Sunday, July 11, 2010

1st Time - Alamanda

Bila mood sudah hadir, haruslah menconteng blog yang dah di tinggalkan 3 hari tanpa isi. Sepi. Eceh, ayat novel sesekali bagus juga.

Ye, saya sudah berjaya ke Putrajaya hari Khamis lepas. Bersama-sama dengan Kakak sehati sejiwa atau My soulmate sister (betul ke?) Kami menuju ke Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran untuk mengambil dokumen si Bongok yang konon brilliant a.k.a buat kerja pantas. Akhirnya mensusahkan diri sendiri juga. Yes, akhirnya T___T

Sambil menyelam, minum air kata pepatah yang saya apply pada petang Khamis lalu. Alang-alang ke Putrajaya, apalah maknanya kalau tak main tersinggah-singgah dekat ALAMANDA. Tersinggah, mind you. (Kalau Penyelia petang I baca blog neh, tahulah anda Pn. Mary bahawasanya, saya tersinggah. ter tu sendiri menunjukkan tak sengaja. Teeheehee)

My 1st time to Alamanda. 1st time!!! (Booooooo dia, Boooooo)

T_______T

Habis dah sesi menge-booo?

Pergi Alamanda pun sebab nak isi perut. Bukan jalan pusing keliling tawaf pat, lima kali pon. Terus straight ke Restoran Lemongrass (tah, dah lupa pun nama sebena. Ni kira bukan nama sebena lah ye) Restoran tu betul-betul depan Carefour. Anda, pengunjung setia Alamanda pasti tahulah bukan? Dah takyah nak Boo-Boo saya dah.

Sebab kata lapar tadi, jadi kita anggap saja makanan di situ sedap-sedap belaka. Pertimbangan waktu lapar selalunya tak berapa nak betul. Jadi, takyah kira lah apa saya rasa. HAHA. Kalau nak tahu, pergi rasa sendiri.

Orang lapar selalu tamak
Macam Yaty dan nasi-nasinya
(ubahsuai peribahasa Orang tamak selalu rugi, macam anjing dengan bayang-bayang)

Saya suka air pelik neh :)

Asam Laksa
&
Kopi Cincau
Tahukah anda, It taste good :)

Perempuan Serabut jangan dilupa

Owh, apsal kakak selalu cantik?

Kesimpulan dia, saya sampai di sekolah semula tepat jam 5.00 petang. YAYYY!!!

7 feedback:

ezzy said...

kakak selalu senyummm.....

Norhidayah Rasin said...

sedapnye..next time try sizzling kt foodcourt die..mmg best.

.Anna. said...

oh oh terliur tengok laksa dan air sedap tersebut!

Poyaty said...

kak ezy = baiklah, i akan senyum slalu

dayah = owh, tah bila lah next tym tu. hihi

anna = sedapp anna sedap. saja bg anna terliur :p

cIk pEnNa said...

ohh alamanda ye..

Poyaty said...

hehe. alamanda lah :)

shaa bonitaa said...

dah la tgh pose ni..tgk makanan mcm ni rase tergugat iman..wuuuu~~