Saturday, April 24, 2010

Cepat Panas

Macam dah dua minggu ni sibuk saja. Tiap-tiap pagi mesti keluar, lepastu balik dah tengahari. Mesti tak cukup kaki tangan nak bersiap pergi sekolah. At the end baju yang remuk redam jugak menjadi pilihan hati, sebab mana sempat nak gosok. Tudung pun sarung yang ekspress saja. Takda kesempatan nak melilit-lilit selendang. 

Dah 2 hari saya bertarung dengan basikal budak-budak. Ughh! Tension. Apsal korang nak balik cepat-cepat sangat hah? Lain kali bagi kereta cikgu yang lambat sampai ni masuk. Cikgu dah lambat nak thumb print semua. Korang balik cuma tahu nak makan nasi je.

Dalam sibuk buat persiapan kahwin orang lain (I kan wedding planner, remember?) Hati macam cepat panas sekarang. Cepat melenting dan cepat buat muka. Sebab macam banyak hal nak kena fikir, benda yang boleh setle jadi bertangguh, jadi saya panas. Kalau boleh taknak fikir dah.

Dekat tempat kad kahwin kelmarin, kad dah siap, bangga nih call I suruh collect. I pun senang hati, 1 part dah settle. Lepastu jeng je jeng, sampul surat takda. HOH??! Takpa kak takpa, kami bagi envelope lain yang printed FOC. Muka I dah keruh, sekeruh lopak lepas hujan (Ceh, ayat novel). Taknak taknak. I datang esok ambil (tapi I tak datang pun semalam. HAHA padan muka)

Semalam di kedai langsir TEWAH, kami rushing sebab nak hantar baju dekat tailor kemudian. Cari salesgirl dia macam haram. Sorang pas kat sorang lain pulak. WTH??!! I berdiri cekak pinggang dengan muka lebih keruh dari longkang. Dah lah tak suka kedai langsir sebab buat I suffocate dan cemas. haha perangai pelik. Ye lah, dia punya kayu kan tinggi-tinggi, bila I tak nampak mak, I cemas. Sumpah budak-budak punya perangai. Bila I dah buat muka, baru isteri tokey dia panggil salesgirl yang betul-betul punya dengan nada cemas jugak. Hah, jangan main-main dengan perempuan yang ada puting beliung dalam badan. Coz you hot and you cold.. tiba-tiba

3 feedback:

fiD said...

ni kalau cikgu yg kawen , camne lah panas nye.. hohohoh

Nurul Aima Hj Kaim said...

bestnya ada wedding planner..tak pyh pikir banyak benda..tp kesian ngan wedding planner..dia yg kena fikir semua..saya faham perasaan awak yaty..sbb saya kawin dulu takde wedding planner T__T

Poyaty said...

fid = x tahulah camne temp dia nnt. hehehe

aima = tu lah wak, mmg rase terlalu letih. mind, body n soul. ewahhh. haha