN
TAMAN CENTURY KB 779
80990 JOHOR BAHRU,JOHOR
01/03/2009
-
28/02/2011
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD
THR (JOHOR) SDN BHD
MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN
TAMAN CENTURY KB 779
80990 JOHOR BAHRU
JOHOR DARUL TAKZIM
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
CAPRI KITCHEN
THR (JOHOR) SDN BHD
C/O MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN TAMAN CENTURY
KB 779, 80990
JOHOR BAHRU
JOHOR
01/03/2009
-
28/02/2011
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD
THR (JOHOR) SDN BHD
MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN
TAMAN CENTURY KB 779
80990 JOHOR BAHRU
JOHOR DARUL TAKZIM
MALAYSIA
Nama Premis / Dapur :
MEISAN KITCHEN
THR (JOHOR) SDN BHD
C/O MUTIARA JOHOR BAHRU
JALAN DATO SULAIMAN
TAMAN CENTURY KB 779
80990 JOHOR BAHRU,JOHOR
JOHOR
01/03/2009
-
28/02/2011
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN. BHD.
HOTEL ISTANA
73, JALAN RAJA CHULANNama Premis / Dapur :
TAMAN SARI KITCHEN
16/05/2010
-
15/05/2012
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN. BHD.
HOTEL ISTANA
73, JALAN RAJA CHULANNama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN

Thursday, August 19, 2010

Imam Muda Wehhh, Motivasi!!

Mari lah jom solat terawih dekat Masjid Sungai Pinang. Imam dia Subhanallah. HIHIHI. Walaupun dia cuma melintas sekali depan mata. Phewww, (Ingat Allah, ingat Allah)

Sedap mata memandang (tu yang saya nak cakap)
Sejak bila taste anda berubah kepada yang berjubah dan berserban ni? (Yang, tumpang lalu)

Takda lah. Saja nak share cerita di masjid. Imam Muda ada dua orang. Yang seorang (I didn't know which was which) suara dia lembut saja dan bacaan berlagu-lagu dan amat lambat (I had to shift the other leg while standing). Yang lagi seorang tuh suara lantang habis, lepastu bacaan laju macam bullet. Kadang-kadang kalau takde tazkirah 10.30 dah sampai rumah I tell you.

Selain dari niat untuk beribadah kepada Allah, kita pun kena ada motivasi untuk bawak diri yang dulunya malas nak pergi terawih (dulu ye, dulu). Sekarang, I lah orang pertama bersiap dan tunggu for my parents dalam kereta. Tak caya sungguh. (sendiri pun tak caya juga neh) HAHA

2 objek berjubah putih di depan sekali itu lah Imam Muda dia

Mengintai yang lalu lalang dari celah dinding kat atas ni lah
*buruk perangai*
HIHI

Dulu-dulu masa rajin tengok lintas langsung Solat Jumaat dekat TV 1, suka tengok Imam Masjid Negara yang muda tu. Siap pasang niat mahu mencari seorang Imam sebagai pasangan hidup (Yang, tumpang lalu banyak kali) HEHE

Sejuk mata memandang kan tengok lelaki yang muka suci, hati suci, perangai mulia. Baca Al-Quran sedap pulak tu. Boleh heret saya ke syurga kelak.

Takpa takpa, Dak Yang pun boleh heret saya ke syurga juga kan nanti? (Insyaallah)

Budak ni tidur sedap-sedap depan saya
Lepastu emak dia kejut
Meleleh-leleh air liur basi dia dah jadi kolam
i had to look away
*tahan hati nak termuntah*
-_-"

P/s; Kakak saya paksa saya tulis ni - Beliau dah berjaya buat sambal hitam untuk cubaan kali ke-2 walaupun hanya guna belimbing besi (orang Pahang should know this sambal hitam better) Nanti saya tanya resepi dekat dia.

