Thursday, September 30, 2010

Bad Choice (s)

Drama tak berbabak Wild-Wild Jungle saya stopkan penerbitan dia for a while. Sebab haku naik muak nak cerita pasal camping saja. Hari ini kita cakap pasal makan (yang bercakap ni sedang puasa, tahanlah hati)

Last Friday, me and my sista pergi memenuhi nafsu makan di Secret Recipe. Mula-mula mahu santai-santai di Starbuck saja sambil mushi-mushi (gosip-gosip). Tapi, lebih baik kita tambahkan saja lemak yang sudah sedia banyak dalam badan kita. What's the different? HAHA

So, we decide to try something new. Balik-balik Tom Yum Kung, tak pun Lasagna. Heh, lebih baik makan Lasagna di rumah saja, dapat seloyang. Puas hati. Jadinya, dengan kuasa tamak dan lahap saya pun mempilih

Chicken Grilled with Mushroom

and

Tropicana Smoothies

Yuckksss

My Sister pula makan

Beef -aku-tak-ingat-nama with steam veggie

As the result, kami sangat kecewa dengan pilihan yang tak masuk akal. Sebabnya Tropicana Smoothies itu banyak rasa pisang and am not a big fan of pisang. Yang my sister punya beef-whatever tu pula turn up rasa dia macam rendang daging. Maybe masih dalam mood raya, so, semua makanan ada rasa-rasa rendang kot. And for the carrot pula adalah seperti batu-bata. Baling anjing pun mati kot.

Tapi, apakan daya nasi dah jadi bubur. Hoh, kalau makan bubur ayam Mc D pun sedap. Malam tu kami pulang dengan hati yang hancur. Yang seorang hungry, yang seorang thirsty. Sampai rumah kami pelahap Burger Mc D emak pula. End up Mc D juga yang sedap. *regret*

Pengajaran dia kan, makan saja makanan yang dah tentu-tentu kita tahu kesedapan dia dan mengkenyangkan perut kita juga. (40x Tom yum Kung pun tak apa.) Sesal kemudian, perut merana (pepatah baru)

Pecan Butterscotch

Beliaulah yang menjadi penyelamat kepada kekecewaan kami. Taste better. But too sweet I think.

Sekian, Insan kecewa salah pilih minuman

Me :'(

10 feedback:

Amni said...

Bagi apa2 perisa pisang kat saya, saya sangat suka.. ngeee.... tapi tak suka manis.. gg sakit... =P

Hairil Rizal said...

Pakcik kalau gi sana mesti hentam itu Fish N Chips. Ikan dia paling best dari Fish N Chips di mana mana pun.

Kalau takpun, makan itu Curry Seafood Laksa. Tidak pernah mengecewakan!

Air? Ice Blended Chocolate atau Apple Kasturi. Masam tapi mantop!

asna cute said...

alaa try la pulak something-chicken black paper hehe ;D gerenti sedap! + cheese cake dia marveeelouuussseee!

iszieylyanziy said...

akak bile nk blnje is?hhehe,,,

Gentleman Frog said...

Salam bro,

mak ai makan ala james bond tu..

gadisBunga said...

sikret resepi? hm....rasanya byk gak menu sedap kat situ...

maCy said...

ouh seriously yummy~

Poyaty said...

amni = owh peminat pisang. tahniah. haha

warlord = sume dah penah rasa, sbb tu nk try yg xpenah. rupanya mmg x sedap

asna = sumeee cheese cake suda. mahu yg lain. haha

is = bulehhh, meh dtg klang meh. hehe

frog = suka lah pggl org bro kan

GB = yg sedap sume dah sapu habis. skang rase yg x sedap

maCy = not really. haha

amira zakiah said...

arghhhh tidak!sedapnya makanan tue

Tomato Gurl's Life said...

ye ker??nampak sedap je yunk..nak rasa sikit..hihi