Saturday, December 18, 2010

Patut Cuba

Weh, weh pernah tak bawa kereta ikut lane tengah, pastu kat depan belah kiri ada trailer panjang yang sarat dengan muatan dan sebelah kanan adalah lori simen yang takda sivik nak duduk lane laju dan bawa laju. Apa yang anda lakukan?

a) Bawa selaju mungkin untuk lepas dari laluan mencabar adrenalin
b) Bawa slow dan steady sebab tak mungkin lori berdua tu akan himpit anda
c) Bawa bersabar sebab sabar itu separuh daripada iman (?)

Pada semua lepasan SPM yang bercita-cita untuk lanjutkan pelajaran dekat kelas memandu, baik korang hapal soalan ni sungguh-sungguh. Selalu di tanya pada soalan no 51. *dengan muka tak salah aku bagi soalan bocor*

Ok, sapa caya memang lah dia. Soalan objektif tu sampai 50 je. #$%^&

Petang tadi pergi mencari furniture. Ok, apa-apa soalan simpan saja dalam hati. Belum masuk sesi soal jawab lagi. HAHA. Hoh, degil betul. Ada juga yang angkat tangan sipi-sipi tuh. HEPP!!

Memang syok eh cari furniture. Apsal tak bagitau awal-awal?  Sekarang ni shopping mall hanya di kerling dari celah eye lashes Rozita Che Wan je. Ecehh, belagak tu dia. Sekarang sibuk-sibuk nak pergi Plaza Furniture saja. Plaza Masalam? kem salam je.

Ok, apsal merambu je ni? Sebab dari semalam cuba nak buat entry bergambar, tapi apatah sebab musabab gambar tak naik-naik (upload). Bosan ah tunggu. Tengok katalog perabot lagi best ah.

Saya akan mencuba lagi di lain hari, bila dah tak sibuk-sibuk cari perabot lagi.

Ok. bai. (nasib baik, lagi sekali je dia sebut perabot, aku lempang blog dia) HAHA tau dah hati anda :)

4 feedback:

Hairil Rizal said...

Nak jawab soklan: Saya pilih B.
Bawak laju kasi lepas treler kiri. Pastu kasi slow down depan lori simen. Lori simen give up kena pegi kiri. Lps dia dah pegi kiri, kita laju semula la.

Hahaha!

iszieylyanziy said...

b akak,,hehehe

Gentleman Frog said...

salam,

B, lane kanan utk laju, lane kiri utk slow so lane tgh akan berseorangan tak lama lagi. kerana memotong dan dipotong.

gambir sarawak

cik fiza said...

sy yg penakut akan jawab C sbb sy akan mengalah.. ape2 jd naya aku huhuhu