Tuesday, August 17, 2010

Lelaki Ini Yang Rajin Masak

Pheewittt!!! sedapnya eskem
Ngorat boleh?
tak kait

Perempuan ini pula semakin rajin tidur

Pipi pun sampai lebih-lebih over ke tepi

Ramadhan ini saya belum lagi yang betul-betul duduk di dapur buat satu hidangan. Eh, duduk di dapur selalu sebab nak buka puasa atau mengomel yang bukan-bukan dekat emak. Lapar!!! Lapar!! HAHA. maksud dia yang memasak untuk ibu bapa juadah berbuka tu belum. Tapi, ibu bapa yang selalu masak untuk anak dara mereka. Coco Crunch energy saya tak mencukupi untuk saya bersidai di dapur. (hep, tak habis-habis dengan energy Coco Crunch)

Sampai satu hari Babah buat-buat bertanya bila emak bagi arahan lepas ni buat apa waktu masak Mee Daging hari tu "Habis anak daranya buat apa?" Jeng je jeng. Emak jawab bagi pihak, "takpa bah, dia kata nanti kahwin dia pandai sendiri"

Pergghh, tajam mentusuk kalbu jawapan emak. Saya pun cepat-cepat pergi dapur tolong kacau-kacau bawang kemudian, disappear again.

Lelaki-lelaki kesayangan saya memang hebat memasak I tell you. Babah dia dah mula masak since umur 10 tahun coz beliau yang sulung dan perlu jaga adik-adik seramai 6 orang. Abang saya dia ambil kursus perhotelan dan skill memasak dia memang sangat hebat. Adik-adik goyang kaki saja. Dak Yang pun sama. Sebab beliau selalu jauh dari rumah, so, itu buat dia pandai berdikari dan pandai memasak.

Some more maybe Dak Yang dapat skill hebat memasak dari mama beliau. Aunty punya masakan sangat sedap. Sangat tersangat. Makcik saya, sepupu dan jiran-jiran beliau selalu cakap kalau kenduri rumah aunty mereka suka sebab Aunty masak sedap. Bukan setakat memasak. Kuih raya Aunty juga enak di makan. Kesimpulan dia, saya dan Aunty; dua dunia kita berbeza. Aunty, tumpang lalu. HIHI

Semua dah macam sound direct, sound tak direct semua sound lah ada dekat saya yang I should scared bila I memang zero dalam memasak. Nanti, ibu mertua kau datang, tahulah kau langit tinggi ke rendah.

Eh, apsal kita dah masuk cerita ibu mertua sekali neh? Alaaaa Kasssimmmm!!!!

Nah, gambar MMS masakan Dak Yang yang beliau send everytime lepas memasak.

Sup Daging

Pukul 2 I dah pergi pasar beli daging, siang-siang. Buang lemak semua

Err, pukul 2 I tengah tidur untuk round ke 2

Kari Ayam

Yang ni beliau mula masak jam 4 petang.

Oh, pukul 4 I tengah kerja lagi. HIHIHI

Tolong malu sekarang!!!

Alhamdulillah sudah sampai Juz 4 :D

Monday, August 16, 2010

Coco Crunch Energy Level

Huaaargghh

Maaf semua. Tenaga yang saya dapat dari Coco Crunch sangat tak banyak. Dia membekalkan tenaga yang cukup-cukup saja untuk saya buat perkara wajib. Perkara tak berapa nak wajib macam mengupdate blog misalnya memang takda tenaga. Over tahu!!

Yup, ramai yang nak mengikut cara Coco Crunch saya. Silakan. Tapi, saya bagi warning siap-siap. Kalau anda tak termampu meneruskan puasa sampai end of the day, blame me not. HEHE. Anda perlu kuat mentally and physically (Eh, rasa macam dah bagitahu)

Apa yang saya buat dengan tenaga yang sedikit ni?

Saya bangun waktu dah nak pergi sekolah. Kalau tak sekolah, saya bangun waktu berbuka nanti (tipu sunat)

Sampai sekolah, saya tengok jadual dan bajet kelas mana perlu lebih tenaga untuk menjerit, kelas mana yang I can sit still like tugu monumen ke apa.

