Sunday, October 18, 2009

Injection

Pheeewww... baru pulang dari melawat Mr. Shyang di Selangor Medical Centre (nama dulu sekarang dah jadi KPJ pulak. tak kisah lah tu) I was like bongok-bongok je pergi cari SMC. nasib baik pergi with my sister. siap tanya lagi ni ke?? padahal memang dah kat depan building dia. kalau tak sumpah tawaf Seksyen 20 tu 20 kali sebab cari SMC tak jumpa-jumpa. apsal tak bagitau dah tukar nama?? Perfffttt.

lepastu saya bertambah seram sejuk sebab Dak Yang kata semua ada, naik la. I pun rasa nak pitam. Mama, Abah, Along? malu nyaaaaa. bila dah sampai tingkat 3 saya berehat dulu dekat hall dia. bagi jantung jangan berdetak kencang sangat. i can't breathe. HAHA. Neves okeh neves. macam nak pergi melahirkan anak ke ape tah. bila dah neves semua nak serabut.

Nurse: ye Puan cari siapa? (Puan?? wth?)
Puan: saya nak cari bilik 313
Nurse: bilik 313? rasanya dah kosong
Puan: haaiih?? takkan la
Nurse: siapa nama pesakit?
Puan: F*****
Nurse: takda nama tu. cuba tanya betul-betul
Puan: (tgk balik msg) Eh, 331 la. HAHAHA
Nurse: 331 sebelah sana

sumpah malu!!!!

adegan malu tak patut berulang. dah la memang nak bawa muka malu masuk bilik full of people yang boleh buat saya freeze for 1 hour. mulut ni terkumat-kamit berselawat I tell you. biar tak neves sangat. macam nak pergi interview ke ape tah.

masuk-masuk je bagi salam ok. pastu pergi salam-salam. macam ramai heh? ada Uncle je pun. Saya pun berdiri sebelah katil tengok keadaan Si Kuyus. haha. makin tinggal tulang pun ha. tangan kiri dia kena masuk air. lepastu, air dah nak habis. muka ni la yang pergi panggil nurse dekat kaunter.

tak berapa minit masuk lagi 2 orang nurse.(apsal semua nurse kat sini perempuan heh? mana pergi nurse lelaki?) I smell jelousy in the air. of course lah HAHA. macam tak suka lah tengok nurse ni pegang-pegang tangan dia nak inject. habis takkan saya nak buat pulak? duduk je la diam-diam kat tepi tu dengan hati yang parah. eceh.

tak berapa minit lagi Mama beliau masuk pula. Auntie sangat ramah dan baik. offer saya breakfast sekali. offer muffin blueberry yang beliau buat. walaupun beliau complain tak jadi dan anak beliau tak mahu makan tapi rasanya sangat sedap. Saya pun macam tak percaya boleh duduk sebilik with the whole family yang selama ni saya tak pernah imagine. Yeah, i did it. Uncle offer air kotak Milo. even beliau tak banyak cakap tapi saya boleh faham lah kenapa. Ada gambar Uncle dekat paper Utusan tadi, lepastu Auntie siap cakap dengan Dak Yang dah tunjuk dekat Yaty dah? Haha.. I feel part of the family dah. before ni saya bayangkan suasana yang awkward sangat. ye lah, am just outsider. tapi rupanya tak. am happy. ada hikmahnya Dak yang sakit ni.

Ni kira 2 in 1. Melawat Dak Yang sakit and meet the parents. sebelum ni selalu jumpa Auntie je. so, I feel so releif. Alhamdulillah. Dak Yang should stay for 3 days lagi sebab dia ada suntik satu ubat untuk tengok ada tak 1 jenis kuman dalam badan. lepas kena masuk ubat tu, tempat tu jadi benjol. Mama beliau macam bising-bising sikit la sebab tangan Dak Yang jadi macam tu. Uncle jawab rileks ja. dah Doktor suruh. HEHEHE.

Get Well soon Shyang. Insyaallah, esok sebelum pergi sekolah nak melawat dia dulu. tadi dia mengidam nak makan maggie pulak. selera sungguh unpredictable.

** Terima kasih kepada yang mendoakan. Thanx so much**

8 feedback:

MisZ DeAnNa said...

nebes pnye psl smpi silap bace no bilik ek..

;p

zaradgreat said...

wah2
memang 2 dalam 1 la..
seb baek tade sessi meminang terus
heeeee-----

po+yaty said...

deanna: tuh la pasal. malu sungguh!!!

zara: uishhh...kalau meminang daku mahuuu..nak nak nak..haha

cottoncandy said...

haha
bgs la yaty hepi
n sonok jgk sbb yaty upd8 salu...
;]

po+yaty said...

cud: hahaha. cuti sekolah je dpt update. nnt da sek start la bz semula..

Jard The Great said...

die lucky to hav u.. ehehe

asna cute said...

Huit huit masuk hospital?. nape? sakit pe? semoga kuar hospital cept2 boley bincg2 hal ehem ehem lak hehe ;)

hidayah said...

uh tak kan tu je ?
(yaya asal x puas hati lak ni)