Friday, November 12, 2010

Penat Sampai Sebak

Secara tiada angin yang datang

Secara tiba-tiba

Secara tidak semena-mena

Secara tak bagi salam

Hati rasa berat sangat. Rasa nak crying. Tapi, tak boleh. Air mata takda nak mengalir pun.
Bosan gila tunggu air mata neh. Macam tunggu bulan jatuh kat mana-mana, tapi jangan atas riba. Berat.

Pernah tak kamu ada perasaan yang sama? Or, it's just me yang tah pape ada perasaan macam orang bulan?

Tak faham tah nape nak kena menangis. Takda sebab. Tapi, hati ni rasa macam dah sarat sangat sampai sebak. Penat gila bawak hati sebak sana sini. Letih. Sebab benda kecil pun boleh buat kita melenting, tapi tak boleh menangis.
Haihhh, takda sebab langsung nak menangis bila ada orang ajak menyulam cinta esok hari. Tapi, hati berat nehh. Dah la kau. Hati berat, hati berat. Kalau hati berat, duduk rumah diam-diam

Agaknya, kalau dapat menangis sekali, mesti rasa lega macam orang sembelit dah berapa hari. Pheww, lega.

Tiba-tiba

12 feedback:

chentaMAYA said...

sabar ye!

maCy said...

menangislah. kerana tangisan itu melegakan~

Ati Masrif said...

salam.
nangislah penawarnya..lega jer lepas tu yaty

em..emm..gaduh dgn cik abe ke..hehe

iszieylyanziy said...

la,,kenapa nak menagis tanpa sebab,,isy3x

Ieza said...

salam kenal....kadang menangis itu baik untuk melepaskn tekanan..jadi nangis lar hingga perasaanmu reda...

Hairil Rizal said...

Inilah Yaty yang kukenali...

Chill! Chill! Chill!

:)

Gentleman Frog said...

Salam,

Ye la kenapa nye sebak? (-,-")

of voluntary and compulsary

BonekadalamChermin said...

nangislah.

we should cry when we have to cry.

Cik Kentang said...

ayat last tu takleh tahan tu...haha..bdw menangis itu perlu!!

Poyaty said...

@ Maya - sabar ni. hehe

@ maCy - still x boleh. xpe, dia da masuk dalam balik. haha

@ kak ati - tak pon. x tahu sebab ape. sedih je

@ is - akak kan suka pelik2 je. haha

@ ieza - thanx ya :D

@ warlord - ahahaha. yup yup. inilah dia

@ frog - takde sebab. haha

@ azreen - yup, but i can't. haha

@ cik kentang - hahaha

Tomato Gurl's Life said...

jom nangis sama2 nak sayang??sob3..

kueh bakar said...

nangis itu terapi