Friday, December 10, 2010

Quarter of Century

Celik-celik mata terus rasa Alhmadulillah. Syukur Ya Allah masih bernafas untuk yang ke 25 tahunnya.

Celik-celik mata terus rasa Alhamdulillah, Syukur Ya Allah masih ada rakan-rakan yang menyayangi dan menemani sepanjang 25 tahun kehidupan.

Celik-celik mata terus rasa Alhamdulillah, Syukur Ya Allah masih ada KEKASIH yang sama disisi sejak 8 tahun yang lalu. Takkan nak gebang cakap kekasih yang sama sejak 25 tahun yang lalu? Lahir-lahir je dah terus gedik cari pasangan sendiri. Ahh.
 
Saya sudah 25 tahun? Ya Allah. Unbelievable. Sepatutnya boleh masuk show Believe It or Not neh. Saya sudah memasuki fasa Wanita dewasa. Saya bukan kategori anak gadis yang manis lagi atau remaja belia. Saya adalah wanita.




Saya tak sepatutnya menangis, bila orang lambat ambil saya pergi sekolah.
Saya tak sepatutnya menangis, bila adik saya dah habiskan ABC waktu buka puasa.
Saya tak sepatutnya menangis, bila kakak taknak drive terus ke IKEA sebab dia nak balik rumah dulu
Saya tak sepatutnya menangis, bila abang taknak naik Flying Canopy tapi saya meronta-ronta mahu
Saya tak sepatutnya menangis, bila Dak Yang kata kita kahwin bulan 12 pun boleh. Damn, ini memang patut menangis.

..... and the list goes on and on and on.


I have to be a grown-up woman
I have to think like mature lady
I have to act like average-25-years-old-single-person.


Saya lahir hari ini, 25 tahun yang lalu. Terima kasih Emak & Babah sebab jaga & didik saya sampai jadi besar gadang semacam hari ini dan saya pula boleh didik orang lain supaya jadi manusia berguna

Alhamdulillah, besar sungguh rahmat, kurnia dan rezeki yang telah kau berikan. Aku bersyukur :D

13 feedback:

iszieylyanziy said...

happy birthday ye kak yati,,jgn nges2 lagi,,ehehe

LyNn HaMzAh said...

adik, happy birthday...moga panjang umur n murah rezeki yer...kak lynn juga doakan kamu cepat2 kawen...hehehehe...

eLL said...

Hepi birthday yaty.
Jangan sedih-sedih lagi

hamzah ian said...

dah 25 tahun eh??/

hepi birthday..

maCy said...

sayang! happy birthday! sayang ketat2. siyes rindu time lama ta update ok? meh2 bighug :D

Afiq Bukhari said...

happy birthday :D

Sofia Karim said...

hepy2 bday2...

MasZuber said...

happy birthday yaty........:))))

damn, u still very young!

take care and be strong, tak mo dah suke nangish lagik.

kueh bakar said...

hepi besday!

Hairil Rizal said...

Happy Besday!

Masih muda..25 tahun..tapi mmg sedang elok la tu mematangkan fikiran dan tindakan...persiapan utk hari tua gitu...

:)

little cart00n said...

comelnya entry!
heehhe..
btw,heppy belated birthday, sista! :)

theorangelily said...

hepi besday dearrrr!!!
may Allah bless u n may happiness be with u.. owez, forever n ever

miss nina said...

salam yaty.
sudah 25usia kamu, many happy belated returns of the day :)
semoga Alalh terus melindungi kamu & sejahtera hendaknya ya..ameen