Tuesday, November 23, 2010

Malang Menimpa :(

-Cuaca hari ni hujan

- Aku drive slow and steady sebab jalan licin

-Memang ambil lorong tengah, sebab nanti terus masuk lorong Touch N Go

-Secara tak bagi salam X-Trail Putih yang bangang hentam pintu kereta aku dari belah kanan.

- Aku yang terkejut terus tekan hon dan elak ke kiri.

- X-trail putih yang bangang tadi berpusing dan melintang kat tengah jalan.

-GILA B@B!

- Aku terkejut gigil-gigil sambil cursing sepanjang jalan

- Sampai rumah,
'Nak buat macam mana dah nak kena langgar' - Big Brother
'Apasal tak ambil nombor plat orang tu? taunya menangis saja' - Babah
' *senyum*' - Emak

-Pintu tak boleh buka sebab kemek teruk. Dengan bahagian atas tayar

-Naik atas terus '..........SAYANGGGGG' sambil sobbing-sobbing

- Menangis, tidur, call Dak Yang, menangis lagi, tidur lagi, call lagi

- Abang  terus hantar pergi bengkel sebab hati saya akan sedih tengok kereta. Nanti akan repeat perbuatan kat atas sampai doblas hari.

- 'Mana kereta hitam?' Makcik bertanya
"Nak jalan jauh, kena la hantar repair dulu"

Oh, Emak. Pandai jaga hati anak supaya tak menangis terus dan meratap hiba.

-Saya Trauma, saya fobia.

-Masih seram nak pegang stereng. Masih terbayang waktu kena hentam tu.

-Mujur takda yang pecah, mujur takda yang patah, mujur saya dan Kak Adah selamat.

-Takut nak bawak passenger. Ngeri.

- Saya perlu jumpa therapist untuk pulihkan semangat.

- Berat sedikit Ujian Mu Ya Allah kali ini

19 feedback:

asfira aminuddin said...

babe, yg penting u selamat okey. kereta u tu bole dibaiki. tapi nyawa u tidak bole. syukur u xde pape. :)

lepas ni, be more careful okey dear! ;D

AISHA SAAD said...

halamakkk, mesti scary kan kalo jadik cm tuhhh...
tp seb bek selamt....

insyallah you will be okk. try forget it slowly yeahh! hohh.

zaradgreat said...

yaty! i can feel u! hari tuh tak tau nape terlanggar divider yang hitam putih dekat shopping. kalau bawak laju sikit memang terbalik kereta. fobia habis masa tuh. mau 2-3 hari takut nak pegang stereng. tapi kena kuat jugaklah. dugaan nih yaty. sabaq ye. u can face it bebeh! :)

Nurul Aima Hj Kaim said...

alhamdulillah yaty selamat

Jard The Great said...

ku bnyk kali da eksiden.. pengalaman menyebabkan kita lagi pandai memandu. bg aku ler =p

zaL_cdpx said...

moga cepat sembuh dr trauma ! n lbh bhati2 bler memndu k !

eiela said...

bahaya jugak tuh.takut plak saya dengar kisah nih.amik masa jugak pulihkan semangat tuh, slow-slow ok..

Latest Entri :
yoys.net Domain Giveaway
Punca Kanser Payudara Lelaki dan Perempuan

iszieylyanziy said...

gilak ah kte tu,,sabar ye akak..

Tomato Gurl's Life said...

sabar ye yunk..tue semua dugaan,,alhamdulillah yaty selamat..xyah pikir lg pasal tue ye..keep smiling :)

p/s:tenkiu wish besday cik tom :)

Gentleman Frog said...

Salam,

knp tak berhenti dan confront org yg langgar tu?

len kali berhenti kat tepi pegang handphone call polis.

keluar ambil gambar no plate kereta yg langgar dan bahagian yg dilanggar.

klu takut masuk balik dan drive ke balai berdekatan, jgn lupa ambil gambar no plate dan kereta spy tak payah igt no kereta, jenis kereta, warna kereta.

Cik Kentang said...

oh my..cian nya..mesti sentak giler masa kena hentam tu..X-trail tu lari mesti sebab takut kena bayar gantirugi. Jahat tul..pepun sabar k..tapi kalau i kena mesti i cursing giler b@b1. huhu..

eLL said...

siannya T... nasib baik tak ada pape

LyNn HaMzAh said...

yaty, tabahkan hati yer...jangan sedih2 lagi...syukur yaty dan kak adah selamat...

asna cute said...

Ya Allah kak. Alhamdululah xde pape blaku kat akak n kwan akak tue. kete kemek sikit xpe boleh ganti. nk terapi dgn asna x? hehe ;D cherry up! tau hehe

miss nina said...

malang betul2 tidak berbau.
ada hikmahnya bila sesuatu musibah melanda. cepat2 top up semangat ye yaty.

saya pernah juga eksiden kecil2-an. sama2 kita xtra hati2 okay?

Cik Gallus Gallus said...

nasib baik tak de ape-ape..

Ati Masrif said...

yaty...sabar..tenang..
kalau rasa nak luahkan ..ckplah dgn someone yg rapat ok.

benda dah jadi nak buat camne dah..maybe ada hikmah disebaiknya..

nasib yaty tak apa2
get will soon dear!

gadisBunga said...

yaty...oh my...!

you urself macam mana? ada terhentak kat memana tak?

ada amik gambar kete tak? nak tgk...

cik fiza said...

alhamdulillah yati ko selamat.. harap2 pas ni x berlaku ape2 cmtu lg yer.. aku pn penah trauma terlanggar budak kecik depan umah huhuhu