Dekat bazar pulak, saya hanya akan mengunjungi gerai yang paling hampir dengan sekolah. Lepas je dari tu walaupun nampak kebab panas-panas sama dengan Murtabak banyak daging hanya dengan beberapa tapak melangkah. I just ignore. like totally ignore even dah drooling habis. I have to jimat-jimat dengan energy Coco Crunch yang sedikit.
Kalau anda teruskan juga langkah anda, apa jadi?

I may not collapse on the scene, just maybe saya hanya sampai rumah after berbuka. OVER lagi!!

That's what will happen when you decide want to follow my Coco Crunch Way.

Kalau kau kerja buruh binaan. Honestly. Forget it. Kau takkan berjaya nak angkat even seketul batu-bata. HAHA

Oh, when I reach home, letak semua makanan dari bazar di dapur dan terus lay down. Tak gerak-gerak dalam bilik aircond sampai waktu berbuka. Babah tanya kenapa pun tak leh nak jawab. Energy level sudah very low. Beep Beep Beep kalau I ni Ultraman Gaia.

That's what I've been through in one day with Coco Crunch Energy.

Say you?

Thursday, August 12, 2010

My Preperation For...

Engagement
Wedding
Ramadhan

Sengaja lah nak bagi orang lain teruja sikit-sikit dalam hati (padahal tak pun)


Tak baik tipu orang bulan puasa. Oh, esok dah tak puasa boleh tipu banyak-banyak lah ye? Ustaz mana ajar. Tunjuk sikit muka Ustaz tu. Kot-kot kacak rupa Imam Muda, I mahu. Eh eh. Bulan puasa pun tak elok merapu.

Fine

Persediaan untuk bulan Ramadhan kali ini saya buat secara over. Wah, bulan puasa saja dah over. Raya nanti bagaimana? Oh, takyah cerita (sekarang, nanti-nanti cerita lah tu. BAHAH)

Selain mental dan fizikal harus disediakan dalam keadaan cukup baik sebab kerja saya perlu bercakap (lebih kepada menjerit actually) dan bergerak. Jadinya tak boleh nak lembik-lembik. Buat-buat taknak cakap satu hari (Bersamba lah anak-anak murid, cikgu tak marah dia bergusti kelak)

Saya juga buat persiapan untuk membuang lemak-lemak (serius)

Tahun lalu dah bereksperimen bahawasanya kalau tak makan nasi langsung sebulan, saya telah kehilangan sebanyak 5 Kg. Tahun ni saya pergiat lagi usaha dengan berjoging sepanjang hari misalnya. HAHA. Tipu saja. nanti kalau jumpa ada wanita merangkak tepi jalan haus!! haus!! jangan segan nak tegur. Saya lah tu. HEHE

Saya akan bersahur dengan

Stok sebulan

 Bliss untuk sistem penghadaman dan usus
Kalau hadam elok, perut pun senang hati (aik? perut pun ada hati?)
Ada! Hati perut


Seterusnya untuk luaran pula
Body Shaping Shower Salt
&
Body Shaping Gel

Aku nak shape body sampai jadi macam body Gissele Bunchen
(Trust me! not)
HAHA

Listerine pun boleh rampingkan body kah?
Boleh B_____
HAHA

Sebab kan dah cakap tadi pekerjaan saya kena banyak bercakap, harus jaga pernafasan. Tak nak lah pollute the air dengan nafas semacam (segan actually, tapi dah nama pun puasa T___T)

Lain-lain pulak ialah persediaan untuk terawih


Beg untuk telekung
&
Senaskah Al- Quran

Alhamdulillah, sudah masuk Juz 2
:)

Tuesday, August 10, 2010

Pertemuan Terakhir

AWAS: Pensidaian gambar yang over banyak

Ye ye, sudah di remind banyak kali "Sepanjang Ramadhan I tak balik". Ok, takyah nak jadi perantauan sangatlah Yang, sampai tak balik sebulan. "Banyak kerja nak kena siapkan dalam bulan Ramadhan". Baiklah baik.

