Wednesday, November 17, 2010

Aidil Adha '10

Yang mana satu pilihan hati anda?

Yang tah mana satu suami Rita Rudaini
& Yang tah mana satu Tunang Ayu Raudhah

Jadinya, yang mana-mana pun tak boleh dipilih dah. Tapi, kalau nak juga. Peluang masih terbuka. Masih. Jangan worry. Kalau tak kisah mahu di cop perampas. Silakan.

Oh, sehari sebelum Aidil Adha tahun ini adalah bekejaran ke sana ke mari. Macam tokey lembu cari lembu hilang tah mana-mana. Sangat letih. Sangat penat. Bukan uruskan hal Aidil Adha pun. Tapi, sibuk uruskan hal duniawi. Lagha.

Pagi-pagi hari dah bangun sebab hari ini (semalam) adalah Hari Anugerah dan Hari Terakhir Persekolahan. Ucap tahniah dan tepuk semangat semua.

.
.
.

Sekali lagi.
.
.
.
Ok, terima kasih.

HOOOORAYYYYY

Habis juga sesi persekolahan tahun 2010 yang terawal 2 hari dari kalendar. Biasalah, bab cuti memang suka sakan kalau di awalkan. Bertango bersalsa segala. Tapi, bab naik sekolah, semua nak kena BABAB sebab pura-pura lupa dan buat-buat malas. Padahal takyah buat-buat pun memang dah tahu. Natural habit.

Baik bekerja semula pada tanggal 30 Disember (mesyuarat guru), 1 Januari (kutip yuran) & 3 Januari (Sessi persekolahan 2011) GOSHH- 2011? 


Kita sambung esoklah. Dah menguap seploh kali bersama air mata berjejeran mengalir di pipi. Sayu kan dengar takbir kali ini. Tak tahu kenapa. Sangat menyelinap dalam hati.

Jadi, saya sudahi entry yang takda hujung pangkal ni dengan ucapan

Selamat Hari Raya Aidil Adha
Berkorban apa saja
Harta ataupun nyawa
Itulah kasih mesera
Sejati dan mulia

Salam,
Si Mata Ngantuk berbaju belang

13 feedback:

Gentleman Frog said...

Salam,

Yaty o awal ye cuti report PPD ahaks.

how to break up

AiTotYati said...

ohhh tidak adil. Ai blm cuti lagi.
tapi tidak mengapa, berkorban. ecewah

dan mmg tak boleh cuti lagi sbb terlibat dgn pengambilan & kemasukan pelajar form4 ke sekolah2 teknik.

pemohon yg berjaya boleh cek online 1disember ni.

lps tu baru Ai boleh cuti.


eh sorri boleh buat entry pulak.


selamat hari raya.

(^_^)

kueh bakar said...

bestkan jadik cikgu....
cuti sebulan tu..
wooooooooooooooo

maCy said...

hahaha. xterpikir na taruk gmbo aidil adha tu,keh3

ouh2. i pn da cuti. hik3

seronoknya jd cekgu ;D

hiro said...

bukan bekas laki rita?? keh2

Hairil Rizal said...

Soalan cepumas: Pernah tak kejar lembu korban terlepas?

TAK PERNAH???



Saya pun tak pernah!!
MUAHAHAHAHA!

eLL said...

Yang pendek tu tunang Ayu Raudhah. Yang tinggi tu laki si Rita. Bab gosip namber wan...
Selamat Cuti-Cuti Skoolah Yaty.

gadisBunga said...

selamat hari raya!

so...ape lagi? jalan2 jom! air terejun ke, zoo ke, muzium ke, atau backpack ke mana2. ishhh...bestnyer!!

Poyaty said...

@ Mr. frog - ahaha, mesti la dgn keizinan PPD :D

@ Ai - hehe, mestila lain wak. awk ngaja sek teknik tu. hahaha. keje dia byk la dr yg ngaja sek biasa neh :D

@ kueh bakar - hehe, best tang cuti je ek. tang kena serang parents x best dah

@ macy - haha, same lah kite. weeee

@ hiro - x tahu. xnk ckp bekas. kang kena saman. payah. haha

@ warlord - hahaha, mane penah pon keja. metafor je tuh

@ ella - thanx ya. gossipp. hahaha

@ GB - mari mari mari :D

HaNTwO said...

bestnya cuti sebulan...huhuhuhu nak cutiiiii gak!!!!!

Amri Abd Rani said...

letih tepuk tangan kali ni..hihi
selamat bercuti cikgu n selamat hari raya, selamat balik kg jugak...
selamat apa lg eik...selamat pengan...... belum lg kan..?

Poyaty said...

@ HaN - hehehe, moh ler cuti.

@ Pak Wi - HAHAHA, belum lagi ye Pak Wi. Thanx :D

Tomato Gurl's Life said...

salam aidiladha ye yaty..hehe