Sunday, November 7, 2010

Cinta Keluarga Bawa Ke Melaka; Harta Ahmad Albab

Kisah sambung bersambung. Kalau tak tahu hujung pangkal turun bawah sikit dah boleh jumpa hujung dia. Pangkal belum tahu kat mana lagi.

Lepas solat, menturunkan diri ke bawah cari rakan-rakan seangkatan yang berbaju merah. Ohh, semuanya pakat-pakat berkumpul tepi kolam. Jadinya macam biasa. Sesi fotografi tak boleh di tinggal ke tepi. Tak ambil gambar sama macam tak gosok pagi waktu pagi. Ha'ah, perumpaan kau boleh tahan gelinya.






Dah macam gambar bersiri animasi kalau tengok cepat-cepat. Bahana dia kalau kamera dah banyak, tak tahu nak pandang mana satu. Jadilah macam kat atas tu. Mata masing-masing takda hala tuju. HAHA. Yang kau psoing macam sotong takda tulang tu why? Hikhikhik, Ella memang macam ni. Ella tak buat-buat. Ella memang manja (dengan aksi gedik manja malu tapi tak malu sangat) *Kak El, tumpang lalu :D

Dah, dah. Sesi fotografi dengan Ella dah tamat.

Lepas kami di bahagi-bahagi dapat lah tujuh kumpulan. Tapi tu pun tak semua ahli ada sebab kan I cakap ramai yang sesat barat. SO, mana yang ada saja. Kalau nak tunggu semua, sampai esok pun belum tentu boleh mula.

KAMI, ahli kumpulan 5

Sebelum kami fight antara satu sama lain

Ketua kumpulan bukan main lagi khusyuk dengar arahan
Anak buah dia yang peluk botol air patut ditempeleng saja

Again, si Yaty buat muka nak kena tempeleng oleh instructor
(kalau dia ada mata kat belakang)
HAHAHA

Si Yaty macam PATI
Nak kena hantar balik Nepal dengan botol air sekali
:P

Keputusan cari harta; Kami Kalah

Kalau semua nak menang, payah lah. Eceh, ayat si loser. Semangat yang penting. Bukan kerjasama macam Wonder Pets gembar-gemburkan tu. Tak caya tanya Wonder Girl. Kan Zara? HAHA

Semangat memang tak luntur walaupun kumpulan lain semua dah berhenti sebab dah dapat kumpul semua harta Ahmad Albab. Kami tetap juga meredah hujan ribut yang secara tiba-tiba turun. Padahal dah tahu dah, takyah cari sampai habis pun takpa sebab memang dah kalah. HAHAHA.

Bila dah ribut-ribut neh, secara automatik semua aktiviti pun cancel lah. Perkara yang molek sekali dilaksanakan ialah mentidurkan diri. HAHA. Tapi, tak jadi tidur bila dah beramai-ramai duduk serumah, nak pok pek pok pek saja mulut tak mahu diam.

Pukul 5.30 dah perlu bersiap-siap untuk feeling TITANIC pukul 7.00 malam (dalam jadual kata)


...to be continue

*Gambar takda kualiti dari kamera sendiri. Thanx Canon
*Gambar berkualiti banyak dari FB Kak Atiyah, Kak Mardzilawati & Syed Mahazan
*Gambar I dan Leonardo opss, maksud I Kate Winslet dari Encik Google

8 feedback:

maCy said...

titanic?

merah makngah you ;D

zaradgreat said...

yaty, i wondergirl ke u yang wondergirl? eh. kita dua2 wondergirls lah. hahahha.

nih mesti nak naik rivercruise nih. betul tak? hhehehehe.

Hairil Rizal said...

Awats la tak renramai kumbang? Bungaaaa je??

Ati Masrif said...

ala siannyer muka tu cam kena paksa dtg jer

miss nina said...

merahnya kak long :P
kalah takpe..tahun depan2 coba lagi

✿....rossa alina....✿ said...

fuyooo...sempat lg posing2..hihihi...kaler merah macam belog saye..hihihi... *promote..wakakaka.. ;p

Poyaty said...

maCy - merah menyala katanya. HAHAHA

zara - mmg xleh tipu org melaka betul ek. haha

warlord - agak2 kenapa ye? hehe

k.ati - haha, letih dan ngantuk tu kak :D

miss nina - yup2, i akan berusaha. haha

Ross alina - hehehe, nnt sy dtg blog awk ok :D

Tomato Gurl's Life said...

amboi merahnya mak ngah2...pe2 happening!