Jadinya, Khamis lepas beliau pulang secara mengejut. Opocot. Ha, macam tu lah. I dah mengamuk-ngamuk sebab tak call I langsung sepanjang malam. Tengah I mamai dalam angan dan sedar (?) Tiba-tiba beliau cakap, I kat rumah ni. Suprise!!! HOH? (terpinga-pinga) "Esok kita jumpa ye" (Ayat favourite sampai mati)

Terus, Ayam Penyet 1!!!! dalam mimpi malam tu.

Dah seminggu teringin makan ayam penyet dekat Wong Solo Seksyen 7 tu. Semua yang sudah pergi cakap, sedap!! sedap!! Pantang lah dengar makanan sedap!! sedap!! tapi tak dapat makan. So, dalam seminggu yang lalu memang asyik promote kan ayam penyet dekat Dak Yang. Jadinya, beliau bersetuju. Menu Jumaat, Ayam Penyet it is =D

Bapaku pulang dari kota
Bapaku belikan kereta
Kereta kecil warna merah
HEHE

Dah lama Kereta Kecil warna Merah ni tak jemput saya

Tapi (aik, ada tapi lagi?)

Kedai ayam penyet buka pukul 11.30 (gila lambat!!!) Kami sampai pukul 11. Ada setengah jam nak melopong sambil kebulur sebab perut dah menyanyi lagi Rock n Roll tahu.

Saya ajak Dak Yang pergi Jakel, jalan-jalan tengok baju. Beliau bosan. Benci sungguh kalau ajak lelaki pergi kedai kain, mesti tak pernah menggembirakan mereka walau sesaat. Cuba lelaki ajak kita pergi kedai spare part ke, kedai kereta ke. Kita senyum saja walau dalam hati #$%^&*^%$#

Cut it short

Ayam penyet WOng Solo boleh tahan rasa dia. Ayam dia kurus macam tak cukup vitamin. Saya mempilih ayam bakar. Memang enak, manis berkrim disukai ramai. Try lah pergi. Ayam penyet Dak Yang pedas. Kasihan. Makan sambil mengesat peluh.

 Baca menu macam nak telan
Lapar sangat

Jus Nanas

Kopi O Suam kurang manis
Tapi manis juga

Tengok ayam kurus
Heh, ayam pun tahu diet
HAHA

Makan-makan-makan
Sampai tinggal tulang
KEBULUR tahu
Aik, sayur pun makan?
Dak Yang paksa!!
T___T

Lepas acara makan-makan, acara ayuh pulang. Acara yang paling di benci dalam hati.



Adult pakai baju KIKO nampak comel sometimes
(try nak buat tanduk, tak jadi. Tangan tak sampai TSKTSK)

Adult dengan pipi chubby pun boleh nampak comel juga kan?
HAHA

Kalau take away untuk ibu bapa di rumah, dapat lah kotak ni

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
Puasa, jangan ponteng-ponteng!!!



Sunday, August 8, 2010

Oh, I Need You Now

 

Baru di hantar pulang a few minutes a go

I already miss him, macam sekurun tak  berjumpa

Have we met before? (Lama dia macam tu lah konon)

Konon lah.

Suka konon-konon

Eh, apa tah merepek neh. Mahu bersiap-siap sedia. Malam ni nak kecahkan dapur pula. Mereka-mereka request Lasagna saya lagi.

Eh, buat lah Lasagna Yaty untuk makan-makan sebelum puasa. Baiklah Kak, baik. Permintaan orang sukar ditolak (more to air tangan saya yang sedap memang orang payah nak resist kan? HAHAHA)

Jiran-jiran (tipu, sebenarnya satu je jiran yang datang, tapi sebab bawa anak seorang kita guna kan term JIRAN-JIRAN, nampak ramai. Lagi ramai, lagi hebat) pun akan datang rumah lepas Maghrib untuk belajar masak dengan Sifu Yaty (Tak boleh blah). Tunjuk ajar ku Sifu. Ni je lah pun yang aku pandai sangat.

