Wednesday, October 13, 2010

Peniru Yang Dah Di Tiru

Ingat tak?
Ala dulu kita masa zaman hingus-hingus, tak sabar nak tunggu jamuan raya dekat sekolah sebab kita nak melaram pakai baju raya cantik-cantik dengan kasut raya. Nak tayang satu sekolah. Aku ada kasut tumit tinggi yang shining lagi bercahaya kalau kena pancaran matahari. Kau ada? (siap berlagak dengan kawan lagi) Kalau jalan mesti sengaja nak dibunyikan kuat-kuat. Kalau tak mana ada chances. Kasut sekolah takda bunyi T___T

Baju pulak dah penuh lis kiri kanan. Dengan ropol-ropol bunga besar semua.

Pastu semua feeling macam cikgu dah. Ye lah, zaman sekolah hingus-hingus idola kita kan cikgu-cikgu yang selalu pakai baju cantik-cantik dengan kasut tinggi segala. Lepastu, jamuan hari raya kat sekolah lah masa nak imitate gaya dia dan feeling diva. Jalan dongak langit je masa tu. Dah cantik kan tadi. HAHA

Sekarang kan

Bila tengok budak-budak lagi advance dalam bab-bab bergaya, rasa nak tergelak. Dengan kain belah dia, mind you. Lepastu selendang lilit-lilit. Dengan tudung Siti nya lagi. Memang ah, sebiji. Siap jambul keluar depan yang tak tahan tu. Ada yang macam Ratu Jamu dengan kebaya pendek yang ketat tu.

Jalan slow-mo je sebab pakai kasut tinggi taknak kalah juga. Dah terhegeh-hegeh nak jalan naik tangga. Huiii, kalau lalu depan cikgu lelaki, lagi galaklah. Saya gelak dalam hati sebab macam rasa tak boleh tahan hati sangat bila tengok. Ok what gelak dalam hati, ikutkan macam dah nak berguling-guling berderai isi perut ketawa.

Ya, ya saya tahu, once upon a time saya pun macam tu T___T

Sekarang saya pula yang ditiru :D

Gambar sekitar jamuan raya sekolah.

Table-mates saya.
Sebab saya yang terkecil(dari segi usia)
Semua treat saya macam kanak-kanak
HAHA

Saya the only 'Cik' yang ada
Dah takyah sibuk-sibuk nak minta no. telefon yang lainnya.
Anda takda pilihan
HAHA

Dengan geng-geng hujung belah kanan
(saya duduk hujung belah kiri)

 Geng Chubby-Chomel
Makan hadap dinding
Tak boleh hadap orang sebab malu
:p

Gosip sikit
Ada seorang cikgu kat sekolah yang suntik Botox kat pipi. 

Nampak tak?
Pipi yang tak boleh blah.

13 feedback:

iszieylyanziy said...

akak,,betol2,,bukan takat jamuan raya,,hari tu p sekolah mase sbe,,,ada sambutan hari merdeka auw,,,dorang pakai baju kalah kami yang boley dikatakan dah bergaya ni,,hahahha,,kalah cikgu-cikgu,,,heheh

cik fiza said...

melaram masa ada jamuan kt sekolah adalah wajib heheheh~~

sgt comel kalo dikenang2 balik..

teringat Farewell Party kt AYSK dlu masing2 melaram sakan...

zaradgreat said...

hahahaha
satu hari je nak hot sama ngan cikgu yaty. boleh la.hhahahahaa

LyNn HaMzAh said...

betul la cakap yaty...budak2 zaman skrg memang advance2...hehehehe...

Tomato Gurl's Life said...

comelnye pipi yaty..geram tengok..rasa nak cubit2..huhu

Hairil Rizal said...

Zaman berubah kan? Dulu kecik kecik nak pakai spek hitam (pinjam sepupu punya) pun segan dan malu!

MasZuber said...

sebenarnya kan yaty,

i dah lame berangan nak jadi cikgu. tp test kpli tak lepas la pule mase first time cuba...terus give nak amek skali lagi..

maCy said...

seronok x dah jadi cikgu?

Zaer!! said...

haha.semua ada,dari zaman kanak-kanak samapi ke gosip orang tua2.hehe.;-)yang xleh blah tu,cucuk botox.adess..;-)

Amri Rani said...

salam Cikgu :

bdk2 skrg melaram lebih dr Cikgu..cikgu cnfirm xleh lawan...
tp dr segi ilmu..tabik..cgu mmg bnyk...

Poyaty said...

is = tuh la kan. budak2 x bole dikasik can

fizzie = hahaha, xpe. tu kita dah besar2 dah. bole mula melaram

zara = hahaha, boleh ja. x marah pon

k.lynn = tuh la. tggu qistina besa nnt. hehe

cik tom = itu bukan comel. haha. tu telebih isi

warlord = hahaha, bdk lelaki teringin nk pkai spek itam ek kck2 dulu :p

kak mas = ye ke. hehehe. xpe, skang da same2 jd kakitangan kerajaan kan.

maCy = sonok lah juga. klau byk keje mula x sonok. haha

zaer = hehehe. baru la hot

amri = cikgu pon belajar lagi utk mantapkan ilmu :D

Amri Rani said...

yup..

sebenarnya bkn cikgu je...
kita pun hari2 belajar...
tuntut ilmu smpai liang lahad...

nurulizzati khalid said...

cikgu kat sekolah mana kak??