Thursday, May 13, 2010

So Thoughtful, So Sweet

Saya dikelilingi oleh orang-orang yang sangat baik hati. Sangat angelic. Sangat thoughtful & sangat sweet. Thanx God coz am surrounded with these kind of people.

Kisah 1

Minggu lepas suruh murid-murid buat kad Hari Guru as a homework. Mesti tulis, dalam tulisan berangkai. Tapi, nama dia kan budak. Kau ugutlah ayat paling mafia pun, ada jugak yang tak buat. *tension* Nak marah selalu nanti high blood pressure. Ughh, cikgu tensen makan hati. Hari ni, saya baru dapat tanda buku budak-budak yang tak siap tu.

Dia buat pakai kertas biasa je
Yang berangkai pulak 2, 3 perkataan
T____T

Tapi, yang buat saya rasa touching sebab budak umur 9 tahun doakan cikgu dia cepat KHAWIN. Maafkan dia murid kelas ke 8/13 kelas. Aku nampak tua sangat ke sebab tak KHAWIN-KHAWIN lagi. Dia pun risau cikgu dia jadi andartu :p Lepastu doakan panjang umur, cepat dapat anak. Err, saya yang salah bagi arahan ke budak ni terpesong. Dah macam kad Hari Jadi instead of Hari Guru. Tapi, maafkan saja sebab ayat dia mendoakan cikgu yang baik-baik. Takkan nak marah.

Ada lagi

Perenggan puji-pujian

Baiklah Atikah. Cikgu berpeluh-peluh lepas PJ pun nak cakap cikgu wangi. Cikgu pakai Shawl ikut dan sebab lepas ni nak sembahyang Asar pun dia cakap cikgu cantik. Cikgu muka berminyak sebotol lepas jalan dari padang ke bilik guru sebab tukar selipar jepun nak pergi tandas pun, still dia nak cakap Cikgu, Cantiknya. Selipar ni cikgu beli kat mana? Cikgu memang touching sebab pandainya anak murid cikgu nak ambil hati sedangkan hakikatnya kita sama-sama tahu cikgu busuk dan comot. Lagi-lagi sekarang cikgu tak dapat mandi malam. T___T.

Yang lagi kelakar Atikah siap buat P/s: Senaraikan 5 budak lelaki & budak perempuan 3H yang cikgu suka. Tengok lah dia. Mintak balasan nama dia tersenarai. TSKTSK.

Kisah 2

Sekarang saya ada seorang kawan yang dah jadi tokey kedai kek. Bangga neh, bangga. Walaupun bukan Resipi Rahsia, still kedai kek tu. HAHA. So far, kek untuk majlis kahwin orang lain, saya order dari beliau. Murah pun murah. Senang nak demand pelik-pelik. Macam mintak KLCC up side down at the top of the cake pun boleh. Nak perca baju pengantin dekat keliling kek tu pun boleh. juga Mintaklah, mintak. Nescaya ditunaikan. I main-main mintak 1 slice kek pun boleh jadi kenyataan. HAHAHA


Blueberry cake siap bendera Malaysia
Yang tu I tak mintak
:)

For mother's day promotion, I request cup cake. Semua idea I, beliau tolong realisasikan. HAHA. Takda lah canggih, tapi macam Owh, i design cup cake untuk emak. (Bukan design pun, pilih theme colour je. tu pun nak kecoh. Boooooo!!!)


 Emak makan corak tepi tu je
Yang lain Abang Gergasi makan
Cuma tinggal huruf M & I
Abang gergasi suka over macam dia yang celebrate Mother's Day

Takyah cerita banyak pergi tengok kedai di Aman Perdana atau sini pun boleh

Kisah 3

Last week, I cried a lot. Kat sekolah pun I menangis tanpa malu. Tapi yang tu cerita nanti. Yang nak cerita pasal satu ayat buat saya tersenyum. Tie, kenapa menangis? Tiap-tiap tahun mesti menangis. Tahun lepas pasal duit hilang tu...
Teehee, I cikgu yang murah dengan kasih sayang dengan air mata. Tapi, ingatan yang baik macam tu  buat I double touching. Ok. Dah.

5 feedback:

zaradgreat said...

wahhh
cute je nak amik hati cikgu
ehem ehem
hehheheehhehee

hidup dikelilingi orang yang buat kita tersenyum adalah salah satu awet muda
hhahahahaha

cupcakes tuh nampak sedap la yaty..
aish

asna cute said...

Wahhh murid yg comel!. Kak kekadg doa kanak2 adalah yg mujarab. Hope doa budak tue termakbul. Aminnnnnn ;DD

Nurul Aima Hj Kaim said...

tikaa oh tikaa

ezzy said...

ohh now i touching...gagaggaga...
boleh lihat2 kek di sini..

http://dzascakesblog.blogspot.com/

Poyaty said...

zara = tuh la. budak2 nama dia :) cup cake mmg sedap. da licin.

asna = aminnnnnn jugak~~ :)

nurul = tuh la dia si atika

sis = ok, sila bwk kek slalu. :p