Wednesday, September 30, 2009

Belum Bisa

Masih belum bisa meng update entry raya sebab masih berpuasa. tunggu lah bila badan tak letih sangat akan cerita tentang raya yang menarik juga. hidup pun masih kucar-kacir, nak adjust waktu. dulu bulan puasa balik 5.30 tak letih la sangat. budak-budak pun tak hyper sebab puasa. sekarang ni cikgu puasa, budak-budak dah macam jin notti. jadi, rasa letih berganda-ganda. phewww, ayat pun straight je. takda nak belok-belok ke. takda. tekak kering, idea pun kering. esok tekak basah, memang letih anda nak cari titik terakhir. esok-esok tekak anda pulak yang kering baca entry basah. WTH???..

ada a few kisah menarik di Aidilfitri neh. eceh, macam rancangan TV tak? macam kan..
antaranya:

Kisah Limah Jongang (KAHKAH) ni cerita kat TV.
Kisah Baju Raya
Kisah Sedih Hari Raya
Kisah KUNJUNGAN EHEM EHEM di Hari Raya

banyak kisah heh nak baca. tunggu la. tunggu. Insyaallah kesabaran anda berbaloi di Aidilfitri.

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT HARI RAYA

saya pohon jutaan ampun dan maaf

jika:
ada yang tersinggung hati
ada yang terasa hati
ada yang bosan hati
ada yang benci hati

saya hanya manusia yang selalu melakukan kesilapan. semoga anda enjoy membaca tulisan saya selama hari ini.

duit raya? tak dapat la nak bagi. saya pun tak bergaji. HUHU. jemput datang ke rumah. kalau saya buat open house insyaallah, saya bagitau kelak. insyaallah. kalau nak datang, datang la. rumah sentiasa terbuka.

semoga raya anda juga best macam raya saya. padahal raya lagi 3 hari. mana tau dah best neh?? HAHA. esok sekolah cuti. sangat YAHOOOOOOO!!!!

Wednesday, September 16, 2009

suka & duka

nak kisah suka dulu ke duka dulu? suka dulu ke duka? suka ke duka? ok, ok we get it Yaty, we get it. kau ada kisah suka duka. cerita je la dua-dua. kitorang puasa, malas main teka-teka. saya? ni yang nak cerita ni.

KISAH SUKA
tadaaa... VIOS SPORTIVO heh. ini lah yang buat saya gembira sangat. kenapa saya yang gembira lebih-lebih. becauseeee...... my lips are sealed. HAHA. My Darls keluar pada 10/09/09. smart heh? saya tak sabar-sabar menunggu kepulangannya ke pangkuan. eh, eh saya tunggu yang berdiri sebelah ke yang kaler Dark Grey tu? ( I choose that colour?pandai tak I pilih?) am waiting for both to come back. so, according to the plan Mr. Shyang akan balik on Tuesday (sebab tunggu tailor siapkan baju melayu).

jadinya, semalam saya takda lah mesej beliau nak tanya balik pukul berapa ke, nak buka sama ke? saya senyap saja sebab beliau dah kata pagi tu akan sibuk siapkan kerja sebelum balik. understanding sungguh tak saya? kononnnnn.. tapi saya dah siap la dress-up cantik-cantik sikit. (dalam hati harap sangat dapat buka sama. nak naik brand new car)KEHKEH. tapi ku sangka kan panas ke petang rupanya hujan di tengahari. (tapi semalam memang panas sampai petang. hausss sangat!!)

KISAH DUKA
--I xciden. ni dekat Balai Polis Yong Peng--
++ U luka x?++
--x, tapi kereta teruk--
++U langgar apa++
--nak elak rim terbang dekat highway, langgar divider jalan--

~~crying out loud~~

luckily la Mr. Shyang takda pape. that's the most important. still, ada la jugak sedih-sedih pasal kereta. (nanti ingat saya tak appreciate kereta ke apa) so, berbuka puasa pun tak jadi, dia pun drive slowly balik Shah Alam. nasib baik bersama Mr. Paper. so, ok la. saya duduk surau termenung panjang-panjang. kenapa banyak sangat dugaan Tuhan. tapi, we both redha. mungkin ada hikmah lah.

PAGI INI

saya perlu ambil Mr. Shyang dari Toyota. dia hantar kereta untuk repair. luckily lagi he promise to try siapkan on Friday. saya pun doa-doa juga dia siap cepat. sebab saya tak naik lagi. HAHA. on the way nak ke sana pun macam tegang je. saya neh punya kalut. bencee sangat ah. dah duduk depan Intekma, tapi sebab nampak dia tulis Hotel UITM, saya pun blah. bencee kan kedunguan saya neh. beliau pun dah naik angin jugak dapat GF dungu neh. (jangan lah menyesal memilih I. pilihlah aku jadi pacarmu. yours truly) HAHA.

so, masa dekat sana macam nak jugak ambik gambar kenangan kereta tu pernah accident. tapi, bila fikir balik, buat apa nak tengok benda buruk. so saya pun tak ambiklah. taknak lah ingat My Darls pernah injured. eh eh..HAHA My Darls heh? tengah, beliau sibuk-sibuk discuss sana sini dengan orang Toyota, saya hanya goyang-goyang kaki dalam aircond. ada la pekerja kat situ siap bagi kata-kata simpati. kesian, dah nak raya accident pulak. gesek dengan lori ke? tak lah... saya pun siap buka cerita mcam saya je yang ada kat tempat kejadian. HAHA. annoying betul kalau pakcik tu tau, bukan saya pun yang terlibat. bila Dak Yang dah kosong-kosongkan kereta semua, suddenly saya ternampak sesuatu yang amat menarik perhatian. ok, U got my attention. HAHA

