Thursday, April 22, 2010

Dengarlah Matahariku

Dengar ye sunshine saya semua. Yes, anda semua yang rajin datang jenguk walaupun masih di suakan dengan entry lama. Sorry, my bad. Saya kepenatan sendiri. Takda nak salahkan sesiapa pun.

Pengaduan Pertama

Saya semakin Mok Mok. Sedih sangat. Kenapa semakin mok mok sedangkan rancak beraerobik tiap-tiap malam? Sebab lepas aerobik I pergi warung nasi lemak. ha ha. Takdalah. Selera makan sangat selera minggu lepas. Jadi, saya gain weight lah. Susah betul mahu maintain saja. Bila dah makin mok mok, mood pun tak berapa nak nice lah ni. Baju banyak dah sempit. Ouuuchhh. Memang benar bagai di kata. I gemuk. full stop. I dah usulkan supaya birthday present tahun ni I nal Herbalife je. hahaha. Dak Yang suruh juga I jogging. Ohhhh. *Sigh*

Pengaduan Kedua 


Saya semakin gelap. Matahari bersungguh-sungguh menjilat diriku sampai ada banyak tone colour dekat tangan.

Nampak tak bekas jam di situ
officially I ada jam permenant di tangan.
TSKTSK

Nah, sekarang lebih jelas.
Tangan si Dayang Senandung

Ni pula gambar penuh
Akibat bersukan pakai baju bertangan suku.
Baru betul 1 Malaysia

Gambar tu di capture semalam, lepas beberapa hari kejadian matahari menjilat diri. Masa nak ambik air sembahyang dekat surau lah ni. Telek-telek tangan, apsal teruk sangat tah? Malu I tangan banyak colour. Warna-warni kehidupan. Ahh, tetiba sangat

Pengaduan Ketiga

Saya dalam percubaan mengenakan tudung ini. Sebab macam mudah dan cepat (mesra, ni polis). Tapi, tak tahu bersesuaian tak dengan bentuk muka mokmok yang tembam ini. Yes, saya tahu, orang lama dah pakai. Ek eleh, kau baru nak pakai? Aku kan siput. Sentiasa lambat dalam segala hal. Tolong lah matahari-matahari saya sekelian, bagitahu, muka mokmok sesuai tak dengan tudung neh

Sengaja panjang kan muka


Kalau buruk tolong cakap dalam hati je, kalau ok, boleh tulis besar-besar dekat komen. HAHA. U can tell me the truth, I bukan kaki sentap. Orang cakap buruk sikit dah menggelabah setahun. Kalau dah memang buruk, buruklah. eh, eh, cakap sape ni?

Ok, itu saja buat masa ni. Sekian Aduan Rakyat. Lain kali nak mengadu saya akan bagitahu.

9 feedback:

asna cute said...

NIe YB asnacute turun padang sedia mbantu hehehe =))

Pengaduan pertama: Mok2 tue. cik adik manis perlu dgr nasihat dak yang tue sbb dia syg cik adik manis sgt2. Sila pergi joging n balik rumah trus jgn pandai2 singgah kedai nasi lomak yg byk lomek tue

Pengaduan kedua: next time pki sunblock or pki bju lengan pnjg. skrg dh jadi tngn 1 msia, jgn segan silu utk tayangkn tangan 1 malaysia hehehe alaa yg tanda no 1 tue..

Pengaduan ketiga: anak Tudung tue perlu di tetas sikit kat hujung tue. n boley tarik ank tudung tue ke depan. mcm pki tdung cotton biasa tue. lagi cantik drpr gmbr asal..

okey YB dah selesaikn semua masalah.. jgn lupe dtg mengundi tepung tawar nsi minyak kay hehehe

Psttt panjg giler komen.. hahhaa =p

suezensuzanna said...

eheh...ok je pki tudung tuh...hehhe:).. btw... same lah kiter..semakin gelap..ohoh

sebelas said...

hehe..come on..jangan banyak komplen dengan diri sendiri..yakin kan diri bahawa anda adalah terbaek... :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

shakirah samsudin said...

eh yaty same laaaa..
last week bru beli ank tuding syria tu,skrg pun tgh cube nk pki ngan shawl tp malu la..
cm xkene jeeee..

Nurul Aima Hj Kaim said...

erm..part mana yg gemuk ni..? saya tengok ok je..

MisZ DeAnNa said...

hiks..

x gemok laaaa..ok jeeee..

hehe ai bukan setakat tangan, kaki pon berbelang2 sebab pakai selipar..

huhuhu..

lotion macam xde function jee..

cIk pEnNa said...

sy pun jua semakin mok mok..

hihihih
;)

Poyaty said...

asna = YB, thanx atas semua feedback, saya akn lantik anda jd senator esok. haha

sue = tuh la pasal, global warming

sebelas = baik, saya akan yakin saya terbaek skrg jugak

shak = kena cuba lah, kalau dah buruk, jgn cuba lg. mcm saya. haha

aima = tah la, tp rs makin mokmok

deanna = alololo, dia gi mkn angin sampai belang2? org gi sukan mmg kena belang. hehe

cik penna = awak nk kawen da. aiyook camne?

NaniRostam said...

Ti.........pakai tudung yang pertama tu orait memang cantikkk.

pakai yang tudung yang kedua tu..memang tak cantik...ampun ya....jangan marah...tudung tu buruk..