Wednesday, January 13, 2010

The Breakfast Show

Mari happy bersama-sama meraikan kepulangan lappy ke pangkuan Tuan dia yang buruk siku, kejap rasa nak bagi kakak dah, lepastu mintak balik sebab yakin VIAO takkan dapat dalam masa terdekat walaupun dah mengampu teruk. HAHA Gelak gembira sebab tewas. Skill kena tajam next time.


Bangun dalam keadaan tak sihat, tapi tetap nak jogging (sebab SAYA SEMAKIN GEMUK!!!) balik jogging teringin nak makan Mc D, Baik kau tak yah jogging ah Yaty! WTF. HAHAHA. Bukan nak makan Mc D sangat pun, cuma nak jumpa seseorang yang dah di usha dari semalam duduk dalam Mc D. Eh, takda rumah ke duduk Mc D je?


Kali ni tak pergi sorang-sorang, nanti perasan sangat nak pergi mengorat. I bawak kawan baik dan kawan gaduh sebab dia suka degil taknak dengar cakap I, lepastu mintak I mekapkan dia pulak. Bila dia tau I marah, dia mesti mintak peluk. Takkan lah tak peluk. Kesian.



Sarah a.k.a A'ah
(Kawan waktu susah & senang a.k.a anak jiran depan rumah ke kanan sikit)
Nampak je macam budak-budak. Tapi umur dia dah 5 tahun tahu
Dia taknak sekolah


Serba sikit biodata kawan baik. Lebih baik, cari kawan kanak-kanak Ribena daripada ada kawan yang macam &*%^$%$#@!, call taknak angkat, lepastu ajak jumpa banyak alasan, lepastu asik nak tipu. Macam ni la orang kata, kawan nak mengilai macam tak ingat memang bersepah, kawan waktu sobbing walaupun tak susah & tak mintak tolong dia pun sebenarnya memang takda ah.


Eh, kenapa marah sangat dekat kawan yang kurang berguna sangat neh?!


Sarah ni tengah breakfast bihun sup dekat dapur rumah saya dengan babah & emak pastu saya angkut dia sekali. Hantar dia balik rumah suruh dia tukar baju, takkan nak bawak dia dengan baju tidur. 


Kami pun sampai di Mc D dengan harapan bahawa that guy akan ada lagi hari ni. Jeng je jeng. dengan penuh debaran ... Suspen tak suspen tak? OMG, that guy sudah botak!!! Why on earth, beliau membotakkan kepala?!



Mr. Botak a.k.a Tukang Repair My Lappy


Mesti macam benci dan menyesal baca paragraph membazir dekat atas. Sambil hantuk-hantuk kepala. Cakap je lah kau pergi dating sambil bawak anak jiran supaya nampak macam kau baik sikit iaitu dating secara bertiga dan tidak menimbulkan sebarang fitnah. Tak pasal-pasal heret budak yang tak bersalah dalam cerita ni. HAHAHA. 


Mungkin sebab rasa dah bosan selama dari 2003-2009 dating secara berdua-duaan, untuk 2010 kami lebih suka dating secara beramai-ramai. Bawak adik sedara dan anak jiran untuk menjadi saksi kepada keutuhan cinta kami. Apasal keluar ayat benci ni. apsal? apsal? Okay, saya bagi masa, pergi throw up ke apa.


.
.
.
.
Time's up


Ni azam baru kami (padahal dalam hati #$%^ bila disuruh booking tiket wayang 5)






A'ah tak puas hati dengan Abang Tak (panggilan manja)
:p



Nampak macam 1 family (in my dream sob sob) tapi bila Sarah panggil "Kakak..., Abang"..., Semua macam nak perasan dalam hati, Owh, bukan anak dia. Patut muka lain sangat. (Dialog rekaan semata)


So, hari ni macam happy, Sarah dapat makan Mc D, Kakak Yaty happy dapat bawak Sarah pergi Mc D sambil jumpa Abang Botak, Abang Botak happy sebab dapat jumpa Sarah dengan Kakak Yaty (ye ke?) Kakak Yaty happy lagi sebab dapat lappy yang dah sembuh. Pening ah ayat kau.


Err, Kami semua Happy. Happy Meal (tak memasal)

12 feedback:

Sharinginfoz said...

baguslah lappy dah ok./. boleh tulis banyak2./..

singgah le sini

asna cute said...

hye! hye! asna ada tau.. nape xcalling2 asna ek? nti cuti sek buln 3 kita jumpe okey. klu xnk jumpe asna babab kak yaty nie tau..
muahahahah =p

Poyaty said...

sharinginfoz: hehe, akan terjadi kalau rajin. saya akan singgah

asna: ok, nnt kite jmpe ye. hehe

Eazy Izzuddin said...

lame x mkn McD
rindunyer
hik3
xD

Poyaty said...

silalah makan, bukan ssh nak cari pun. dun tell me anda diet. hehe

Framestone said...

cam tue rupenye citenye... ape kate dating ajak mak bapak... lagi ok... nnt cam 2 generasi berdating.. kat mcd pulak tue.. lagi2 la klu anak die yg belanje

out of topic--> he...23x mane ade bau2 ape2 pun nie... bro dah spray perfumes cap ayam dah..... ops sape kate anak dara xleh komen lebih2... xluak pun he...23x

BroFramestone Blog

zaradgreat said...

hhhahahaa
kem salam budak 5 tahun itu yaty!
geram betul tengok dia

perghhh

cottoncandy said...

aik?
dlu cm len j template blog yaty
asl skg len??
musykil3

Poyaty said...

bro: dating ajak mak abah nnt soalan lain keluar. haha. baik bwk bdk kecik je.

zara: baik2, dia mmg menggeramkan kdg2

cud: skang da dewasa. hahaha. poyo x?

cottoncandy said...

haha
mcm ni ke template dewasa
ish4
;P

bulan darling said...

ini kawan baik ko ckp aku ke ape?bukan men marah lagi?>?? yelar tak bergune uhuhuuhu

Poyaty said...

cud = x dewasa ke??

butet = bukan ko lah sayang. adoi, terasa plak. u d best fasya montok. bukan kamu tau