Sunday, March 21, 2010

Rasa Bersalah

Salah faham

Sepatutnya pergi tanya lepastu sabar. Tanya lagi, sabar lagi. Tapi I pergi gedik-gedik dah tanya, lepastu tak tahu sabar, lepastu mengamuk sana sini, menangis berhari-hari (ok, yang ni tipu, cuma sehari je) lepastu emotional setiap hari. Ada saja yang tak kena, dalam hati ada volcano, menggelegak saja sikit hari nak menghamburkan lava. Amboi dia, bukan main lagi buat perumpamaan yang tak bersempadan langsung. Biasa tu.

Hari-hari pergi shout yang bukan-bukan dekat shoutbox. Hari-hari pergi call kawan-kawan terbaik sambil crying. Hari-hari pergi chat dekat Fb meluahkan rasa dengan kawan terbaik juga.

Sampai satu tahap, pemikiran sudah sampai, err kalau lah aku ada ramai kawan lain.. Lepastu cepat-cepat istighfar. Syuh, syuh, nyah kau syaitan.

Situasi sewaktu berjanji temu
T_____T

He's having problem dengan kerja, dan I pergi la buat tuduhan melampau seperti, err macam-macamlah, dah tak ingat (HAHA, bila yang buruk-buruk pasal I kena la buat-buat tak ingat) I sungguh rasa tak patutnya buat perangai yang dah tentu-tentu tak comel langsung. Saya sepatutnya support beliau, bukan pergi buat negative thinking, siap ada hati nak buat jahat. T___T

Bila dah diberi breifing (ceh) selama 31minit, baru I rasa tak patutnya saya sebagai orang yang terpaling rapat dengan beliau buat macam tu. Dah la beliau sedang berkrisis yang melibatkan masa depan, saya pulak pergi tambah beban (macam nak makan slap satu!) hu hu. Baiklah, sila buang perangai buruk dalam store sekarang!

Sorry Yang, hope You bertabah di sana. Kita sedang di uji dan please jangan pandang belakang (macam seram). Look forward dan terus maju. Mungkin ada hikmah atas semua ni. I know sekarang You banyak spend time di driving range (only me n my kayu golf) Fine sayang (i jeles dengan kayu golf sekarang!) Jangan depressed sangat and sila potong rambut (you pun da notice rambut you macam berus tuut tuut sekarang kan? I cakap taknak caya)

I pray to HIM hope everything going well, Amin

2 feedback:

asna cute said...

ohh.. akak punye ujian lg hebat drpd asna.. tabahh... mari kita dua btakafur dn tabah.. na mo rindu2..

Dtg KLCC ape jd tah la.. hahah =p

si para para said...

errr cerita rumah tangga org tak nk masuk campur..cuma...selesai baik2..hehe teringat pulak lagu p.rmlee..lagikan lidah lagi tergigit..eh betol ke tajuk tu..