Monday, November 23, 2009

Rasa Teruk

Sebab perasaan rasa teruk, jadi mungkin isi entry ada teruk juga. Teruk bukan terung. Okeh, tak kelakar pun. Sebenarnya tak pernah rasa teruk seteruk hari ini.

Kenapa rasa teruk?

Rasa teruk berpunca daripada perasaan yang teruk. Ok, kau nak bagi Lecture free ke tentang definisi rasa teruk? Sekarang kitorang dah rasa teruk sebab terbaca blog kau sama. haha

Sebenarnya, sudah banyak perancangan yang dirancang macam perancang bandar dan wilayah. ok ok, my bad.

Since saya tamat pengajian bulan 6 hari tu (dan esok ada rehersal konvo. yeehaaa!!) macam-macam dah saya plan about my future. The thing is, my future and planning ini semua involve someone who really near and dear to my heart. Perancangan paling hampir menjadi nyata dalam masa terdekat ini ialah jeng je jeng. malas layan. haha

Further Study. ouwch, i feel bad!!!

Since saya belum ada komitmen terhadap apa-apa dan siapa-siapa, kalau boleh saya nak further study. So, on Saturday, saya dah dapat surat tawaran untuk further study. Even masa baru nak apply memang macam-macam dugaan lah. But, I did it finally.

Bila dah dapat pun, masih lagi ada dugaan, like tarikh pendaftaran sama dengan tarikh my best friend's wedding and (sayalah pengapitnya). Lepastu, dengan status saya sekarang dalam perjawatan awam. I supposed to be happy, but am not.

I try my best to make this happen, pagi-pagi saya heret babah pergi JPS untuk tanya sama ada saya layak atau tak pergi sambung belajar. Nak belajar pun susah. And the answer is big NO. I really feel disappointed. I thought that's gonna be a slightest chance for me. Yang buat saya lagi rasa teruk is saya dah kecewakan My Beloved Shyang. He's the one yang push me to go to the next level and give his fully support even masa mula-mula i feel down sangat. Now, am the one who let him down.

I just dunno what to do. Saya rasa teruk sangat. Like Uncle and Aunty seems happy when they know saya nak further study. My family and few friends of course. He's got me a 'big' present and now I know I dapat tengok je la dulu. But, am not upset because of that really.

Yang, am sorry. I feel sangat teruk right now.

5 feedback:

zaradgreat said...

alemak yaty
sabar2.
takpe2
maybe miracle happen..
who knows?
sabar ea...

cik ian@aH Lian~ said...

ala,
nape rasa teruk lak...?

suezensuzanna said...

iskk....kenape nih..x nk lah teruk2.. whatever it is...i pray the best for u k:)

poyaty said...

zara: thanx ya

cik ian:teruk la sbb x dpt hepikn org lain

sue: thanx ya

Cik Angah said...

hahaha..yaty ni kelakar lah..

btw angah pun tgh rasa teruk gak nih!!~

grrrrr
tgh blaja masak!!!