Thursday, August 19, 2010

Imam Muda Wehhh, Motivasi!!

Mari lah jom solat terawih dekat Masjid Sungai Pinang. Imam dia Subhanallah. HIHIHI. Walaupun dia cuma melintas sekali depan mata. Phewww, (Ingat Allah, ingat Allah)

Sedap mata memandang (tu yang saya nak cakap)
Sejak bila taste anda berubah kepada yang berjubah dan berserban ni? (Yang, tumpang lalu)

Takda lah. Saja nak share cerita di masjid. Imam Muda ada dua orang. Yang seorang (I didn't know which was which) suara dia lembut saja dan bacaan berlagu-lagu dan amat lambat (I had to shift the other leg while standing). Yang lagi seorang tuh suara lantang habis, lepastu bacaan laju macam bullet. Kadang-kadang kalau takde tazkirah 10.30 dah sampai rumah I tell you.

Selain dari niat untuk beribadah kepada Allah, kita pun kena ada motivasi untuk bawak diri yang dulunya malas nak pergi terawih (dulu ye, dulu). Sekarang, I lah orang pertama bersiap dan tunggu for my parents dalam kereta. Tak caya sungguh. (sendiri pun tak caya juga neh) HAHA

2 objek berjubah putih di depan sekali itu lah Imam Muda dia

Mengintai yang lalu lalang dari celah dinding kat atas ni lah
*buruk perangai*
HIHI

Dulu-dulu masa rajin tengok lintas langsung Solat Jumaat dekat TV 1, suka tengok Imam Masjid Negara yang muda tu. Siap pasang niat mahu mencari seorang Imam sebagai pasangan hidup (Yang, tumpang lalu banyak kali) HEHE

Sejuk mata memandang kan tengok lelaki yang muka suci, hati suci, perangai mulia. Baca Al-Quran sedap pulak tu. Boleh heret saya ke syurga kelak.

Takpa takpa, Dak Yang pun boleh heret saya ke syurga juga kan nanti? (Insyaallah)

Budak ni tidur sedap-sedap depan saya
Lepastu emak dia kejut
Meleleh-leleh air liur basi dia dah jadi kolam
i had to look away
*tahan hati nak termuntah*
-_-"

P/s; Kakak saya paksa saya tulis ni - Beliau dah berjaya buat sambal hitam untuk cubaan kali ke-2 walaupun hanya guna belimbing besi (orang Pahang should know this sambal hitam better) Nanti saya tanya resepi dekat dia.

6 feedback:

wanie said...

kak! ni imam muda yg kt program tu ke? hehehehe..

asna cute said...

Woo Woo wooo! heheheh =)) xpe2 asna yakin abang yang adalah yg terbaik utk kakak cantik!! =))

Gentleman Frog said...

Salam,

=) sebenarnye pmpn pon lbh kurang sme nalurinya cam lelaki kan?

Poyaty said...

wanie = bukan bukan. ni imam dia muda :D

asna = oh tq tq :D

mr frog = kite serupa. WINK WINK :p

Tomato Gurl's Life said...

haha...adeh lawak r yaty ni...sempat lagik tu snap pic dalam masjid :))

dylli said...

imam muda?
hikss~ :)