Monday, November 16, 2009

Vampire Sweetheart

I spend two days in a row reading Twilight. new addiction. Sambil-sambil menghayati cerita ni sambil tu juga dreaming mahu ada Vampire Sweetheart. (nak bagi efek seram. konon-konon wording pakai blood meleleh-leleh kat dinding. seram tak?seram tak?) Even a bit scary, tapi kalau dah macam gula asyik nak cairkan hati wanitaku, siapa taknak?!! I nak I nak? any vampire yang still available and beutiful-hendsome-delicate-features-carved-by-angel-looking. Please contact my number. hahahahahaha

Mungkinlah saya sudah ketinggalan zaman. Zaman Twilight dah lama berlalu. Tapi, like I care. Biar lambat asalkan tak ketinggalan menikmati keindahan Vampire. HAHA. I baru beli (bukan saya yang belilah actually. Ini adalah hasil rompakan tanpa senjata terhadap mangsa: Dak Yang) buku no 1 lepastu movie dah keluar iklan The Twilight Saga: New Moon yang no 2. Sungguh can't wait.

Ok back to human reality.

Jumaat malam itu hari, saya dan Dak Yang menuju ke destinasi yeh yeh. Ok. Abaikan saja. We all pergi Jusco Bukit Raja. Well, tak dapat pun menayangkan jubah putih yang macam pengantin tu sebab beliau lambat. Nak marah, tapi cancel je lah. Mode sangat baik sebab dapat pujian melambung-lambung dekat sekolah. Malas lah cerita that part, nanti riak. Tak baik riak. haha. Sedangkan dalam hati dah berbunga setaman. I siap hantar text to My Beloved "Yang, satu sekolah dah puji I kata I macam Puteri Bunian. Rugi kalau you tak dapat tengok I". Memang dia rugi sebab bell sudah ringing tapi dia masih di Damansara. Ouuchh.

Pulang je, mandi-mandi tukar baju and dress-up macam Nurse pencen. Yang ni lagi malas nak explain. Malu nak tengok rupa sendiri dekat cermin. Memang lah manusia 2 alam, kejap cantik macam Puteri Bunian, next jadi huduh macam Nenek Kebaya (Pengaruh tv memang kuat kan these days) haha.

Masa di MPH (cut the story short, takkan masuk kaki dalam kereta nak cerita) saya confius nak pilih Twilight or new Sophie Kinsella's book Twenties Girl something like that. Lepas struggle berfikir (supaya tak salah pilih, lepastu nak menyesal seminggu tak lalu makan, minum semua) saya nekad dengan Twilight. It's time to change (DiGi). Ceh. Dan pilihan itu sangat wise. Dah penat ah nak bagi credit banyak-banyak dekat Twilight. Bukan I dapat jadi heroin pun nanti.haha.

On Sunday, kami menonton takkan menonton Twilight yang dah season tersebut. Kami yang terdiri dari Nurul, Izzah, Enen (His cousins) My Beloved and Yostruli (ehem) menonton Pisau Cukur. Oh My Gucci. Memang kelakar sungguh. Saya bagi bintang-bintang berkelipan untuk Fazura yang memang gojes. I Love Fazura. (aku memang pencinta wanita lalalala). Kemudian proceed ke agenda makan-makan di Pizza Hut dan pulang ke rumah dengan selamat.

Sampai rumah, panjat katil terus masuk dunia Vampire. (it's still bloody remember)

See you next time. Dada

Ceh, macam seram.

4 feedback:

asna cute said...

hahha asna no 1 pun belum bace lagi tau hahaha =p

poyaty said...

hahaha. baca asna. best gilos taw

Jard The Great said...

uish.. ku pon da ketagih crita neh.. ehehe

poyaty said...

bagus2..mari kite ketagih sesame. hahaha