Wednesday, March 10, 2010

Kambing Punya Janggut, Cikgu Dapat Susah

Dalam keadaan mood yang kucar-kacir ni, haruslah buat entry yang menghiburkan hati. Kalau buat entry kucar-kacir, orang pun malas baca lah bukan? Err, ada orang baca kah? Harapnya (ayat penuh pengharapan)

Isnin yang lalu ada Ujian Prestasi 1. Macam selalulah, cikgu memang suka minggu ujian. Mendamaikan jiwa dan mententeramkan hati (bukan kuih penderam ke apa). Sunyi sekolah macam tak berpenghuni. Eceh. Tengah menikmati suasana tenteram, di ganggu la pulak dengan satu soalan yang sungguh mencemaskan. Betul-betul rasa debaran neh. HAHA

Teacher, janggut kambing dalam BI apa?
(Budak-budak panggil kita ikut subjek, kalau tengah exam subjek agama, di panggil Ustazah la)

Ha? Janggut Kambing? Awak nak jawab apa ni?
(takkanlah cikgu Science ni tanya pasal janggut kambing)

Ni ha (dia tunjuk soalan)

Ala, errr kejap ye. 

(tau sebut tapi nak eja camne ek?)

Bayangkan, cikgu boleh cemas dengan soalan simple camtu. HAHA. Baru terasa, masih cetek ilmu di dada neh. Soalan mudah pun I dah bz keluarkan Hp call Dak Yang.

Yang, janggut kambing dalam BI apa?

Len kali bawak la kamus masuk kelas

!@#$%^&*

Aku yang dah macam bapak kambing tunggu wife bersalin, pergi jalan kelas sebelah pulak. Luckily, cikgu BI ada kat sebelah

Kak, janggut kambing dalam BI apa?

Ala, Yaty suruh budak tu jawab "horn" sebab haiwan lain takda "horn"

Ok ok

Sampai kesudah lah takda sapa tahu janggut kambing in english. Err, tak sangka janggut kambing tu boleh mensusahkan hati cikgu dan buat cikgu nampak kurang bijak depan anak murid. T____T.

10 feedback:

jaya jr said...

haha..
betol3..
mcm lawak pon ade..
sbb janggut kambing,cikgu yg susah..

Poyaty said...

tu lah, letih cikgu neh. hehe

zaradgreat said...

hehehehe
lawak je
boleh mintak excuse soklan bonus.
sebab soklan tuh pun cikgu tatau
heheheheh
kidding yaty

kadang2 soklan budak2 nih buat kita kalut dan speechless. hehehhe

Poyaty said...

tuh la. bencii taw. dua org plak tu yg tny. cikgu terkaku. kehkehkeh

asna cute said...

erkkk asna pun xtau.. heheh~

ezzy said...

beard girl....hehe..
psss...
ada jgak budak yg tanya

ticer, ape beza goat?lamb? mutton...
kehkehkeh..
sila la jawab...

MisZ DeAnNa said...

hehehehe..

kelakar jeee..

Poyaty said...

asna = xpe, nnt bkk kamus ye

sis ezy = hahaha, mcm pelik lah beard ada pd kambing. kambing mmg menyusahkan hidup cikgu

deanna = tuh la budak2.

ticer said...

I think it could be 'mane'...

Poyaty said...

ye ke ticer? i dah mula confiussss. haha