Tuesday, March 2, 2010

Macam mana boleh lupa makan?

Hari Selasa buat I berubah jadi mak tiri. Sumpah melelahkan. Dalam banyak-banyak hari, Selasa memang buat I !@#$%^&

Hari Selasa buat I jadi makcik-makcik juga.
Kawan Prihatin: Yaty, nak tanya sikit boleh
Yaty: Apa dia?
Kawan Prihatin: Kenapa Yaty sekarang makcik-makcik?
Yaty: Makcik-makcik?
Kawan Prihatin: Ye la dulu selalu hot

(See, I pakai baju kurung pun nampak hot)

 
Makcik Hot
T____T
Ok takyah panjangkan lagi bab masuk bakul angkat sendiri. Pasti tak cukup sepuluh perenggan nak hurai Tapi, macam mana nak jadi hot?? Dulu cuma 26 waktu seminggu. Apa yang nak dikejar. Waktu free memanglah freeeeee. Nak tidur-tidur pun boleh. Semua kerja siap on time. 
Nowadays, masa 30 +1 perhimpunan + 2 releif = 33. Masa bila aku nak berhot-hot. Silap-silap aku pakai telekung saja masuk kelas. (Sedang dipertimbangkan ni)

Selasa ada PJ. Nanti melawa bagai tak boleh blah, lepastu dah tukar baju PJ. Ughhh, membazir sungguh. Buat penat aku iron baju. Kalau ada subjek PJ memang I rela menjadi makcik saja. Gosok baju tu tak perlu. HAHA

Tapi, yang kelakar budak-budak tetap nak puji. "Tu Cikgu Hidayati. Dia cantikkan?" TSKTSK. Memang pandai bodek cikgu. Walaupun baju cikgu ,macam hidup segan, mati tak mahu. Kau tetap nak puji.(Harap ikhlas dari hati :)

Oh, yang buat saya lupa makan sebab sibuk lah. Waktu rehat dapat jamah sayur bendi sama-sama dengan ayam goreng.(Sebab aku kenyang air tembikai fresh) Lepastu sampai rumah, terus pergi aerobik. Tengah melompat sakan tetiba teringat tak makan langsung. Tetiba je terus nak lembik cam steam veggie. Terus tak mau lompat. Angkat kaki sikit pun tak mahu. Gedik gila. Dah lah cikgu favorite malam ni. Terus nak ngadu dekat cikgu, sakit paru-paru. Oh, suka kipas cikgu aerobik rupanya Cikgu Yaty tersebut. T____T

Balik rumah dapat sup masin. Macam hirup air laut ke apa tah. TSKTSK. Kenapa aku boleh lupa makan?

10 feedback:

bulat said...

owhh..cekgu rpernya..msti garang nie..;)

Poyaty said...

xlah. saya sgt cool. haha

jajarina said...

yati, nsb org ckp makcik2.. okay lg tu.. jgn sampai jd nenek nenek sudey.. ahahaha

jajarina said...

yati, nsb org ckp makcik2.. okay lg tu.. jgn sampai jd nenek nenek sudey.. ahahaha

Poyaty said...

hampirlah dipanggil nenek kalau dah selekeh sgt. ahahaha

LyNn HaMzAh said...

alahai...kesiannya kau dik...sibuk sangat sampai x sempat nak makan...jangan macam tu...yaty kena gak makan something utk alas perut...kang tak der tenaga langsung nak bawa diri...x pasal2 pulak...makan yer dik...

LyNn HaMzAh said...

alahai...kesiannya kau dik...sibuk sangat sampai x sempat nak makan...jangan macam tu...yaty kena gak makan something utk alas perut...kang tak der tenaga langsung nak bawa diri...x pasal2 pulak...makan yer dik...

asna cute said...

bestnya klu asna yg jd pelupa mkn. boly cepat kurus lg eheheh..

wahh cikgu hot! mmg HOOOOT! nti ajar asna ya heheh ;)

zaradgreat said...

hhehehe
even makcik, tapi kamu still hottttt!!

(ikhlas., )

Poyaty said...

k.lynn = tu la psl. klau x cukup mkn, i mkn budak je nnt. :p

asna = ehem, nk sis aja apa? meh gtau meh. tp bab kawen asna yg kena aja sis. hahaha

zara = hahahah, cam murid kite la zara. sib bek ikhlas :p