Sunday, February 21, 2010

Pity Him

Hurm, just short entry

Well, since my Dak Yang ialah student full time. So, I macam takda masalah dengan itu. Even dia takdalah cuti sem 3 bulan, takda cuti CNY seminggu, still I rasa dia belum ada komitmen yang serius. Walaupun, dia student dia menjana pendapatan dari belajar. Jadi, sesiapa yang fikir, "boleh lah, parents dia support" Anda salah sama sekali. Anda boleh di dakwa dalam akta, ok takyah merepek. Short entry remember!!

Apa yang aku nak cerita ni?

Ok, dah ingat.

Jadikan, bermula tahun 2010 ni, Happy New Year (tetiba). Dia telah err, I tak tahu nak explain macam mana. Dia masih lagi pelajar (dan akan tamat Insyaallah bulan 6 ni) tapi dia sudah mula bekerja dengan apa yang dia belajar itu. HAHA kau takyah faham sangat pun takpa. Perkara ini sudah di warning dari tahun lepas lagi. I should know about this will happened. Tapi, macam tak sangka yang ianya tak mudah.

I imagine yang beliau akan busy macam masa beliau struggle buat PSM dulu-dulu. Ataupun, struggle masa nak present untuk Master beliau hari-hari yang lalu.

Rupa-rupanya, Jeng je jeng. Suspen tak suspen tak. 


Dah sebulan dah Dak Yang di bumi Shah Alam, tapi satu wayang pun takda jenguk lagi. Ok takyah cerita wayang lah, 1 Shopping mall pun I belum jejak dengan beliau. berpeleseran takda hala tuju Belum sempat lagi. In fact, kami hanya bertemu di Mc D Seksyen 3 (tu pun sebab nak guna WiFi free) tapi kan tak cakap sepatah pun. I kat sebelah main gelungsur-gelungsur kat kerusi sebab bosan. Ada masa, I usha jiran-jiran sebelah meja. Fuh.


I macam ingatlah, bila Dak Yang ada di depan mata (tak sesuai, kami bukan duduk berjiran). Bila Dak Yang ada 15 minit away, boleh lah selalu gedik-gedik nak jumpa. Tapi, u know lah kan T___T

Minggu lepas paling tragis, bila I tanpa segan dan malu nak crying a lot dalam kereta. Sebab he promised nak spend time with me (16/2/10). I pun dressed up bagai lah nak pergi jalan-jalan Hollywood. Lepastu, lepastu masuk kereta je
I kena pergi Damansara lepas ni
Habis I?
Kita jalan-jalan lain kali la. Bila semua ni dah settle

T________________________T

Hurmmm, masa tu macam I nak pentingkan diri. Tapi, tak jadilah. Letih nak gaduh selalu. I pun cair je la bila dia dah pujuk-pujuk (dengan ayat-ayat gemuk & montel. bukan ayat pujangga pun) Ikut hati nak keras-keras kan je. 

Tapi, yang menyentuh hati sangat

17/2/10
He's got last minute notice about kursus yang he should attend at UTM (18 & 19 Feb)

20/2/10
He called at 6.51 (I dengar background macam dalam kereta tapi mamai)

I called at 7.30 (still in the car) Otw pergi breakfast ni

I called 8 something (still in the car) Nak pergi driving range. tadi tunggu Amin. Bila nak cakap dengan Amin dia kata Amin senyum (I smell something fishy)

I called 12 lebih (background dah senyap) I tengah buat kerja, dekat Ofis (STC I thought)

I called Maghrib
Tadi I pergi Ariani
Buat apa?
Beli tudung lah
Ariani Kota Damansara?
Taklah, Mutiara Damansara
Kat sini mana ada Ariani?
Kat sini mana? 
HAHAHAHA (dia terkantoi di situ)
Balik tapi tak cakap ye!!!
Banyak kerja

So malam I called lagi, tapi dah tak angkat. He's not even called me back.

2 a.m pun tak call

6.50 a.m I tertidur dekat ofis, ni baru nak balik rumah.

I terus jatuh kesian. Kesian nya dia work hard sangat-sangat. Macam I tak patut serabutkan kepala dia dengan suara merengek-rengek nak jumpa, nak jumpa. SO, I rasa pity him :(

4 feedback:

zaradgreat said...

yaty,
sedih pulak kte baca
beliau sangat kerja kuat
untuk masa depan yaty

terharuuuuu
T_T

fiD said...

perh! xpe,, akan dtg leh rehat k..
hmmm, netbook tu same mcm netbook yg aku nga taip ni kak,huhu...

asna cute said...

hugsssss titely~
=(

Poyaty said...

zara = betul2. masa dpn ku yg cemerlang, gemilan, terbilang. haha

fid = kamu curi notebook dia kag fid? hahaha

asna = tq :)