Thursday, December 9, 2010

Klang - JB - USS ; The Beginning

Ahad, 28 Nov 2010

Dari Klang ke Singapura singgah sebentar di Batu Pahat. Eceh, lagu Joget Pahang yang di alter dan di tukar tajuk jadi Joget Singapore. Best juga. Cuba korang try nyanyi sambil berjoget. Layan beb. Gaaah, kau nak jadi komposer dah ke sekarang Yaty? Dak aihhh.

Cuaca tak baik sangat tempoh hari Lepas dari Melaka, hujan lebat selebat lebat lebat lebatnya. That I mentioned that rained heavily all the way to Batu Pahat? Ok, sampai satu masa tu saya tawakkal sangat sampai nak menangis sebab takut yang melampau. Kereta depan memang dah hilang dari pandangan.

Semua kereta dah pasang hazard lamp sebab kalau nak harap lampu break memang bencana. Bas pulak macam aku nak sekeh-sekeh je. Laju gila hokeh walaupun hujan lebat macam tu. Line tengah pun sampai tak nampak. Jadi, saya bantu adik tengok line kiri to make sure dia tak masuk lane kanan. Cemas sampai rasa nak buat panggilan kecemasan. Unforgettable. With thunderstorm memanah sana sini. Ya Allah.

Finally dengan izin Allah, kami selamat sampai ke Batu Pahat.

Isnin, 29 Nov 2010

Ok, lets continue our journey shall we?. Destinasi seterusnya Johor Bahru. Ye, JB. Belum sampai Singapore lagi. Sabar semua. Hari ni pun hujan juga, tapi hujan manja-manja.

Ahli lain muka sipi-sipi jek

Kereta Abg Domok yang bawak ahli lebih ramai

Kereta saya. Lagi pat lima tahun


Kami terus ke hotel penginapan iaitu di The Embassy Hotel & Apartment. Habis, kau takde lah duduk Tune Hotel tu? Memang tak duduk situ sebab pertama, ahli rombongan ramai. Apartment yang sesuai untuk kami. Sebab kedua saya baru saja tahu pasal Tune Hotel tu waktu kami ke Tune Hotel. SO, lucky anda sebab takyah susah payah. Just enjoy your holiday okeh? HEHE

In front of The Embassy

Pemandangan Bandaraya JB dari tingkat 10
Dengan hujan lebat

Inside the apartment

Petang hari tu lah baru kami ke Tune Hotel untuk cari bas ke USS. Tak, bukan pegi US as in United State naik bas. Kang ada yang ingat saya buat cerita dongeng khayalan pergi US naik bas. HAHA. Rezeki kami petang tu sebab seat memang tinggal 8 je yang kosong. Jadi, jangan berlengah lagi. Pergi booking sekarang aku cakap!! Garang tak? HAHA. Dah garang ada haha plak. tah pape.

My aunty and my adik

Emak & cousins (yang antara nampak dan tidak tu)

Last but not least
Sidai muka sendiri memang menseronokkan

Next Destination, Danga Bay :)

9 feedback:

sop said...

cantik hotel tu

zaradgreat said...

wah. kalo ramai duduk apartment lagi best. takpe2. huhuh

Nurul Aima Hj Kaim said...

more entry pleasee...

iszieylyanziy said...

seronok kan,,ee,,sgt seronok,,,,

JUSTFINE :)

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

best betul jenjalan...jeles betol..heee~

Ati Masrif said...

best jln2 kan..
fresh otak..kak ati nk pi JB
tapi cancel

HanaBella said...

Wah sonoknya yatt g jln2 dgn family.. ^_^

maCy said...

mkn jeles ni. huh

Cik Tom said...

seronok n seronok..damn jeles...

cik tom pun rindu yaty..sory skang makin bz...xdpt nak bw sgt..n3 pun byk autopublish ;)