Tuesday, October 5, 2010

Kegembiraan Syawal

Oh, Syawal dah nak habis dah. Sampai Jumaat saja. Ada sesiapa lagi tak yang haku belum maafkan. Ok, not funny.

Bulan puasa tempoh hari saya berkongsi kegembiraan orang lain. Hari ini mari kita gembira sama-sama dengan kegembiraan saya pula.Kalau anda gembira, tepuk tangan, kalau anda gembira tepuk tangan and so on



Ok, after almost a year akhirnya saya sudah di sahkan perlantikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran. Maksud dia, sekarang saya adalah pegawai kerajaan yang sah. Sah? Sahhhh. Hoh, itu akad nikah.

Ini membawa maksud saya sudah boleh menerima gaji yang sama dengan pegawai bergred DGA 29 P1T2 campur dengan elaun rumah dan elaun-elaun lain, boleh lah sambar Lancer kelak (ini mimpi nama dia). Lepas dapat Lancer, boleh lah kunyah tayar sebagai makanan ruji dan isi minyak guna air paip. HAHA

Jadinya, saya perlu menanti lagi 2 ke 3 tahun sebelum di sahkan jawatan. Yup, kerajaan banyak step. Like baby only. Lepas dah sah jawatan kelak baru boleh further study. Mungkin masa tu sudah ada anak 2, 3 anak (such as anak tekak, anak tudung dan anak mata) Funny? No?

Alhamdulillah sangat pada Allah Maha Pemurah

12 feedback:

cik fiza said...

mmg leceh sket nk sah dlm perkhidmatan huhuhu~~ fizzie pn x sah2 lagi...

wanie said...

hah! lpas ni tggu tok kadi lah yg sah kan akak...ekekeke :P hagak-hagak bila la tu ye~ ehem2!

asna cute said...

alhamdulilahhh! =))

Nurul Aima Hj Kaim said...

alhamdulillah...TAHNIAH

LyNn HaMzAh said...

tahniah darling...leh la belanja kak lynn n family nanti...hehehehe...

gadisBunga said...

ai keje private. huhuhu

keje gomen ni byk insentif dia kan?

Tomato Gurl's Life said...

tahniah yunk!!dah boleh kahwin la pasni..hik3 :)

Tomato Gurl's Life said...

psl yg yaty syg tanye kt smix tue..ciktom jwb sini ye..

kalau lupa id and pasword..masa kat login tue..yaty klik link yg belah kiri tulis;

Forgot shoutbox ID?
Forgot password?

yaty klik je situ utk reset pswd..kiranya buat pswd br..nati dia akan email..erm email pnye pswd ingt x?

Hairil Rizal said...

Bila dah habis tayar Lancer tu dikunyah, boleh la minta tambah lagi kat Warlord sbb Warlord keje kilang tayar!

Hahaha!

sweetsal said...

tahniah..bestnyer dah confirmed..

iszieylyanziy said...

tahniah akak,,,da sah jd pnjwwat awam :)

Poyaty said...

Thanx semua. keje gomen byk elaun. hehe, tp bonus belum tentu :p