KISAH SUKA BALIK

TADAAAA... am happy, am feeling glad lalalalala.

saya mula berfikir-fikir neh, kenapa ada bag Swatch neh. kenapa? malas nak tanya nanti nampak sangat memang mengharap. KAHKAH. saya ignore je. konon-konon dalam tu sebenarnya kuih raya je. suddenly saya macam terdengar satu suara.

ambik la ni hadiah hari jadi nanti.
kan befday lama lagi. kenapa dah bagi sekarang?
jangan la buka sekarang. buka la nanti

mana boleh. nama pun Yaty. pernah ke saya bersabar. lagi-lagi benda happy.HAHA

YAY....my wish come true even not on my birthday. birthday saya bulan 12 nanti. saya dah dapat hadiah in advanced. takpa, kang ak dekat-dekat befday, saya bungkus balik la. pretend saya baru dapat. apa jenis manusia la si Yaty neh. kan dah kata sometime perbuatan saya memamng lah..

anyway, thanx so much sayang. really, really, really lav u.

Friday, September 11, 2009

Is that so hard??

Is that so hard
to love me?
is that so hard
to understand me?
is that so hard
this relation would be?
is that so hard
not to mad at me?
is that so hard??
*sigh*
p/s: esok dah memulakan kempen cipta kuih raya.HUHU. Chef Yaty akan masuk dapur sorang diri bersama buku-buku resepi. watch out. akan buka langkah silat dan kungfu with butter and jam. eh, tak puasa ke?? esok juga akan jumpa Asna. (eceh, macam takyah cakap pun takpa, tapi nak cakap gak. see you tomorrow Dear!!)
azam baru: tak hingin dah nak jadi pengawas UPSR. terseksa jiwa and soul. i said tak hinginnn!!! kehkeh annoying

Saturday, September 5, 2009

mix fruit coctail

memang saja lah buat tajuk yang mencabar keimanan di bulan puasa. eleh, Yaty setakat mix fruit coctail pun dah terliur. ok fine

hari ni cerita campur aduk macam nasi campur. taklah macam mix fruit coctail. HAHA. semua nak compare dengan makanan. baru best. tak puasa kah Yaty. puasa okek masih lengkap puasa saya. belum terjejas lagi. tapi, macam dah tunjuk-tunjuk simptom je. dah sakit pinggang like nenek only. dah keluar damn zit yang tak bermaruah. ada cela di muka I, mana nak sorok?ok, takyah curse jerawat, dia pun nak hidup

NEXT!

baru selesai isi borang permohonan SPP. sampai ada yang malu dengan GF sendiri. Fine Yang Fine. I tau I buta IE. tapi, tolong jangan malu sangat nak mengaku I GF You. HAHA. isi borang SPP untuk sahkan I jadi Kakitangan Awam. sekarang neh saya dalam badan-badan berkecuali. KAHKAH. tak lah, sekarang saya hanya guru sandaran saja. lepas ni tunggu lah panggilan interview baru lah jadi the real teacher. ok

NEXT!

saya homeless. anda tahu saya kena masuk home shelter untuk orang-orang homeless macam saya. bilik dah di serang anai-anai. jadi, bilik saya kosong, sekosong hati ni..pheww..benci ayat neh. almari sebanyak dua bertaburan dekat hallway. yang lain-lain ada dalam bilik emak dan kakak. nak upload gambar tapi batt camera sangat low, somehow ada kakak tak bertamadun yang pergi tinggal charger kat Bukit Merah. tau la nasib kau kakak!!. setiap kali nak pergi sekolah mesti serabut sebab baju entah kat mana, tudung kat mana, beg sekolah kat mana. bulan puasa memang menguji keimanan dan kesabaran. tempat tidur baru saya di depan tangga. owhh sungguh pathetic. anyone yang sudi tumpangkan saya dirumahnya. harap-harap yang duduk Taman Sri Pulai tu yang offer. HAHA

NEXT!

mahu pulang ke kampung untuk berbuka bersama nenek. dua family je yang balik petang neh. so damn tired nak drive mengharungi global warming neh. saya benci penat dan nyah saja kau pekat. mula dah tukar karakter jadi Cinta bagai. annoying ok. baiklah, petang ni nak balik kampung untuk berbuka. end

CERITERA CINTA

Jumaat lepas pergi berbuka dengan Dak Yang at Kelab Shah Alam. tu pun nak gaduh juga. habis, penat orang pergi jemput, lepastu marah orang sebab lambat. I lewat 1 hour je Darling, kenapa marah sangat? ok ok, You puasa I tau tu. dah habis masam-masam muka, bila dapat baju raya baru lah manis-manis muka. HAHA. Thanx Yang. tapi, saya tak dapat lah songket idaman aidilfitri tu 780 kau. memang Dak Yang nak belikan, tapi dia kata kira hadiah birthday. tak mau la hadiah birthday baju kurung jah. saya mahu leather Swatch okek. lepas pusing Shah Alam Mall, PKNS dan SACC baru la dapat sepasang kurung biru. tak tak. kaler coklat. sedondon dengan tokey. baju raya nama dia Terra Cotton. 319MYR saja. dah tak payah fikir lagi. Thanx again Yang.

sekian,
SELAMAT BERBUKA

Friday, September 4, 2009

Anniversary

MR. SHYANG

1 SEPTEMBER 2009

HAPPY BELATED ANNIVERSARY

KE - 7

hope our relation will be last forever

lav u Shy...

=)