Thursday, August 27, 2009

Ogos yang indah

Bismillah..

where should I start.. ok

banyak sangat benda-benda manis berlaku dalam hidup saya lately. terlalu manis untuk diceritakan. eceh ceh ceh. nyampah ah. bagitau buat apa kalau taknak cerita. HAHA. be patient dear. akan cerita sebutir-butir sampai tak tertinggal satu titik langsung nanti. sampai muntah darah nak habiskan baca nanti.

OGOS 2007

waktu-waktu paling getir dalam hidup. macam midlife crisis ke apa tah. tapi, saya belum pun menghampiri midlife. ok. takyah explain apa tu midlife crisis. annoying. kan orang selalu cerita dalam sesebuah relation ada jatuh bangun. so, waktu ni bukan zaman kejatuhan lagi. zaman kehancuran, keruntuhan, ke.. apa lagi ek. nak tunjuk betapa sengsara saya waktu itu.

seminggu pulang ke maktab dengan harapan dapat repair balik relation yang hampir punah. saya masih mengharap pada yang hampir tiada. setiap hari yang di lalui, tak pernah tiada air mata yang jatuh. sumpah tiru ayat novel. tapi, cerita sedih mana boleh buat ayat kelakar. nanti spoil mood dah jadi tak sedih.

waktu tu memang mengharap sangat sebuah pertemuan.

masih ingat lagi, dah janji nak keluar makan hari Selasa malam. saya bersiap dari pukul 8. bayangkan semua. tolong pejam mata dan bayang sekarang!! HAHA betapa excitednya wanita ini nak keluar dengan kekasih dia.pagi tu baru dapat result periksa peringkat pertama. jadi, memang excited nak tunjuk result yang macam best dekat kekasih tu.

kekasih tu datang pukul 10:30. tak jadi keluar pun. masa tu memang dah menangis-nangis dah. rumet yang keluar sama-sama tadi pun dah balik dah. saya tak keluar-keluar lagi. sedih lah kalau ingat. bukan nak ungkit kisah lama, cuma nak tunjukkan how grateful i am at this moment. saya jumpa kekasih dengan sisa-sisa air mata.

masa tu saya bawak cincin dengan keputusan peperiksaan. masa tu macam ada nekad nak pulangkan cincin. i think, that's enough. saya tak mampu nak face sengsara lagi. bukan sebab dia datang lambat terus rasa sengsara ke apa. bukan. actually benda neh dah berlarutan almost 6 months. saya hanya bersabar dengan ujian Tuhan.

bila dah tunjuk keputusan periksa tu, saya bagi balik cincin pada dia. then, he asked me why and he just put the ring back to my finger. kemudian, dia keluarkan a bouqet of roses dari seat belakang. biasalah perempuan. dapat bunga terus hilang sengsara. memang lah perempuan nama dia. kalah dengan bunga. i juz smiling back like nothing doesn't happen.

tapi, kalau Tuhan nak tunjuk. KUN FAYAKUN. terus jadi.

masuk je bilik, saya terus jatuh terjelepuk dekat kerusi. lemah segala sendi dan lutut. macam takda rasa lagi. nyawa macam melayang-layang. because of 1 bloody message.waktu tu, ros merah dah bertaburan dalam bilik. yang saya ingat saya bunga tu ada depan pintu bilik. sedihnya. only God knows better. saya menangis macam dah end of the world. semua like suprise kenapa saya menangis bila dapat bunga.

sekarang anda tahu tak bahawa saya benci bunga. especially roses and lily. really hate. ceh, siap bagi fakta macam IQ TV.

waktu tu saya pergi kelas bersama tangisan. saya dah tak punya semangat nak teruskan hidup. semuanya empty. my world is empty, me myself half glass empty. honestly, saya tak berhenti menangis dalam kelas untill my lecturer sangat worried kenapa saya menangis, dan menangis dan menangis. i try to move on but i can't.

emaklah segala-galanya masa tu. saya ponteng a few class jugak waktu tu. macam mana nak masuk kelas dengan air mata. emak faham. dia sangat susah hati tengok anak dia tak berhenti nangis. kakak ipar pun involve sekali. saya macam dah tak punya tempat berteduh waktu tu.

next week, saya pergi Tioman untuk Pendidikan Luar. it supposed jadi sangat fun. but again, saya terjelepuk dekat tangga chalet balik dari breakfast. when i found out who is she. OMAIGOD. saya nak pergi snorkeling after that. jadi atas bot bawak kesedihan yang tak bertepi. tapi bila dah jumpa anak-anak ikan, dah tak ingat dah sedih tadi. memang lah dia. HAHA.

my heart really broken into pieces. sangat berkecai. PRANGGG like that. well, hati kaca kan. mestilah sangat fragile. tapi, it was almost 2 years ago...

