Friday, January 22, 2010

Azam yang sedang terlaksana

Dulu sekecil semut merah, aku orang kecil, engkau orang besar, kau ibarat gajah, ku hanya semut merah, lalalala. Mood sangat baik siap bagi serangkai lagu lagi. Mari nyanyi bersama sambil clap your hand in the air. Macam konsert Muse ke apa tah ni. Eh, jap Muse nyanyi lagu semut, semut ni ke? Bukan enjit-enjit semut lah. Clap aku cakap, bukan ternganga baca cerita Muse dengan semut (?)

Sekarang, aku lah gajah yang diibaratkan tu. Aku pandang je semut-semut kecil yang aku rasa nak pijak sebab suka gigit time tidur. Sekali lagi anda ternganga. Baiklah, baiklah. Dulu saya hanya sebesar 46 KG. Again I repeat, 46 KG dengan ketinggian 159 CM, saya macam ranting yang patut di tebangkan angin ke Skudai. Eh eh

Tapi tapi tapi. Itu dulu lah. Dulu aku cakap. Sekarang saya gain more than 10 Kg. Clap clap clap. Satu pencapaian yang sangat tak membanggakan. Angin pun tak larat nak terbangkan aku. Siap angin yang melayang bila langgar aku. HAHAHA. Orang Skudai pun dah tak mau pandang I lagi. (berani la)

Mula-mula rasa normal. Sebab dengan ketinggian ni, orang-orang cakap sesuai. Kalau pergi mesin penimbang yang masuk coin 20 sen pun masih cakap normal. Kalau dia cakap Obes, aku hentak dia pakai siku. Bila rasa dalam zon selamat, apalagi. takda rasa bersalah langsung bila makan. Makan, makan, makan.Haa, makan lagi.


Anda mau jemput saya makan? Jangan segan nak call saya di nombor tentera. Tentera aku cakap, bukan tertera, kau jangan sampai juling mata cari tiap penjuru blog nombor telefon I.


Jadi, bila tiba satu hari yang rasa-rasa semua baju kebaya, kurung moden, jeans semua macam nak koyak, baru tersedar, aku dah gemuk kah? Owh, belum lagi. Makan, makan, makan. HAHAHA


Lepastu, bila naik penimbang, mula lah nak histeria macam tengok The Exorcism of Emily Rose (gila seram cerita ni, sampai aku pergi tidur dengan mak sebab lemah lutut tak dapat panjat tangga) lepastu sawan menjerit sorang-sorang 'aku gemuk, aku gemuk". Well, who cares right? Sebab makan tak pernah ajak orang lain pun.


Jadi, inilah masanya. Dah gemuk baru nak lari, memang bergoyang seluruh alam. Fuh fuh. Penat gila. I buat semua cara untuk turunkan berat badan kembali asal. I went to Jogging di Setia Alam (I femeskan tempat You K. Ezy) I assign kelas aerobik & gym. I cut my meal. Ambil yang wajib-wajib je. No more Ice. (uggghh, drooling for air Tembikai yang merah pekat pastu berpeluh-peluh. WTF) Turun-turun gym je kedai makan, macam mana iman I tak goyah?


Sebab tu lah jarang update blog, malam je badan dah terpatah-patah. Tangan dah berpisah dari siku, lengan. Ah, apa kau merepek ni? Panjang tak alasan kat atas tu. Memang letih sangat badan. Semua sakit sekarang. Tapi, padan muka lah siapa suruh makan tak ingat. Booo yaty ramai-ramai. Ok babai


2 feedback:

zaradgreat said...

wah yaty!!
baguih nye...
dah lama tak jog,, aerobikk...
adeii...................

keep it up girl!
huhuhuhuhu

cinta sang ratu... said...

makan!makan!makan!(baca:iklan p1wimax)hehe..
xpelah.makan lah selagi boleh makan.awk bukannye gemuk pon..huhu
cik yaty oh cik yaty,jom la join contest kat blog sy..teringin la nak bc kisah u plak..jom join!jom jom! =)