Wednesday, September 16, 2009

suka & duka

nak kisah suka dulu ke duka dulu? suka dulu ke duka? suka ke duka? ok, ok we get it Yaty, we get it. kau ada kisah suka duka. cerita je la dua-dua. kitorang puasa, malas main teka-teka. saya? ni yang nak cerita ni.

KISAH SUKA
tadaaa... VIOS SPORTIVO heh. ini lah yang buat saya gembira sangat. kenapa saya yang gembira lebih-lebih. becauseeee...... my lips are sealed. HAHA. My Darls keluar pada 10/09/09. smart heh? saya tak sabar-sabar menunggu kepulangannya ke pangkuan. eh, eh saya tunggu yang berdiri sebelah ke yang kaler Dark Grey tu? ( I choose that colour?pandai tak I pilih?) am waiting for both to come back. so, according to the plan Mr. Shyang akan balik on Tuesday (sebab tunggu tailor siapkan baju melayu).

jadinya, semalam saya takda lah mesej beliau nak tanya balik pukul berapa ke, nak buka sama ke? saya senyap saja sebab beliau dah kata pagi tu akan sibuk siapkan kerja sebelum balik. understanding sungguh tak saya? kononnnnn.. tapi saya dah siap la dress-up cantik-cantik sikit. (dalam hati harap sangat dapat buka sama. nak naik brand new car)KEHKEH. tapi ku sangka kan panas ke petang rupanya hujan di tengahari. (tapi semalam memang panas sampai petang. hausss sangat!!)

KISAH DUKA
--I xciden. ni dekat Balai Polis Yong Peng--
++ U luka x?++
--x, tapi kereta teruk--
++U langgar apa++
--nak elak rim terbang dekat highway, langgar divider jalan--

~~crying out loud~~

luckily la Mr. Shyang takda pape. that's the most important. still, ada la jugak sedih-sedih pasal kereta. (nanti ingat saya tak appreciate kereta ke apa) so, berbuka puasa pun tak jadi, dia pun drive slowly balik Shah Alam. nasib baik bersama Mr. Paper. so, ok la. saya duduk surau termenung panjang-panjang. kenapa banyak sangat dugaan Tuhan. tapi, we both redha. mungkin ada hikmah lah.

PAGI INI

saya perlu ambil Mr. Shyang dari Toyota. dia hantar kereta untuk repair. luckily lagi he promise to try siapkan on Friday. saya pun doa-doa juga dia siap cepat. sebab saya tak naik lagi. HAHA. on the way nak ke sana pun macam tegang je. saya neh punya kalut. bencee sangat ah. dah duduk depan Intekma, tapi sebab nampak dia tulis Hotel UITM, saya pun blah. bencee kan kedunguan saya neh. beliau pun dah naik angin jugak dapat GF dungu neh. (jangan lah menyesal memilih I. pilihlah aku jadi pacarmu. yours truly) HAHA.

so, masa dekat sana macam nak jugak ambik gambar kenangan kereta tu pernah accident. tapi, bila fikir balik, buat apa nak tengok benda buruk. so saya pun tak ambiklah. taknak lah ingat My Darls pernah injured. eh eh..HAHA My Darls heh? tengah, beliau sibuk-sibuk discuss sana sini dengan orang Toyota, saya hanya goyang-goyang kaki dalam aircond. ada la pekerja kat situ siap bagi kata-kata simpati. kesian, dah nak raya accident pulak. gesek dengan lori ke? tak lah... saya pun siap buka cerita mcam saya je yang ada kat tempat kejadian. HAHA. annoying betul kalau pakcik tu tau, bukan saya pun yang terlibat. bila Dak Yang dah kosong-kosongkan kereta semua, suddenly saya ternampak sesuatu yang amat menarik perhatian. ok, U got my attention. HAHA

KISAH SUKA BALIK

TADAAAA... am happy, am feeling glad lalalalala.

saya mula berfikir-fikir neh, kenapa ada bag Swatch neh. kenapa? malas nak tanya nanti nampak sangat memang mengharap. KAHKAH. saya ignore je. konon-konon dalam tu sebenarnya kuih raya je. suddenly saya macam terdengar satu suara.

ambik la ni hadiah hari jadi nanti.
kan befday lama lagi. kenapa dah bagi sekarang?
jangan la buka sekarang. buka la nanti

mana boleh. nama pun Yaty. pernah ke saya bersabar. lagi-lagi benda happy.HAHA

YAY....my wish come true even not on my birthday. birthday saya bulan 12 nanti. saya dah dapat hadiah in advanced. takpa, kang ak dekat-dekat befday, saya bungkus balik la. pretend saya baru dapat. apa jenis manusia la si Yaty neh. kan dah kata sometime perbuatan saya memamng lah..

anyway, thanx so much sayang. really, really, really lav u.

3 feedback:

asna cute said...

Alhamdulilahh...

BF sis xde pape sgt huhu.. selamat.
Kete buruk tak pe.. baru kuar gerenti ada Guarantee kan.. heheh mesti FOC jer baiki kete semua tue.. ker tak de?

Wahh dapat jam mahall!!! nak jugakk!~
Pnjam sarung jer boley? hehehe

cottoncandy said...

senyum~

zaradgreat said...

ohohoh.nak naek jugak keta baru!!!!