Tuesday, August 17, 2010

Lelaki Ini Yang Rajin Masak

Pheewittt!!! sedapnya eskem
Ngorat boleh?
tak kait

Perempuan ini pula semakin rajin tidur

Pipi pun sampai lebih-lebih over ke tepi

Ramadhan ini saya belum lagi yang betul-betul duduk di dapur buat satu hidangan. Eh, duduk di dapur selalu sebab nak buka puasa atau mengomel yang bukan-bukan dekat emak. Lapar!!! Lapar!! HAHA. maksud dia yang memasak untuk ibu bapa juadah berbuka tu belum. Tapi, ibu bapa yang selalu masak untuk anak dara mereka. Coco Crunch energy saya tak mencukupi untuk saya bersidai di dapur. (hep, tak habis-habis dengan energy Coco Crunch)

Sampai satu hari Babah buat-buat bertanya bila emak bagi arahan lepas ni buat apa waktu masak Mee Daging hari tu "Habis anak daranya buat apa?" Jeng je jeng. Emak jawab bagi pihak, "takpa bah, dia kata nanti kahwin dia pandai sendiri"

Pergghh, tajam mentusuk kalbu jawapan emak. Saya pun cepat-cepat pergi dapur tolong kacau-kacau bawang kemudian, disappear again.

Lelaki-lelaki kesayangan saya memang hebat memasak I tell you. Babah dia dah mula masak since umur 10 tahun coz beliau yang sulung dan perlu jaga adik-adik seramai 6 orang. Abang saya dia ambil kursus perhotelan dan skill memasak dia memang sangat hebat. Adik-adik goyang kaki saja. Dak Yang pun sama. Sebab beliau selalu jauh dari rumah, so, itu buat dia pandai berdikari dan pandai memasak.

Some more maybe Dak Yang dapat skill hebat memasak dari mama beliau. Aunty punya masakan sangat sedap. Sangat tersangat. Makcik saya, sepupu dan jiran-jiran beliau selalu cakap kalau kenduri rumah aunty mereka suka sebab Aunty masak sedap. Bukan setakat memasak. Kuih raya Aunty juga enak di makan. Kesimpulan dia, saya dan Aunty; dua dunia kita berbeza. Aunty, tumpang lalu. HIHI

Semua dah macam sound direct, sound tak direct semua sound lah ada dekat saya yang I should scared bila I memang zero dalam memasak. Nanti, ibu mertua kau datang, tahulah kau langit tinggi ke rendah.

Eh, apsal kita dah masuk cerita ibu mertua sekali neh? Alaaaa Kasssimmmm!!!!

Nah, gambar MMS masakan Dak Yang yang beliau send everytime lepas memasak.

Sup Daging

Pukul 2 I dah pergi pasar beli daging, siang-siang. Buang lemak semua

Err, pukul 2 I tengah tidur untuk round ke 2

Kari Ayam

Yang ni beliau mula masak jam 4 petang.

Oh, pukul 4 I tengah kerja lagi. HIHIHI

Tolong malu sekarang!!!

Alhamdulillah sudah sampai Juz 4 :D

16 feedback:

asna cute said...

kakak coco cruch! nk mintak permission. nak abg yang punye resepi kari tue bleh ka? boleh la kakak coco cruch.. bleh ek ek ek plzz...

kakak coco cruch kan cantikkk! lg jari halus mulus gitu. Auw! =))

AiDa AzRyN said...

wah.. sodapnye kari ayam.. faveret aida.. :D

zaffan said...

hahah~ bab yg ni
"Pukul 2 I dah pergi pasar beli daging, siang-siang. Buang lemak semua

Err, pukul 2 I tengah tidur untuk round ke 2"

LAWAK!! :P

LyNn HaMzAh said...

wah...rajin dan pandainya dak yang memasak...yaty tu pandai sebenarnya tapi dia malu-malu kucing kan nak masak...hehehehe...

suezen said...

hehehe..best tau kalau lelaki pandai msk..biiler kite mls..dia leh tlg...:P

Nadyaz said...

hehe..yaty ni kuat membebel la..i loike..


;D

apepun selamat berpuasa & doakan baby dlm perut ni sehat ya

zaradgreat said...

erk yaty
sama lah kita
segan pulak...

echah mashuri said...

wah..kul 4 dh mula msk?rjin bebnor tuh...hik9...

Poyaty said...

asna = tggu abang yang awk bagi resepi ye. dia sebok sgguh buat duit. (kan awk yg suruh kami kawen cpt) HIKHIK

aida = uhhh, fev saya juga. HIHI

affan = HAHA. bc blog org juga. TQ

k.lynn = bkn memalu kucing. Malas2 kucing je. kehkeh

sue = saya pulak harap dia yg slalu msk xyah tggu sy malas. haha

nad = hehe, hope ur baby ok2 je

zara = tutup muka saing jom. HAHA

echah = HEHE, lelaki buat keje lambat kot. (kot lah)

Tomato Gurl's Life said...

sedapnye sup daging...cik tom plg suka..hehe...untung la yaty dpt cik abg pndi masak...huhu

Anonymous said...

tudung tu bukan aku punye!!! perampok....

Bro Framestone said...

tertibe bro terase,,, lamenye xmasak huhuhu

Sumijelly said...

adsss...sedap nya tgk sup itu...hehehehe

Sumijelly.com

Poyaty said...

cik tom = hehehe, dia nk msk utk diri dia saja

husna = bukan2. bukan tudung kau

bro = sile lah masak

sumijelly = tak tahu sedap ke x. hihi

Aliesya♥Amani said...

nape blog nie bnyk sgt pasal makanan..hehehe

Poyaty said...

hehe, sbb tuan blog suka makan. hehe