Dak Yang dah buat surat komplen semalam. "Masak lah makanan yang boleh I makan jugak. Ni asik masak untuk orang lain je" (sort of)

Yang, tahan lah perut You nanti dengan cheese dan tomato puree (two things that he hates the most) sebab ini saja yang I handal dan hebat sampai boleh jadi sifu. Lain-lain, kita makan warung saja (tak, tak kidding) HIHI 

Ok
Ready

Get Set

ZZZZzzzzZZZ

Saturday, August 7, 2010

Tabung Kawen Meningkat

TERIMA KASIH SEMUA
TERIMA KASIH

Saya teruja tengok dia dah jadi dua digit

Macam tak sangka. Memang belum boleh cash out kan lagi. Tapi rasa teruja bila jumlah dia makin bertambah dan bertambah. Tu pun dah rasa syukur banyak dah. Sebab hari tu masa private kan sekejap, jumlah tu statik macam tu saja. (Sedih sekejap). Lepastu sekarang macam meningkat dan meningkat. Sebab yang meningkat itu RM. Gembira tak bertepi. Kalau KG yang meningkat, gelabah mak yeh lah di situ.

Takpa-takpa, Ramadhan bakal menjelang lagi a few days saja. Saya bukan sahaja dengan sesungguh hati mahu meningkatkan pahala dan mengkurangkan dosa, tapi mahu menghilangkan sekali lemak-lemak yang ada (kalau boleh, SOBSOB)

Eh, tadi cerita apakah? Apsal lemak pun masuk cerita sekali neh?

Kepada yang tak sabar-sabar nak tengok saya kahwin sampai klik sepuluh kali sehari. Terima kasih banyak. (Bosan ah baca entry dia neh, kejap baik, kejap gaduh. Tak memasal private. Kahwin lah cepat!!!. Nahh click, click, click)  Kalau ada juga yang klik tapi diam-diam tu. Terima kasih juga. Jasa anda saya kenang dalam hati tahu.

Kalau tabung kahwin dah penuh sampai melimpah-limpah, esok juga saya ajak Dak Yang cari handbag

Handbag lagi penting dari cincin?

Source; Yahoo Image


Itu aku :)

Friday, August 6, 2010

Kanak-Kanak Istimewa *Pity Them*

Oh, hari ini sangat gembira =)

Sangat gembira sampai makan nasi 2 kali (ni gembira ke buruk lantak? Menggunakan kata gembira untuk kaver keburuk lantakan Yaty. Uuuuh, malu sikit tengok wieght ticker tu tak gerak-gerak)

Sebenarnya jumpa folder yang ada a few gambar kanak-kanak istimewa. Perasaan bercampur-campur. Tak tahu samada patut di kasihan atau di gelakkan saja secara berjemaah dan bertubi-tubi. Kejadian ni waktu di Lipis a few months ago.

Tengoklah, tengok

Masih maintain kategori anak gadis yang suka bergambar tak kira masa dengan posing tah pape

Oh, dah mula tunjukkan tanda-tanda

Mula dah dia

Apakah??!!

*faint*

Adik istimewa

Ni pasangan lebih istimewa

BAHAHAHAHAHAHA (10 minit)

Ok. Dah, takyah lebih-lebih.
Adik beradik yang takda segan silu lompat-lompat di Dataran Lipis macam Abah dia ada share sama kalau tanah padang tu berlaku mendapan ke apa. Esok-esok tak dapat dah Siti nak kahwin kat situ (berapa kali Siti nak kahwin?) Teehee. Sekian. Baibai

Wednesday, August 4, 2010

Langgar Lari, Motorsikal dan Fobia

Apa yang anda akan rasa kalau dalam masa seminggu, 2 kali menjadi saksi utama kejadian langgar lari dan beberapa kali jadi tukang penyebuk drive slow sebab nak tengok eksiden tepi jalan.

Saya Fobia!!!!
Saya tertekan!!!
Saya takmo drive dah!!!
(ada sesiapa nak jadi driver saya for free?)

