Monday, October 25, 2010

Sendiri Lebih Baik (Acha Septriasa, You're Totally Wrong)

Hati tengah terbakar. My heart is on fire. DUDUDUDUDUD bunyi M-16 tembak kepala sendiri. Mati akal sebab dah tertembak kepala. End of story.

Tengah marah, kelakar adalah berunsur kekejaman. Jadi tak kelakar. Jadi macam Psycho lah minah neh. Jadi? Jadi, apa?

Satu hari neh saya menahan tangis. Pergi sekolah rasa nak menangis. Eh, pergi SACC tadi nampak rasa macam seronok saja. Membeli-makan-dan belah dengan riang gembira. Heh, yang kau nampak tu rasa. Kau tak nampak aku. Kannnn?!!

Ok, kelakar dah habis walaupun rasa macam eh, kau buat kelakar ke? tak perasan pulak. Ok, sorry. Aku gelak sekarang. HAHAHAHHAHA (sebab takut kena tembak dengan M-16 jugak)

Marah bermula sekarang (Mana-mana pihak takyah sentap. Sebab err, you don't have to)

*** itu adalah Kata Ganti Nama Diri 

1- When you really need someone to talk and hopefully can bertentangan mata. Tapi, takda respon sampai sekarang? How do u feel? How do i feel?


2- Ok, takpa. Ada lagi seorang. When *** called and asked me like *** really care, suddenly respon nya just OOOOOOOOO <<<

3- Oh, I have someone who 'should really care' bout me. Just want to talk and laugh for the sake of forgetting bout the problem. Bagilah I rehat. But then am not giving up so quickly. I tried to call again after a few hours. I keep talking just to make my mind busy from thinking. but then ** just singing along ***playlist like I am talking to the wall. *SENTAP-MALAS-TUNJUK-NANTI-GADUH*

4- When you need an explaination from people. dia akan kata yang kita mesej tu bukan soalan tapi kenyataan bertulis. Dia tak tahu nak cakap apa. WTF?


5. Bila orang nak pinjam barang kita banyak-banyak, Sanggupnya kita bersusah payah hantarkan. Bila kita tak cakap pun nak pinjam satu barang. Masya-Allah. Kelam kelibut macam aku mintak emas dia pulak. 


6. When you trust that person dengan pesanan sekali, jangan cerita kat sesiapa ye. End up semua orang tahu. Patut tak aku jadi pembunuh sekarang?!! Jangan cerita means jangan ceritalah. Bukan nya main reverse Psikologi ke apa
 
7. Lepastu mesti ada si penambah perisa bagi cerita lagi hot and spicy. Fitnah dowh. Nak kena bakar ke gigi tu kat akhirat?


8. Kemudian, nak bergurau dengan niat kononnya. Tapi tak fikir perasaan org lain. Damn, kalah lah kau!!! 


Rasanya I have to trust nobody but me. Maybe sebab dah selalu sendiri. Layan suka dan sedih sendiri. Aku rasa tak perlukan sesiapa untuk cerita. Kalau orang yang kau rasa boleh membantu ringankan masalah pun buat tak tahu saja. Nak buat apa.


Ye, kawan-kawan semua dah move on. Dah ada kehidupan sendiri. Dah ada keluarga sendiri. Cerita anak dara lanjut usia (someday) memang membosankan.

Ye, kerja lagi penting. Hati saya tak berapa penting.

Ye, Pesanan Ringkas kau hanya akan masuk tong sampah lepas ni.

Ye, cerita lah selama mana yang kamu mahu. Saya tiada daya nk tutup mulut tempayan kepunyaan kau itu.

*Nak mandi, nak tidur, nak mati lampu, nak silent Handphone, nak tutup mata, hati, jiwa. Eh, ini lagu Awie* Ok bai

6 feedback:

Hairil Rizal said...

I've read. I've 'listened' and I understand...

Tomato Gurl's Life said...

sabar yunk..u can trust me..huhu..
cool k..ala umur baru berapa..muda lg la..enjoy life dulu~

Cik Kentang said...

Sama la kita. Layan suka dan sedih sendiri. Orang yang kita sayang pun boleh buat dekk..Sendiri itu kadang2 lebih baik tapi eh u kan ader Dak Yang?Hehe...

LyNn HaMzAh said...

huhu...pening kepala baca entry nie...aduhai...

asna cute said...

okey xmo peningkan kepala akak. hug!!! ketat2! =))

cik fiza said...

marahnya ko yaty.. sabar ek dear..