Thursday, March 4, 2010

Saya Punyakah Banglo 2.4 M itu?

Pada hari Sabtu yang gedik ada dua insan gedik pergi tergedik-gedik tengok rumah. Gaya memang kalah married couple neh. HAHA. I yang berbaju kurung lepas balik kenduri serupa makcik-makcik saja terus like ............................. (dropped jaw)

Tepi pintu masuk

Actually tak tahu pun nak pergi tengok rumah. (Dak Yang dalam mode house hunting for his parents). So, I takda lah nak bawa kamera tanpa hala tuju. So, Hp kecik I cuma dapat capture yang kecik-kecik je. What to do, Blackberry yang belum di order pastilah belum sampai-sampai.(ayat meminta-minta pada yang mampu) HAHAHAHA.

Sebelum tu kami pusing keliling rumah tersebut sebab nak ukur keluasan tanah dia. Cukup tak untuk kami sekadar berkebun sayur atau terus bukak ladang teh. HAHA. Cukup tak tanah nak buat taman tema untuk anak-anak kami nanti. Bila ukur-ukur tak cukup, reject ah rumah ni
 
  
 
.Eh eh, skodeng jiran ke?

Tu semua kawasan keliling rumah. Swimming pool dia memang terletak betul-betul sebelah hall. Agak-agak bosan tengok TV boleh terjun je dari dalam rumah keluar. HAHA. Kalau benci anak kau buat bising masa tengah layan Telenovela pun kau boleh humban dia masuk pool. Memang best sangat. I macam batak-batak nak capture semua tapi tak dapat lah dengan kelajuan kuasa kuda Hp canggih ni T___T

Habis pusing keliling tetiba je Dak Yang kata nanti tengah swimming, jiran sebelah boleh skodeng lah. Fuuh, adakah jiran kita nanti tak bermoral orangnya?

I sangat tersenyum riang masuk rumah dengan mulut kepoh-kepoh "Cantiknya Yang, cantiknya Yang".
 Hall 1

Memang cantik sangat dengan sejuk lagi. Perfect sungguh rumah ni. Sebab show house so memang fully furnish. Kami di bawak tour dalam rumah oleh insan yang bertanggungjawab. Kalau takda orang tadi, memang nak buat macam rumah sendiri dah. Sangat suka. Every room ada walk-in wardrobe sendiri bersama toilet canggih. Master bedroom dia sama dengan keluasan padang bola. Eceh, kalau ajak menipu laju aja. Lepastu ada jakuzi sekali. Lepastu aku taknak keluar dari master bedroom tersebut. HAHA. Boleh tak buat perangai macam budak-budak main hentak-hentak kaki sambil jerit-jerit dekat tengah mall mintak mainan. Boleh tak ye? TSKTSK

Banglo ni cuma ada 28 unit sahaja yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam. Harga from 2.4 M (yang paling kecik lah ni) to 3.8 M (Saya cuma ada RM3.80, balance beli eskem Mc D). Betul-betul depan pintu masuk UiTM (senang anak kita nak masuk U Yang, jalan kaki je. Tak payah berhantar. Mak campak beg dari pagar rumah. Nak konvo pun senang, takyah nak rebut-rebut parking) :p

Show house tersebut sudahpun sold out dengan nilai RM3.2 Juta. Mak, kalau 3200 ke 320 ke nak juga kami fight. HAHAHA. Tapi takpa kasi can orang kaya duduk dulu, esok dia dah bosan mesti dia jual murah punya. HAHA.

Masuk kereta, kami baliklah sambil berangan-angan, mana nak cari lagi 1.4 M kalau seriusly mahu beli. Rompak bank?

5 feedback:

zaradgreat said...

wow!
cantik nye!
mak uiii yaty
nak beli jugaks lah!

asna cute said...

tue klu beli bg asna duduk dlu seminggu okey~ =)

kasihkuamiera said...

cntik tp angan2 jew klu sy berngn nk beli

Jobless Girl said...

Eih, cantik ya banglo ini.

Poyaty said...

zara ; dah beli sok, roger-roger ye. haha

asna ; boleh dok smpai bebila pon skang ni kalau asna nak. haha

amiera ; jom kita angan2 bersama

jobless girl ; pastilah cantik secantik harganya