Monday, September 27, 2010

Wild-Wild Jungle; Day 1 1/3

Ok, cerita secara bergambar

Jalan tanah merah adalah berbukit dan berlecak seperti dalam gambarajah:




Memang adventure sungguh perjalanan kali ni. Kalau saya adalah budak-budak saya sudah terjun lori tatkala lori dah senget sebelah termasuk dalam lecak di lereng bukit *scared to death*. Nasib baik budak-budak bukanlah saya yang boleh di hantar pulang jam-jam tu jugak sebab bawa perangai gedik masuk hutan. Itu dia kelebihan seorang guru. Boleh gedik tak kira masa, di mana jua. Blergghh.

Tapi, once u were arrived, speechless. Subhanallah, cantiknya




It's like you inhaling some new fresh air and it's feel good to your lungs too. Selamat tinggal habuk lori kontena yang laju macam kereta racing F1.

Angkut-angkut barang, taklimat-taklimat, marah-marah, makan-makan, masuk chalet masing-masing cikgu pun collapse. FYI, cikgu yang bernama Si MokMok adalah yang pertama perlukan bantuan kecemasan. Lepas makan, naik bilik terus kepala pusing keliling macam nak bercerai dari badan. Semua kawan-kawan hulurkan minyak tanda mentolong sambil dalam hati apatah, budak yang camping, yang naik lori, yang kena torture, dia yang sakit dulu. T___T

Di petang hari adalah aktiviti yang menggelikan dan mengkotorkan semua pakaian luar dan dalam. Guna Tops pun belum tentu walaupun sabun tu mak kau yang bawa masuk dalam kem dengan kuasa Co-enzym-nya menghapus kotoran.. Eh, itu iklan PLKN. HAHA.

*Gambar adalah geli. Jangan muntah.




Eh, jangan lah muntah tengok gambar Si Pening. Tadi, iye-iye dia ketiduran, bila petang dia lah paling sihat. Muka adalah natural dan bebas dari sebarang make-up. Sapalah yang nak menonton wajah mulus bertukar clown dalam hutan. Paling-paling jadi attraction kepada nyamuk saja. Ah, bosan lah cakap banyak.





The result from this combat training are


Mati lah kena perambat dengan emak korang balik neh. Mesti semua emak pengsan nak basuh baju anak-anak


6 feedback:

Tomato Gurl's Life said...

kesian anak murid bertungks lumus kena buli..cikgu siap posing amik gambar..miahaha~

amira zakiah said...

owhhhh tidak.....bangga budak2 tue.muka dorg ada dlm blog cikgu.

iszieylyanziy said...

besntnye camping,,,klu pegi ase nk join je aktiviti pljar,,ngee

asna cute said...

adehh mmg teringat betula jugak lepas habis UPSR ada jugak wat aktiviti mcm nie. g templer park. sadis2 huhu

Amni said...

Dah lama tak buat benda macam gini.. sangats eronok wo...

gadisBunga said...

best aktiviti2 mcm ni...tp jarang boleh join. :)