Ok, kalau takda, I have to naik bas sekolah lah macam niT__T

Date: 25 Julai 2010
Kes: Langgar Lari

Peristiwa: Bersama seorang adik Charlie Chaplin (tahu tak adik sengal saya buat misai charlie chaplin. Sangat menjengkelkan. Tapi tu bukan peristiwa utama dia) Kami pergi Jusco Bukit Tinggi. Traffic light merah tanda berhenti. Tapi, mungkin dia pemandu buta warna, dia jalan terus dengan lajunya. Kenderaan dari arah bertentangan dah mula jalan. Lagi-lagi motorsikal. Jadinya, gedegang lah. Apa lagi. Dia langgar tayar depan motorsikal.

Habis helmet yang di bawa (mungkin nak pergi jemput awek ke apa tah) pecah berterabur. Tayar depan dia bengkok. Selipar dia tanggal. Tapi, sebab dia shock barangkali, dia naik balik motor dan terus jalan. Tertinggal sebelah lagi selipar dia. Aik? Dia ingat dia cinderella ke apa nanti ada orang datang cari sapa punya selipar lagi sebelah ni pastu dapat kahwin puteri raja? Ok, iklan sekejap.

Nak tahu mana pergi Si Buta Warna yang bawa kereta laju macam hebat? Dia terus pecut tinggalkan Cinderella yang tergolek tinggal sebelah selipar tadi. JAHAT!!! Dalam hati I dah penuh makian dan cercaan untuk Si Buta Warna. Tahu lah dia satu hari nanti, aku jumpa. Aku kerjakan kau cukup-cukup! Eceh, emosi lebih ni. Sakit hati tahu

Date: 30 Julai 2010
Kes: Langgar Lari

Peristiwa: Kali ni dengan emak. Dari kampung nak balik Klang semula. Pekan Kapar jammed as usual. Kereta semua slow. Dah nak tiba dekat traffic light tu, suddenly I scream. Tak tahu motor tu dari mana tah tiba-tiba kereta tu langgar tayar depan. Dia goyang-goyang  tapi dia tak sengaja terpulas minyak kot, motor tu laju terus langgar divider.

Orang tu tercampak dekat tiang lampu dan berpusing-pusing 360 darjah

Kau bayangkan, macam badan dia lembut gila boleh berpusing dekat tiang lampu tu. Ngeri!! Orang tu terus tak bangun dah. Kaki dia je yang terkujat-kujat.

Muka saya dah pucat lesi tak berdarah. Kereta yang langgar tuh pecut terus tak berhenti. Even jalan jammed, dia cilok sana sini. Saya cuba nak jadi heroin, nak kejar kereta Wira kaler Biru 
(kau siap!, kalau dia mati tahulah nanti kau rasa haunted dengan bayang-bayang orang yang kau langgar tu)

Menjerit-jerit saya suruh emak catat no plat kereta si penjahat. Tapi tak dapat sebab dia laju. kalau lah belajar drift dulu, boleh agaknya tolong tangkap si penjahat (ok, iklan lagi)

Jadinya sekarang, saya sangat berhemah kalau ada motorsikal dekat-dekat dengan saya. Saya fobia. Tapi yang bawa motor ni pun suka tak sedar diri jalan tengah-tengah macam dia sorang bayar cukai jalan. Eh eh. HAHA. Kepada pembawa motor, hati-hati please. Saya kasihankan kamu-kamu semua.

Tuesday, August 3, 2010

Welcome Note on Re-Opening Day

Uhhhh!!! Almost 5 days membiarkan blog di gantung tak bertali.

Tangan gigil dah nak hentak keyboard. Air hidung semua dah meleleh keluar. Eh eh, blog addict ke? Macam simptom drug addict saja. Teehee.

Bila semuanya dah reda, dapat greenlight untuk writing semula tapi with condition. So, here I am. Hentak-hentak keyboard takda hala tuju untuk tatapan semua. Thanx Shyang

Lets not dwell on the past

Eh eh rasa macam budak baru belajar lah. Kekok habis. Macam malu dengan blog pun ada.

am glad finally i hv my own blog..so guys, welcome me wif warm heart k..till next..

Siap copy paste ayat from my 1st entry lagi. Nampak sangat macam budak-lama-takda-idea-malu-dengan-blog-sendiri

Guys, Seriously I Miss All Of You So Much.