Monday, April 26, 2010

Muddy Sports Day

Atau dalam kata lain Bernafas Dalam Lumpur. Betulkah? Jauh sangat maksud dia Yaty bawak lari. Maksud sebenar dia Hari tu kami bersukan dalam lumpur atau lebih kurang macam bersukan dalam bendang. Yup, more closer.

Event : Sukan Tahunan SKRP
Date : Sabtu 2 minggu lepas (hah, tolong selakkan kalendar or is it kelendar or kelandar? Err, mana-mana je lah, I malas)
Venue: SMK Jiran Sebelah (Hoh, sampai berputih mata pun takkan jumpa sekolah ni)

Sejak padang sekolah sendiri dah menjadi semacam kawasan perumahan setinggan, eh bukan. Setingkat. Jadi, padang dah tak boleh muat untuk buat trek 4x400. Tak muat dah. Jadi, marilah semua warga SKRP berhijrah cari sekolah yang ada padang lebih besar. Jom, mari. HAHA.

Kami menjadi penumpang padang sekolah jiran. Dengan takdir Tuhan (apsal lately suka copy ayat novel??) hujan lebat turun mencurah-curah. Syukur, bumi di basahi hujan setelah sekian lama dahagakan air hujan.

Skip perenggan di atas.

Jadinya, kami semua nekad. Kami tahu yang kami takkan pulang dengan baju bersih macam iklan FAB tu. So, buat apa ambik risiko dengan dressed-up semacam nak pergi berfoya-foya. Lebih baik pakai but Pua Chu Kang. Safety First.

Tapi, kesian budak-budak lah, takda tempat nak duduk. Khemah terlalu lecak dan Euwwww. Geliiiii. 

Dah lah, cerita banyak pun tiada gunanya lagi. Tengok saja apa gambar yang saya dapat.

Ni rumah sukan saya
Go Pink Go :)

Perbarisan tepi Tasik
T____T

Nampak tak perempuan gedik di situ
Tak, dia bukan Cikgu
Dia tukang penjual bunga

Triple Gedik
Bersama topi rama-rama
:)

Owh, tak sanggup nak saksikan gambar ni
dengan mata kepala sendiri
Sape tu?sape???!!

Rumah Pink saya menang tempat ke-3
Hiasan khemah tempat ke-2

Saya menang hiasan topi terbaik. (Yang ni I reka sendiri)
Cikgu gedik pun I menang. Teeheee.

Sekian melaporkan dari ESPN

11 feedback:

Kie-yu said...

Uiks. rumah pink pon ade. 1st time dgr ni. jakun sekejap.

Nurul Aima Hj Kaim said...

rumah sukan PINK? so dlm tu semua budak prmpn ke?

Poyaty said...

Kie-Yu = haha, budak ramai, so x cukup klau 4 je rumah sukan tu

aima = taklah, mestilah kena ade lelaki. haha. pelik sgt ke? hehehe

Aqma eUcaLypTus GurL said...

rumah sukan pink.. kalo ade dekat sekolah dulu kn bagus... tapi dulu tak minat pink.. skrg minat.. pelik sket r. sbb sblm nih dgr rumah sukan kaler base jek kan...

Nurul Aima Hj Kaim said...

peliklah juga..nsb budak lelaki tak komplen kan sbb dpt rumah PINK..tp kalau ada rumah sukan pink masa zmn skolah saya, mesti saya nak masuk rumah sukan tu I LIKE

asna cute said...

muahahahaahahahahaahahahahhahahh =p

Giler ROCK! cikgu yaty nie hahahaahhaah =pp

shakirah samsudin said...

comel gila umah pink!

zaman kite dulu xde pon umah pink. :(

kokjue said...

cikgu yati...saya shock nih!..pg joging pg...pg aeorobik pg!~jgn mkn nsi lagi!!kerna kamo sudah dianggap terlebih comel terutama bahagian drumstik..huhu sgt berbeza waktu kegemilangan dulu!

-saya prihatin!*seyes*

~tapi ttp comel k...

azzah husna said...

rama2 tinggal sejarah...hahaha, weh aku nk lekat kat langsir lah rama2 tuh, pasai apa hang pakai??
P/S_ kasut jogging abah pon ko sauk??

human bosan said...

selamat hari sukan..rumah pink tak best..rumah biru lagi best..hehehehe..

Poyaty said...

aqma = sek saya ade 8 rumah sukan termasuk pink. hehe

aima = i bangga sbb terpilih dlm rumah pink

asna = hahahaha jugak

shak = tu lah. nasib baik smpat rase dok umah pink skang. haha

kokjue = Inoe I noe. I da gain terlalu byk weight. sdg berusaha. *sigh*
thanx darl

suna = aku rembat sume yg ada

abg man = hahaha, biru no 2, sib bek. klau x nk kutuk biru. haha