Friday, November 13, 2009

Angin Bayu Membawa Diriku

sepintas lalu ku terkenangkan mu
-yours truly-

Hari ini hari Jumaat. ok we all know Yaty. What are you trying to say? haha. Saya sukakan Jumaat for the past few months. Selalunya saya suka Jumaat sebab:

1. Hari ni kelas 2 jam saja. I repeat 2 jam. Tapi tak boleh lawan hari Khamis sebab 1 jam setengah je mengajar. Lepastu free sampai balik. Heaven.

2. Selalu Jumaat mesti ada makan-makan. I mean jamuan. Ada macam-macam majlis yang akan di buat pada hari Jumaat. Kalau takda pun, saya akan adakan jugak. Haha.

3. Masa akan berlalu dengan pantas sekali. Maksud dia, masuk sekolah 2.10 kau jalan sana sini tau-tau je dah 6.30. See, masa itu emas. Jadi, kalau hari Jumaat kumpul emas kau tak kaya sangat.

4. Tak payah gosok baju. Hari Jumaat masa untuk tayang jubah-jubah cantik atau tayang diri yang selekeh bawak muka tak siap dan baju kurung remuk redam. Makan hati betul murid-murid tengok Cikgu dia busuk dan tak terurus macam emak beranak 8.

Tapi, tapi, tapi kini tidak lagi.

*Ting* mood glowing

Jumaat adalah hari yang dinanti-nanti. Macam baru hari Isnin tapi dah kecoh tanya bila nak Jumaat nih? haha. Semua dah annoying gila dengan soalan ni. Lepastu sekarang akan bawak muka busuk tak siap tu pada 4 hari sebelum Jumaat. Tapi bila Jumaat je terus berubah jadi muka bidadari (yang ni tipu). haha.

Beberapa bulan yang lepas Dak Yang dah mula ulang-alik JB-Shah Alam every week. Jadi, perkara ini sungguh menggembirakan si Dara yang memang menunggu Udanya balik kalau boleh tiap-tiap hari. Amboi, over nih dia. Dah bagi betis nak drumstick KFC. haha tak kelakar. Jadi, bila Jumaat kena cantik extra sikit sebab mana tau dapat bertemu barang seminit dua.

Tapi, last week we all meet on Sunday sebab banyak hal. Jalan pusing-pusing SACC. Buat drama air mata sebabak, dua depan ATM lepastu makan dekat Secret Recipe pastu balik. jeng jeng. Tu je. Kalau dulu heran-heran jugak dating kejap-kejap. Now, malas nak main heran-heran dah sebab minggu depan boleh jumpa lagi.

Sekian. (pegi pilih baju cantik mana nak pakai petang hari ni)

Cheese Cake ni dapat 5*****

Yang ni dapat berjuta bintang berkelipan
*twinkle twinkle little star*

His fav : Hot Choc

Yang ni tak dapat bintang.
sebab bintang dah habis I kaut semua

Muka tak siap mengahkhiri entry.
tapi, entry ni dah siap.
HAHAHA

7 feedback:

zaradgreat said...

hahahha
pic last tuh paling mahal la..
hahahahahahahaha

poyaty said...

kihkih..

mahal tang mana tu zara?

haha

Jard The Great said...

waaaaaa.. gmbr kandid ke tu? ehehe

poyaty said...

gamba kandid ler tuh

hahaha..

suezensuzanna said...

argh!!!!! prawn macaroni is my favvy.... plz plz blanje i:P

PinQib said...

jd cekgu ehhhhhh
????

sdp2 mknn,.

poyaty said...

anytime sue. gtau bile. tp Sue yg kena turun klang. hehehe

Pinqib:

jd cikgu ler.

cikgu nk mkanan sdp je. x sdp xnk. haha