Wednesday, October 6, 2010

The Pipi Labuhs

Beberapa minggu yang lalu, kami The Pipi Labuhs keluar bersama-sama. Sudah lama tak berjalan dua-dua orang macam kakak dan adik or macam ibu dan anak (bukan ubat batuk) kalau orang tak tahu. Padahal sebenarnya kami hanya jiran tetangga saja.

Ni masa pergi berhari raya bersama
Malam sebelum tu kami pergi raya secara together bersama emak masing-masing. Ada hal sekejap, singgah ke Carefour. Si Sarah sibuk nak beli vitamin (tapi dia sebut bitemen) Memang tak sempat sebab farmasi jauh di depan. Saya janji dengan dia esok kita pergi beli ye.

Esoknya pagi-pagi emak dia dah siapkan dia. Saya suruh tunggu di rumah saja, tapi dia kurang kesabaran sebab kakak dia ni lembab sangat bersiap, jadi dia datang rumah dulu.

Kami ke SACC. Depan kedai Maxis tu ada la pulak tempat mainan budak-budak. Dah nama bawa budak, mesti la dia teringin.

 Nak naik motor kaler pink.

Naik lah A'ah. Nasib baik 3 minit saja. Kalau tak menggelupur juga haku nak tunggu dia main berjam-jam kat situ. Dah settle semua, pergi Watson pula. Semenjak, dua tiga menjak ada kad Watson neh, asik nak masuk Watson saja. Walaupun keluar tak beli apa, tetap juga nak masuk. blerghhh ingat kau sorang je yang ada?

Ni cerita lain

Hari tu kami pergi beraya macam biasa, Sarah ni suka make-up thanx to Kak Ty yang dari kecik constantly make-up kan muka dia. Tapi, dia takda lah alat make up yang mencukupi. Nak tahu dia buat apa?

Dia dah siap pakai Scarf rambut


Dah siap ikat rambut senget-senget bajet paling bergaya lah ni

Dah pakai lipstick

Lepastu takda blusher. Dia pakai jari dia gonyeh-gonyeh bibir dia yang berlipstick tu pastu sapu kat pipi sebagai blusher konon-konon

HAHAHAH kreatif gila

Jadinya, masuk cerita asal balik

Masuk Watson sebab nak belikan dia blusher yang selamat untuk kanak-kanak. Lepas dah bergaduh itu ini sebab dia nak beli lip gloss, tapi saya tak bagi. Kami pergi makan dekat Only Mee.




Muka khusyuk pasang permainan
Yang bulat tu blusher dia. Comel.


Makan ABC dan Mee Wanton. Yummyliciuos

 The Pipi Labuhs


Posing dengan donut dia depan stage tu.
Tengok kaki dia. Bukan main lagi. Yang ni kakak tak ajar
 
Sekian sudah

11 feedback:

asna cute said...

terubat rindu nk tgk pipi labuhssss! hehe. Eh, Only Mee tue kat dlm jusco ke kaka?.

sweetsal said...

comel la budak ni, dh pandai make-up2 tu, ooo sgt kreatif, esok besar mesti melaram punya..hehe

zaradgreat said...

wah3 yaty
kecik3 ada blusher dah
huhuhuh

tapi ada kelas gitu kaki time nak pose amik gmba
hoho

Tomato Gurl's Life said...

wah bestnya yaty..nak join jugak..jeles..cik tom bdk pipi labuh gakk..nak joinn!!(perasan..hihi)

AiDa AzRyN said...

Nak pesan ABC 3 bungkus boleh?hehe~ :D

LyNn HaMzAh said...

pipi labuhs @ assistant yang sexy...hehehehehe...ken salam kat dia yer nanti...

Iera Ramali said...

Biasa entry ciput2 jer. Ni panjang lebar bercerita. Pic pun heaven. Baru best baca. Hehe...

MasZuber said...

alahai, rajin nye bawak bebudak jenjalan..

very the motherly..:)

Hairil Rizal said...

SACC tu bukan kat Shah Alam ke?

Jauh tuuu dari Kelang pegi SACC. Eh, tak jauh ke?

Emm... boleh tak cubit pipi labuh tu?

iszieylyanziy said...

tomel2,..comel sgt,,,

Poyaty said...

asna = only mee dkt SACC. hehe.

sweetsal = huhu, tuh la kakak dia sudah ajar

zara = tu la. jgn memain. haha

cik tom = marilah kita tubuhkan kumpulan. hehe

aida = kehkeh, buleh saja

k.lynn = hahaha, akn disampaikan

iera = ye ke? haha meh la baca :D

mas = practise makes perfect kannn. :p

warlord = lohh, 20 minit saja dr rumah.

is = yg mane yg comel? hehe