Thursday, March 18, 2010

Hari Ini Menangis Lagi

Hari tu dengan loud and clear declare "Aku sudah jadi wanita dewasa, no more tears (iklan syampu)"

Kenapa hari ini pergi menangis seperti anak ayam kehilangan ibu? eh, ingat tak lagu ni? ibu ayam dikejar musang, anak ayam cari ibunya, ibu ayam berlari, terus lari dan di tangkap musang, anak ayam mencari, terus cari, ibunya yang hilang... best kan?

Ok ok

Saya cuma rasa sesekali fahami kehendak dan perasaan saya tak susahkan? Bukannya mintak di bawa keliling Europe selama setahun atau pusing-pusing Taman Tasik Shah Alam setiap petang. Bersiar-siar menaiki basikal apatah lagi. Tak pernah bermimpi juga nak mendayung sampan di tengah tasik. (fantasyland, biarkan...)

Tapi sesekali bila saya buat request, I really mean it. Maknanya, it is really important to me. Too bad, he doesn't feel the same way. So, how? Kalau saying too much nanti boleh turn into fight. That's not a good decision to take. 

Apa yang boleh, hanya Hari Ini Menangis Lagi
Perghh, macam masuk pertandingan mentulis cerpen. Tapi ni cerita pendek betul. Tak sempat nak kunyah biskut cicah kopi panas. Tak sempat juga nak flip another page sebab ada satu page je. Ok takyah nak hiburkan hati yang lara.

Babai

4 feedback:

asna cute said...

nak bzikir tepi telinga kak yaty nie seratus juta kali boleh??

Turun KLCC... Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...Turun KLCC...

=)) happy x?? sila happy klu x nti asna lak yg nk nagis bg banjir umah akak.. rumah akak sorg jer.. rumah org xtmasuk okey~

=))

Poyaty said...

hahahaha Asna, sis akn turun jmpe asna nnt. tp kena la tggu gaji. hehehe

zaradgreat said...

sabaq naaa
agaknya ade suprise menunggu
heeeeeeeee

goodmorningteacher said...

tak larat nak nanges dh... biasala kan.. wanita dn airmata :p