Thursday, November 12, 2009

Medik TV siri 2

Tiba-tiba wujudnya siri 2 sebab siaran semalam tergendala. Ada tuntutan kecemasan yang membawa saya ke Jabatan Imigresen. Ok takyah cerita yang tu sebab belum tiba masa.

Hari ni ialah sambungan kursus CPR semalam. Yang bila sekali tengok perbuatan tu macam kurang mulia tapi bila berkali-kali tengok sebenarnya perbuatan tu terlalu mulia. Ok apa yang aku merepek sekarang?

Tengoklah aksi saya yang nak selamatkan baby pun tak lepas. Udara dia masuk dalam saluran yang salah. Jadi, saya nekad saya takkan selamatkan sesiapa pun sebab once you dah start buat CPR you tak boleh stop. Kena complete 1 set. Gila kau. Nak bagi udara masuk pun tak boleh, silap-silap yang bajet berhati mulia nak tolong orang yang pengsan dulu.

Memang susah lah CPR neh.

*Kalau udara masuk lampu akan menyala. Kata En. CPR

Cubaan PertamaCubaan kedua *sambil jeling lampu yang tak nyala

Cubaan ketiga *dah mula panas hati

*Cari jantung dia, nak tikam.
HAHAHA

Memang ah, malas nak cuba selamatkan orang kalau susah macam ni. Baru cuba dekat patung baby gagal terus. Kalau cuba dekat patung dewasa. I give up terus bunuh dia with my bare hands. HAHAHA.

Kesimpulan dia: Takyah berlagak hero sebab nak dapat pingat All super hero ke apa. takyah. call je 911 secepat mungkin. Mungkin dengan panggilan anda lebih dapat menyelamatkan nyawa mereka. Pandu cermat Jiwa selamat. Tak memasal keluar iklan JKJR.

4 feedback:

Jard The Great said...

ehehe.. bole la jejalan dgn kamu lepas neh.. sbb rasa selamat.. kalo ade pape berlaku kat diri ku.. kamu leh jaga ku.. =p

cottoncandy said...

adoii la
ssh rp ny...
ssh ht la cud cm ni
hehe

poyaty said...

k.jard: wah, yakin sggh k.jard dgn ku. akn ku buat mu rs selamat dgn ku. wahaha.

cud:mmg ssh la.sesak nafasku. huhu

DaKoSue said...

ko hembus ker ko sedut nafas dia tu yg x nyala...tp sian kan ko nih wat keje x paedah dah sah2 lah patung tu x bernyawa CPR cam na pon tak guna kwang...kwang...kwang....