Thursday, November 11, 2010

Pergi Urus Masa Depan

Lately ni asik-asik sibukkan tabung kahwin. Suruhan agama kena sibukkan juga. Jadinya, pagi ini secara rushing-rushing sikat rambut, pakai Tudung Ekspress dan nak pergi berdiri depan Tabung Haji PKNS. Hoi, berdiri kat depan saja nak buat apa? Pergi masuk sana, bagi duit tu biar dia selamat tersimpan dalam tabung. Kalau tak habis dalam sekelip mata saja. Like, BLING boleh habis 2K dalam masa tak sampai 24 jam.

Alhamdulillah, Allah Maha Pemurah. Semalam dapat semua tunggakan baki gaji plus elaun rumah yang backdated dari 7.7.2009-10.11.2010

Alhamdulillah sangat-sangat.

Dapat lah memberi secara tak seberapa kepada ibu bapa.

Membelanja kaum keluarga, rakan-rakan sekerja, anak-anak murid dan kakak kerani yang buatkan gaji.

Shopping Online secara tak ingat dunia, tapi ingat masa depan. Tunggulah Parcel berkodi-kodi sampai kat rumah nanti.

Tunggu Darling Boify balik dan akan haunting for his birthday present yang tertunggak. Takkan nak bagi Ridsect lagi. KAHKAHKAH.

Me? Ikut kan hati ni nak pergi sambar juga handbag yang berkualiti banyak. Tapi, bila fikirkan. NEXT YEAR NAK PAKAI BANYAKKKK DUIT. Jadi, ayuh batalkan saja niat tersebut.

Oh oh ohhhh. Cepatlah habis 2010. Can't wait duhh

P/S: Asna, kita jumpa awal bulan Disember ya.

13 feedback:

Hairil Rizal said...

Tindakan yg bijak Yaty!

Norhidayah Rasin said...

seriously,saye jelous + ade perasaan menyampah sket dengan entry ini..hahhaha....bestnye banyak duit..

Cik Kentang said...

Wah..dah kaya ek sekarang ni. Bila nak belanja saya?

asna cute said...

baikkk! =) nanti pape roger tau =))

maCy said...

ehem2 elaun tertunggak tu boleh buat beli ole2 utk kami blogger kesayangan. kan kan kan? ;p

LyNn HaMzAh said...

wah...boleh belanja kak lynn la macam nie...hehehehe...

Ati Masrif said...

wahh..banyak tu dapat yati ...leh belanja kak ati gak..hehe

Pn Syg kpd En. Beh said...

Next year nk pakai banyakkkkk duit utk ape tuh?Ehem2x..

Nurul Aima Hj Kaim said...

thaun dpn nak g mana?

iszieylyanziy said...

haha,,tudung express,,,xley2x pkai,,geli,,hehe

Gentleman Frog said...

Salam,

Kahwin pun tuntutan agama kan (0.-)

peeping tom

miss nina said...

baguslah kalau beringat
senang kemudian hari :)

tahun depan ye? :P

Poyaty said...

@ warlord - hehe, harap x dikorek semula

@ dayah - elehh, nanti dia lagi baaanyak duit. org dpt sket je. hehe

@ cik kentang - mai la klang. hehe

@ asna - hehehe. okeh

@ maCy - boleeeh. tggu ye. hehe

@ kak lynn - tggu yaty turun skudai. hehe

@ kak ati - meh le sini. hehe

@ sawie - ehehe. nak gak ikut jejak kamu ye sawie. haha

@ kak nurul - x gi memana lah kak. haha

@ is - hehe yg penting senang. sarung jek.

@ frog - yup2. wajib kawen da ni. haha

@ miss nina - auwww, tgkap plak msg tu. hahaha