Monday, June 28, 2010

Sayang Selasih Hamba Turutkan

Happy Birthday Shyang
Happy Birthday

Ini Shyang bersama kesibukannya

Owh, last year kita celebrate birthday dekat Pelabuhan Tanjung Pelepas, Gelang Patah. Tahun neh, kita celebrate birthday awal 3, 4 hari dekat Secret Recipe, SACC saja. Tapi, itu sudah memadai. Kalau kita tak celebrate lagi sadis atau come to worst, You celebrate dengan orang lain. Eh eh, merepek apa neh?

Dari tahun lepas lagi, You dah pesan "Tak yah bagi hadiah. Simpan duit untuk masa depan" (Eceh, main masa depan saja sekarang). Even dalam hati I bertango salsa kerana terlalu gembira sebab  Pheww, jimat duit 2, 3 ratus tapi depan you haruslah I insist nak bagi juga hadiah. Walaupun ianya semacam menanam tebu di pinggir bibir. HAHAHA. Tapi, I tak pernah kata You takyah bagi hadiah. Sebab I nak juga hadiah birthday weither it is i-Phone 4Gs or new glasses. Ok, kita takyah cakap pasal hadiah I lebih-lebih coz today is your birthday. Bulan 12 nanti we back to this matters :)

Chocolate Moist Cake
He hates cheese cake, mind you

Oleh sebab kita berjauhan kali ini, dan sebab You sangat gemar dengan kek coklat takda tandingan, I dah ambik inisiatif untuk order Kek Coklat dari Kak Erzura Najwa. Luckily, kakak dia kerja di Fakulti Pendidikan UTM. So, kurang satu masalah tentang cara-cara macam mana kek tu boleh sampai dekat You. Kalau kek tu ada kaki, dah lama I suruh dia jalan. Tapi, kalau kek ada di Fakulti Pendidikan saja, susah jugak. Maka, I mintak kawan You yang nama Al-Akhbar tu, oh, Paper. Ha, Paper pergi jemput kek datang STC special untuk You. I nak suprise kan You. Like, suprise!!!!

Just Like Us
You tinggi Kurus
I rendang sikit, mokmok pun sikit. Sikit je

Masuk tahun neh, dah 8 kali la kita celebrate your birthday as a couple. Bila lagi You nak tamatkan zaman bujang? Ecehh. Nampak genius tak soalan I? That's another version of asking Bila You nak Kawen dengan I? HAHA. Tahun ini bukan birthday celebration yang terakhir sebagai orang bujang kan? Takpa, takpa. Kita enjoy zaman bujang kita sampai lah kita rasa taknak jadi bujang dah.


Shyang, Thanx for everything. Thanx sebab let me be someone whom very important and special in your life. Very near and dear to your heart. Thanx sebab percaya yang saya mampu membahagiakan, menjaga dan menyayangi anda kelak. Insyaallah with undivide and unconditionally. For me, this year sangat remarkable. Your family dah  give their support, so do my family. I dah boleh datang rumah You tanpa rasa malu. You pun  dah pandai pick up I at the front door (bagus, bagus). I dah boleh mesej-mesej Take care Aunty dekat Mama. Take Care Uncle I belum ada guts and courage. HAHAHA.


Shyang, Thanx sebab selalu kopekkan udang untuk I. Tapi No thanx sebab tak bagi I makan kepala udang. Dah lah kepala udang tu Gemuk gila. Pasti sedap bila dapat sedut otak dia. Tapi, You selalu dengki dengan benda yang I suka. Walaupun, I dah suruh You tengok tempat lain supaya I dapat sedut kepala udang tu sikit, Still you lagi pantas dari I. Eh eh, kenapa cerita kepala udang masuk dalam ni. Iklan maybe. Pergilah Makan Tom Yam Kung dekat Secret Recipe. 1 bowl for two person. Sedap belum tentulah. Ikut tekak masing-masing. Tapi yang pasti kepala udang memang sedap Teeheee.

Selamat Hari Jadi yang ke 25
Harap Hari Jadi yang ke 26 kita takyah celebrate dengan kotak biru dan lighter merah tu lagi
They are not a good company to keep

I selalu Sayang You Shyang
No matter what

Nah, tengok hadiah I untuk You

I tempah hadiah You from http://mygiftmaimaz.blogspot.com/

15 feedback:

.Anna. said...

auww auww si chanteks!

auww lagi. hee. saya suka entry berupa manis serta chomel ini..! manis sekali..! hee. mana tahu tahun ni jadi birthday celebration sebagai orang bujang..? saya doakan ek ek ek. heee :))

cupcake kah hadiah tu..? atau sejenis biskut..? chomel gilaaa ok! nak satu boleh..? ;)

happy-happy selalu hingga ke anak cucu! (woah ini sepatutnya ucapan tahniah atas perkahwinan ni. eh, apa salahnya kan..? keke ;p)

Nurul Aima Hj Kaim said...

Happy Birthday!! comey hadiah tu..saya suka :)

zaradgreat said...

alamak yaty.tom yam tuh kte makan sorang je yaty. erk.......

btw, hepi besday ehem-ehem yaty!
May Allah bless all of u

Poyaty said...

anna = hahaha. amin amin amin banyak2.

itu ialah sejenis coklat handmade. sbb dak yang mmg gila coklat

ucapan tuh bole bring forward kelak

kak nurul = ye ke? thanx. hihi

zara = haha, saya mmg x habis mkn sorg. klau betul nk mkn sorg bila dah kebulur. tu pun x habis gak.

hihi. thanx zara

MisZ DeAnNa said...

alolololo..

comeyyy nyeeee..

;p

Poyaty said...

deanna = hihihi. tq

theorangelily said...

hi. eh nak tanye... your dak yang tu... farhan ek name die?
mohd farhan foad ke?

Poyaty said...

HAHAHAHA. alamak alamak. kenal eh? betul lah tu :p awk kawan die ye?

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

comelnya hadiah tuh..coklat @ cupcakes tuh?,,hehe

Poyaty said...

hihihi. itu coklat handmade. hehe tempah saja :)

theorangelily said...

hahaha.. betul ke? die sekolah kat kuala selangor kan dulu? die dak shah alam kan??? hahahha.. kat sini rupenye. sume org tatau mane die gi. ngan awak rupenye. kahkahkahkah

Poyaty said...

hahaha, ayat awak klaka lah. mcm saya kidnap dia pulak. dia ade di UTM JB. awak kwn sekelas dia ke or junior or senior dia.

kwn kat kusess lah ni ye. hurmm, nnt sy gtau dia rmai kwn dia cari. haha

theorangelily said...

haha. sebaya maaa.. kawan sekelas masa lower form kot. ntah tak hengat. hahah

Poyaty said...

owhhh. mcm tu. hihihi. i'll let him noe nnt :)

Hassanah said...

sedapnye Chocolate Moist Cake ((=