Thursday, January 28, 2010

Happy Birthday Aunty

Today is Mama Dak Yang punya birthday.


Picture from FB my Kezen (her engagement day)

So, hari ni kira lifetime achievement lah saya selaku teman rapat kepada anak beliau (?) menghantarkan sebuah mesej. KIHKIH sebuah tahu. Itu pun peluh jantan betina semua dah keluar. Am sweating all day and maybe sampai next month.

"Salam Aunty, Happy Birthday, semoga panjang umur & dimurahkan rezeki. Bila nak datang meminang?
(Ok, 3 last words memang tipu. TSKTSK)
"TQ, Amin! Salam. Insyaallah, Aunty datang esok"
(Again, I tipu last 3 words, jangan percayalah haiyyoh)
(Mesej ni aku baca dekat 100kali, siap bawak hp tidur lagi. KAHKAH annoying.)

Anak beliau pun tak tahu I hantar mesej ni. Bila dia tahu, "Owh, bagus, bagus. Ada tak Mama cakap hadiah bagi dekat I je?" Blerrghh.

So, I just nak say, Happy Birtday to Aunty. Thanx coz melahirkan dan mendidik seorang Dak Yang yang sangat wonderful (sometimes annoying) dan lelaki yang sangat sangat sangat not perfect but next to perfect. Terima kasih juga sebab izinkan anak Aunty bernama Dak Yang menyayangi saya (even kadang-kadang macam tak sayang sangat) Semoga satu hari nanti saya dapat jadi part of your family. Saya akan jaga anak aunty baik-baik sampai anak Aunty jadi gemuk macam saya, lepastu saya nak panggil dia Mok, Mok macam dia panggil saya sekarang. Lepastu saya nak goyangkan lemak dia..lepas..

Eh, ni macam surat nak mintak jadi menantu je. HAHAHA.

P/s: pilihlah aku jadi menantumu.

Sekian,

Yang truly nak kurus untuk your Son
-Yati-

5 feedback:

MisZ DeAnNa said...

hehehe..

comey jeee..

;p

Poyaty said...

hehehe.

comey ke?? dah cuak2 da

cud the ★ said...

mn 1 auntie nye yaty??
hihihi

berdebarnye cud pn rase
ahaks!

Framestone said...

amboi... oh itu niat die ek... ok bro dah nampak he...23x

bro approve je la entry nie.. dh leh proceed dah.. bile tarikh nye he..23x

(jgn layan bro merapu, nnt jd lagi merapu)

out of topic--> he...23x yup yati.. mostly sume sbb yg xelok... ade gak yang betul2... tp di pertengahan jalan terus xbetul huhuhu

BroFramestone Blog

Poyaty said...

cud = aunty nya biarlah rasie. hahaha. yg kiri sekali tu. b'debar kan. hikhik

bro = owh, klau lah bro yg jd ibu mertuaku. haha. happy gilos dah