Saturday, March 13, 2010

Bila Cuti Sekolah Bermula

Bermulalah hari-hari kurang produktif. (Macamla hari lain selalu produktif saja) .

Pagi tadi

Having breakfast with Sis Izyani, Abg Lan n lil' Aqil yang asyik tersengih-sengih jumpa Aunty lawa. (sikit annoyimg ayat tu) di Mc D Setia Alam. Rezeki di pagi hari jangan ditolak (jangan samakan pagi saya yang bermula pukul 10 dengan pagi-pagi insan normal lain). HEHEHE. Sejak iklan Breakfast at Mc D di siarkan dekat semua stesen TV yang buat saliva drooling every second sampai iklan tu habis, aku memang memendam rasa. Sedap sangat tengok pancake kena jirus dengan honey, meleleh-leleh pastu ada butter atas dia. Iklan Mc D memang berjaya mempengaruhi minda dan perut lapar. Bila dah rasa, tak meleleh macam dalam iklan pun??! Anyway, thanx for the treat sista.

Dekat rumah

Mak tengah berkemas di luar rumah. Habis semua pokok, kayu kena buang. Pokok bunga kena cantas. Minggu depan ada orang nak jauh nak datang. Tu yang mak berkemas luar dalam tak siap-siap. Anak gadis? Seperti biasa tolong tengok sambil buat bising. Babah kata pergi masak. Aku pun pergi masak nasi saja. Masak lain tak mahu, nanti tak sedap bising-bising. Mak kata, masak la sedap-sedap. Tetap tak mahu. Masak nasi takda rasa sedap atau tidak. Plain saja. Mudah kan? HAHA

Lunch Date

Bila dah melarikan diri naik bilik, Dak Yang ajak lunch bersama.

Ada kereta tak kat rumah?

Ada kancil je.(buat suara sedih)

Ye lah nanti I ambik.

Yesssss!!!

Lunch di OTWC, kami duduk dan berbincang. A lot of thing kena put on hold dulu. Macam pembelian Blackberry (eh bila kata nak beli BB ni?), pembelian kereta, pembelian beg GUESS, pembelian kasut Camel, pembelian saham, hartanah. Dah lah, dah lah. Banyak yang tak secure lagi nowadays. So, i have to agree lah. Takkan nak hentak-hentak kaki mintak Lancer sekarang jugak?

Pity him bila usaha dan hardwork beliau with his team di tolak. So, tadi I duduk sebelah tengok beliau tulis surat emosi dengan mimik muka sekali. I jadi tukang semak ejaan. Apa gunanya ada GF guru Bahasa Melayu yang tak tahu janggut kambing dalam Bahasa Inggeris (Hep, biasa tu nak ungkit kelemahan orang) HAHA.

Tiba-tiba, beliau masukkan phrase "Sayang sekali dan teramatlah rugi...

Yang, tulis surat rasmi mana boleh letak sayang sayang ni.

Beliau pun backspace sambil merungut-rungut, emosi ni emosi.

Sabarlah.

Hurmm, bila I semak-semak beliau. Bukan semak surat, tapi semak beliau. HAHA. Beliaun semakin slimmer dan thinner. Macam anak Afrika yang sekali kena tiup angin, roboh. HAHA. Lepastu, rambut putih dah banyak. He's getting old. Me getting younger. Working hard for our future. I pray everything's gonna be just fine.

Sekian, melaporkan hari yang kurang produktif untuk blog.

5 feedback:

fiD said...

suke btul cikgu ea,huhuhuh

Poyaty said...

mestila suka fid. hehe

LyNn HaMzAh said...

tulis surat apa jer tu? tapi memang betul cakap yaty...sayang sayang mana leh letak dalam surat rasmi...hehehehe...

LyNn HaMzAh said...

tulis surat apa jer tu? tapi memang betul cakap yaty...sayang sayang mana leh letak dalam surat rasmi...hehehehe...

asna cute said...

ehem2.. byk yea aktiviti cuti sek ya.. ape tgu lg nie?? meh la turun KL..