OGOS 2009

macam tak sangka masih boleh tersenyum. everytime tiba bulan Ogos, honestly rasa sangat trauma. mesti teringat-ingat kisah silam. setiap detik hitam tu saya masih teringat-ingat. saya sangat PANTANG dengan lagu 'KEKASIH GELAPKU' by Ungu. memang benci, memang tak suka. tak boleh dengar langsung. ok, i think u've got it. HAHA. lagu tu memang dah kena banned dari hidup saya. it's like kalau saya dengar, saya macam akan terheret-heret ke dunia duka. and i hate when it happened.

di bulan Ogos ini, suddenly saya jadi bullet proof. macam cerita duka tak pernah berlaku dalam hidup saya. macam saya tak pernah sedih, menangis macam nak mati, kecewa, heart broken. semua macam tak. saya rasa terlalu happy di bulan Ogos neh. saya rasa hati saya tak pernah tercalar. saya boleh mendendangkan lagu KEKASIH GELAPKU tanpa segan dan silu lagi. annoying. tadi benci sangat. HAHA.

that's the reason why, saya sangat bersyukur dengan apa yang Tuhan dah berikan pada saya selama ni. Tuhan bagi saya ujian yang Maha Dahsyat, tapi, Tuhan tahu saya kuat dan mampu untuk menanggungnya. tak calang-calang ujian yang datang pada saya. Alhamdulillah, dalam tabah-tabah kadang kala tersungkur juga. tapi saya cepat bangkit dan ingat bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya. mungkin bukan waktu yang terdekat. tapi, saya notice bahawa 2 tahun kemudian Tuhan beri saya kegembiraan yang teramat. SYUKUR.

saya rasa macam cerita lalu tak pernah berlaku. saya tahu, ujian Tuhan takkan berhenti. tapi, saya selalu berdoa semoga tak melalui lagi dark place itu dan saya dapat lupakan segala kisah sedih dulu.

Mr. Shyang: thanx for being there for me. thanx sebab sabar dengan I selama waktu jatuh kita. I beleive that everybody deserve a second chance. and I trust every word u said to me. my feeling even stronger than before. I take almost 2 years to gain my trust and love for u. I Love U


OGOS bukan nightmare lagi...

9 feedback:

zaradgreat said...

hhoho
alamak yaty
bloody message?
scary nye..
hehehe

zaradgreat said...

live life to d max!
hohooho.
jgn nangis2.. heeeeee----

po+yaty said...

zara : bukan saja scary tapi nitemare. tapi dah tak affect lagi. i am happy now. ALHAMDULILLAH

hidayah said...

hohu~

hello ogos..
ogos ogos ogos...

merdeka lah yaty !!

i do love u too muah muah muah

=)

suezensuzanna said...

erm....agak panjg yer entry nih..whatever it is..yeah..everyone deserve a second chance...but for me..am not agree with that...c....how selfish i am:D...huhu

asna cute said...

Huoo!
sgt tragisnya citer ogos 2 tahun lepas huhuhu =((

sangat dpt bayangkan ape yg blaku kat sis time tue... perrrhhhkkk

sgt la terasa sedih di hati sis tue.. uhuk uhuks..

BUt now.. not anymore!yeay!

I love you too..
Acececee hahah asna nk jugak love2 tue heheh

po+yaty said...

yaya: dulu xde rasa merdeka pun ya. rasa merana sgt
i love u too yaya

Suezen: takpa. tu anggapan masing2. saya tak boleh judge awk selfish. maybe ada yg berlaku

asna: yay!! skang tidak lagi. Alhamdulillah. sis love u too jugek. hepi la tu ade tunang da

myza said...

haha this one is real knockout..siannye..masa dia ambang ogos.biasela lelaki..

po+yaty said...

yupss..what more can we say. lelaki always be lelaki..hurting woman a lotss