Sunday, September 26, 2010

Wild-Wild Jungle ; Day 1

  • Bangun pagi, takda semangat berkobar-kobar pun? Tidur balik. Pukul 8 bangun, eh, bosannya. Tidur semula. Kata nak ke camping pukul 10, tapi baju semua masih bertaburan dekat luar beg. Kalau suruh pergi outdor activity memang lah, semangat tak menyala-nyala macam di ajak ke Empire Gallery. Puasa-puasa pun gagahkan diri pusing keliling setiap floor yang ada. Typical gadis-gadis.
  • 9.00 pagi sharp. Saya bangun, terus mandi dan pusing keliling rumah pula cari baju, track-suit, tudung, selimut dan segala macam. Baju ada dimana-mana, depan tangga, tepi tangga, almari luar, dalam semua ada baju saya. Lazy-ass
  • Babah hantar sampai di sekolah. Sekolah senyap sunyi. Budak tengah exam UPSR. Tenang sungguh. Semua cikgu selalu wish "kalau lah sekolah hari-hari macam ni..." Oh, memang indah
  • Menuju tempat perkhemahan saya naik kereta bersama-sama abang dan kakak ipar ku. Tak mahu naik bas. Budak riuh satu macam. Macam baru keluar dari hutan ke apa tah, jakun tengok kiri-kanan dengan ooooohhhh-aahhhhh-eeehhhh (Cikgu dalam bas lah yang mengadu).
  • Tempat berkhemah adalah berciri dalam ladang getah dan kebun kelapa sawit. No coverage for DG. Maxis satu, dua bar saja. Itu pun perlu panjat pokok  tinggi (tipu). Cess!! Menggelupur 5 minit guna Handfon abang SMS-ing Dak Yang suruh topap kan Maxis. Celcom adalah terbaik dari ladang (tapi I takda, should tambah one more Hp untuk guna Celcom pulak perhaps)
  • From jalan tar with love.. (Bukan Jalan TAR, KL. Yang itu memang Love Love) Tapi jalan tanah tar ke dalam tempat khemah adalah perlu menaiki lori. Ya, saya tak main-main. Memang lori betul. Tapi, bukan lori Alam Flora tu. Bas, No Entry. Jadinya, perlulah menjadi kambing-kambing comel for the next 10 minutes (saya, bukan sebahagian. HAHA)
 Kanak-Kanak

 Di naikkan atas lori
jadi

The sheeps will sail away
HAHA

Ibu Kambing keluar penjara
(Perghh, sembelih ibu kambing neh kenyang setahun. Gemuk gila!!)

Cikgu-cikgu wanita yang ikut including ibu kambing gemok

Ini baru ulasan suku hari dan saya sudah mula bosan nak upload dan type entry. Publish yang ini dulu lah. Lagi satu suku hari bersambung kelak. Penerbit macam ni harus saja tak dapat job buat drama. Lazy-ass gilak. HAHAHA. Sabar ya

6 feedback:

Hairil Rizal said...

Aduuus, nape naikkan bebudak tu atas lori?

Tapi.. mesti diorang suka bangat kan?

Tomato Gurl's Life said...

bestnye camping..rindu nak join..huhu..kesian pnggl ibu kambing..haha

Poyaty said...

mmg kena naik lori lah warlord.

hahaha, sbb saya domok sgt dah skang la cik tom :p

amira zakiah said...

wahhh bestnya!

iszieylyanziy said...

bestnye naik lori,,mst dorang excited gle kan,,hehehe

Poyaty said...

amira = mmg besttt. hehe

is = haha, excited lebih. menjerit2 atas lori :p