Wednesday, July 14, 2010

Mama Pesan . . . .

Apsal terasa minggu ni lebih sibuk dari minggu-minggu lain? Padahal pekerjaan yang sama juga. Masih jadi cikgu juga. Belum lah jadi penarik beca ke, anak dah bertambah tiga, pat orang ke, mengurus rumah tangga ke. Belum. Tapi masa untuk diri sendiri macam terkurang. Dah tak sempat nak habiskan Game Mario Galaxy. Dah tak sempat nak layan 3 Idiots sepuluh kali sehari. Semua dah tak. Bleerrghhh.

Yang paling sedih. Cinta Musim Julai dah habis T____T

Wake Me Up When July End

Khamis lepas saya berteman. Khamis esok, saya sendiri. (This is what people call Chipsmore. Kejap ada, kejap hilang. Cyril Simply Magic. tetiba)

Oh, baru realize kenapa masa untuk diri sendiri terkurang. Sebab;

1. On Thursday menjadi supir peribadi jemput beliau di Sek 17. Minum-minum dekat D.E Sek 8. Kemudian balik.

2. On Saturday menjadi Secretary pulak. Tolong print, tolong susun proposal untuk MOSTI. Makan KFC, beli tix Eclipse. Kemudian balik

3. On Sunday menjadi anak solehah belikan Emak makanan untuk sahur (1st time keluar malam bersama, untuk tahun 2010). Kemudian balik

4. On Monday, menjadi Secretary semula dengan mem-print, meng-check ayat, spelling surat untuk MOSTI. Kemudian balik.

Semuanya for free. Ada siapa-siapa nak hire saya? Boleh, boleh___________

Satu hari lepas beliau balik dari house hunting with his parents, beliau menyampaikan pesanan

"Mama kata nak cucu ramai-ramai. Nak lebih dari 3. Sebab tu Mama tengah cari rumah yang tanah luas, biar cucu dia boleh main. Habislah You"


GULP!!!!

6 feedback:

Nurul Aima Hj Kaim said...

ha ha ha habislaaah

wanie said...

HAHAHAHA! pe lg kak..stndby lah yee :P anak lebih dr 3 tau kak! ingt tuuuu :P

zaradgreat said...

uish. glup! jugak yaty! heheheh

asna cute said...

Good sign!!!! hahaha cepat2 cepat2 cepat2 join club!

Poyaty said...

kak nurul = pengsan seminit

wanie = oh, tu dah lebih dr planning asal. haha

zara = gulp gulp gulp!!! huhu

asna = alohhh, saba lah sayang. asna bersalin lah dulu :p

Abu Luqman said...

jalan jalan malam..tnnet slow..tak leh bw