Monday, March 1, 2010

Ujian-Nya

My Life sedang upside down sekarang. Really really upside down. Kalau tak, rutin biasa cuma
//
*bangun tidur
*pergi kerja
*balik kerja
*makan
aerobik
*tidur

Every single day tu lah yang I buat. But, now, celik mata memikirkan tentang perkahwinan orang. Ohh, aku tak tensen. Memang suka menguruskan hal perkahwinan, cuma kalau dipaksa dan di marah-marah, aku jadi tensen. Sukalah saya membuat kerja mengikut kesesuaian waktu sendiri (e.g: bangun pukul 12, pukul 12 lah buat kerja) Lepastu semua orang menjerit-jerit depan pintu bilik suruh buat kerja *sigh*

Kali ni yang buat aku rasa susah hati sebab celik mata, dengar emak dan babah discuss tentang masalah yang sedang melanda. Dulu selalu aku yang berfikiran mulia cakap, "Kalau kita tak buat jahat dekat orang, kenapa orang nak buat jahat dekat kita?" Now, I know, orang kalau nak buat jahat memang tak kira mangsa dia baik ke jahat. Mak dan Babah tak pernah sakitkan hati orang atau ambil hak orang atau apa-apalah. Tapi, kenapa orang nak buat macam tu dekat kami?

 
Really missed these moment
T_____T


Dari awal dah dapat rasa yang tak baik. Duit yang supposed digunakan untuk kami pergi umrah, dia tak bayar-bayar (rombongan tu dah selamat berlepas pun. SOB SOB) Sekarang create another problem pulak. Akulah yang paling upset. Tapi, kami doakan yang baik-baik saja untuk Hamba Allah itu. Biar Tuhan saja yang balas. Sooner or later...

Jadi, sekarang rasa beban juga. Even bukan direct kena batang hidung, still, it's my family. Now, kami (me, Mak & Babah) selalu bersama-sama. Kalau emak tengah kemas-kemas upstairs, kami semua ada kat atas. Bila masa berbuka puasa, kami bersama-sama juga makan (even muka ni tada puasa pun) HAHA. We feel strong when we're together. Kamilah Powerpuff Girl. Hiaargght.

Doakan, segalanya kembali Ok. Sangat benci when everybody buat muka tempe di rumah. Dah lah memang I benci makan tempe (ok, tetiba) Still, I tak suka sebab lawak I tak laku dekat rumah sekarang. TSKTSK

P/s ; Kak Ina yang nak pergi Umrah 12/3 ni, saya doakan akak selamat pergi dan selamat pulang. Doakan saya menyusul ye. Doakan family kita ok ok jugak. Thanx :)

7 feedback:

zaradgreat said...

sabar ye yaty!
dugaan Tuhan nak bagi
go go yaty!

kte pun doakan yaty & family selamat, bahagia selamanya.
amin

Poyaty said...

amin zara

thanx~~

Ieda Al-Habsyi said...

cobaan...bak kata .ramlee...hehhe!! sabar ye

LyNn HaMzAh said...

huhuhu..sedihnyer dugaan mcm nie...banyak2 berdoa yer dik agar apa yang terjadi ada hikmah disebaliknya...

asna cute said...

kak.. berat mata memandang.. berat lg bahu memikul..

sabar ya.

azri_na jaid said...

what happened babe? dugaan ape nie? did i missed something?

Poyaty said...

ieda = thanx ya. betul2 cobaan

k.lynn = thanx. mmg berdoa je yg mampu

asna = thanx asna

kez = hurmm, biasalah. org tipu psl beli2 tanah ni. supposed to be dpt g umrah bln 3 ni. tp, belum rezeki kot :(